TVILLINGMOR og karrieremenneske: Pia Tjelta stortrives i alle rollene livet har tildelt henne. Foto: Fredrik VG

Pia Tjelta måtte gjemme magen

Var høygravid under «Neste sommer»-innspillingen

I kveld avsluttes tredje sesong av den gullrutenominerte suksesserien «Neste sommer». En meget gravid Pia Tjelta (38) brukte mye tid under innspillingen i fjor på å gjemme seg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Alle i produksjonen visste jo jeg var gravid, men ingen visste det var tvillinger. Noen lurte vel, når de så hvordan jeg vokste. Men det ble ordnet på sett og vis ved at jeg hadde en diger veske foran magen, at jeg tittet frem bak hushjørner eller ut av vinduer. Vi ble i det hele tatt ganske oppfinnsomme etter hvert; det måtte vi være! Sier Tjelta med en glad latter.

Hvem bør vinne? Disse kjemper om Gullruten

Nå er det fire måneder siden hun og kjæresten Oddgeir Thune ble foreldre til Agnes og Jonathan. Tjelta er også mor til Sofia (15) fra et tidligere forhold. Så nå er det tilbake til tidligere babytilstander for skuespilleren fra Stavanger – bare, om mulig, dobbelt så travelt.

– Elsker det!

– Men jeg elsker det! Jeg har fødselspermisjon fra Nationaltheatret og nyter dagene i fulle drag. En baby tar jo opp all tid, og to babyer – ja, det er to det. Og det er fantastisk!

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOLLEGA:Pia Tjelta og Eivind Sander under innspillingen av en tidligere seong av TVNorge-serien «Neste sommer». Foto: Roger Neumann VG

Men om ikke lenge må Tjelta igjen tenke jobbpraktisk: En ny sesong «Neste sommer» skal i gang på Hvitsten, en hvit ferieidyll sør for Drøbak ved Oslofjorden, i mai.

– Det blir nødvendig med en ganske stram logistikken, ja. Tvillingene skal være med på innspillingen. Planer må legges og gjennomføres. jeg som vanligvis ikke har vært utpreget rutinemenneske, er blitt det nå. Men jeg er helt sikker på at det kommer til å gå kjempefint; å dra til Hvitsten og lage enda mer «Neste sommer» er som å komme hjem. Etter så mange sesonger er alle blitt så godt kjent, at det er som en storfamilie. Enormt moro!

«Neste sommer»: Solgt til Sverige, Danmark og Finland

TRAVLE DAGER: Pia Tjelta nyter når hun har mye å gjøre. Foto: Fredrik VG

Makelig anlagt

Anki er Tjeltas rollenavn i serien; en makelig anlagt harrytapp fra Stavanger med mer sans for bedagelig hvitvin og all inclusive-turisme rundt Middelhavet, enn tradisjonelt norsk hyttelivs krav om fellesaktiviteter og utedo-dugnader.

– He he; Hun er direkte gøy å spille; jeg trengte ikke å grave så sinnssykt dypt i mitt indre sjelsliv for å finne frem til Anki, nei! Og ellers er slike serier skikkelig moro å lage. Vi kjenner jo hverandre; rollene er satt, kollegenes reaksjonsmønstre kjenner man jo. Det blir ikke så mye å forklare og terpe, det blir en veldig direkte og hyggelig måte å jobbe på.

– Hvordan blir livet fremover?

– Sikkert travelt! Etter nyttår blir det nye runder «Lille Eyolf» med Kåre Conradi i regi av Sofia Jupither på National. I august skal jeg tilbake til Stavanger og jobbe med Arild Østin Ommundsen igjen i «Now It’s Dark», et slags «Mongoland» 15 år etter.

Oppdatert? Fox kjøpte «Neste sommer»

Tilbake til start

Med Arild Østin Ommundsen og Stavanger og «Mongoland» er for øvrig Tjelta tilbake til der alt startet for henne i 2001.

– For å være helt ærlig: Du er en av Norges mest ettertraktede skuespillere. Er det ikke på tide snart med en virkelig stor, kanskje internasjonal hovedrolle snart?

PÅ TV: Pia Tjelta spiller Anki i «Neste Sommer». Her med kollegene Eivind Sander, Trond Fausa Aurvåg og Janne Formoe under en tidligere sesong. Foto: TVNorge

– Ha ha ha. Takk for det. Det ligger muligens et prosjekt der fremme. Som muligens kan bli noe av. Men det kan jeg ikke snakke om. Bortsett fra at det eventuelt kan blir med folk jeg kjenner og til dels har jobbet sammen med før. Jeg liker det sånn. Jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på noen kunstneriske konstellasjoner som fungerer og som kan bygges videre på. «Lille Eyolf» var en slik begivenhet for meg, simpelthen en kunstnerisk forelskelse! Man jobber sammen med mennesker som man forstår – og som forstår deg. Man har altså etablert en plattform, som det er mulig å bygge videre på.

– Har du mer behov for trygghet etter hvert?

– Man blir aldri helt trygg som skuespiller. Og skal heller ikke være det; man trenger nervene. Men har man funnet «sine» folk å samarbeide med, er det lettere å få til en kontinuerlig progresjon i arbeidet. Og det er noe jeg elsker!

– Teater eller film, helst?

– Takk, begge deler! Sier Pia Tjelta – og løper videre med begge hendene på tvillingvognen. Akkurat det er jo uansett hennes aller viktigste rolle akkurat nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder