Var høygravid under «Neste sommer»-innspillingen

TVILLINGMOR og karrieremenneske: Pia Tjelta stortrives i alle rollene livet har tildelt henne. Foto: Fredrik VG

Pia Tjelta måtte gjemme magen

I kveld avsluttes tredje sesong av den gullrutenominerte suksesserien «Neste sommer». En meget gravid Pia Tjelta (38) brukte mye tid under innspillingen i fjor på å gjemme seg.

 • Jon Selås
 • Fredrik Solstad

Artikkelen er over fire år gammel

– Alle i produksjonen visste jo jeg var gravid, men ingen visste det var tvillinger. Noen lurte vel, når de så hvordan jeg vokste. Men det ble ordnet på sett og vis ved at jeg hadde en diger veske foran magen, at jeg tittet frem bak hushjørner eller ut av vinduer. Vi ble i det hele tatt ganske oppfinnsomme etter hvert; det måtte vi være! Sier Tjelta med en glad latter.

Hvem bør vinne? Disse kjemper om Gullruten

Nå er det fire måneder siden hun og kjæresten Oddgeir Thune ble foreldre til Agnes og Jonathan. Tjelta er også mor til Sofia (15) fra et tidligere forhold. Så nå er det tilbake til tidligere babytilstander for skuespilleren fra Stavanger – bare, om mulig, dobbelt så travelt.

– Elsker det!

– Men jeg elsker det! Jeg har fødselspermisjon fra Nationaltheatret og nyter dagene i fulle drag. En baby tar jo opp all tid, og to babyer – ja, det er to det. Og det er fantastisk!

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOLLEGA:Pia Tjelta og Eivind Sander under innspillingen av en tidligere seong av TVNorge-serien «Neste sommer». Foto: Roger Neumann VG

Men om ikke lenge må Tjelta igjen tenke jobbpraktisk: En ny sesong «Neste sommer» skal i gang på Hvitsten, en hvit ferieidyll sør for Drøbak ved Oslofjorden, i mai.

– Det blir nødvendig med en ganske stram logistikken, ja. Tvillingene skal være med på innspillingen. Planer må legges og gjennomføres. jeg som vanligvis ikke har vært utpreget rutinemenneske, er blitt det nå. Men jeg er helt sikker på at det kommer til å gå kjempefint; å dra til Hvitsten og lage enda mer «Neste sommer» er som å komme hjem. Etter så mange sesonger er alle blitt så godt kjent, at det er som en storfamilie. Enormt moro!

«Neste sommer»: Solgt til Sverige, Danmark og Finland

TRAVLE DAGER: Pia Tjelta nyter når hun har mye å gjøre. Foto: Fredrik VG

Makelig anlagt

Anki er Tjeltas rollenavn i serien; en makelig anlagt harrytapp fra Stavanger med mer sans for bedagelig hvitvin og all inclusive-turisme rundt Middelhavet, enn tradisjonelt norsk hyttelivs krav om fellesaktiviteter og utedo-dugnader.

– He he; Hun er direkte gøy å spille; jeg trengte ikke å grave så sinnssykt dypt i mitt indre sjelsliv for å finne frem til Anki, nei! Og ellers er slike serier skikkelig moro å lage. Vi kjenner jo hverandre; rollene er satt, kollegenes reaksjonsmønstre kjenner man jo. Det blir ikke så mye å forklare og terpe, det blir en veldig direkte og hyggelig måte å jobbe på.

– Hvordan blir livet fremover?

– Sikkert travelt! Etter nyttår blir det nye runder «Lille Eyolf» med Kåre Conradi i regi av Sofia Jupither på National. I august skal jeg tilbake til Stavanger og jobbe med Arild Østin Ommundsen igjen i «Now It’s Dark», et slags «Mongoland» 15 år etter.

Oppdatert? Fox kjøpte «Neste sommer»

Tilbake til start

Med Arild Østin Ommundsen og Stavanger og «Mongoland» er for øvrig Tjelta tilbake til der alt startet for henne i 2001.

– For å være helt ærlig: Du er en av Norges mest ettertraktede skuespillere. Er det ikke på tide snart med en virkelig stor, kanskje internasjonal hovedrolle snart?

PÅ TV: Pia Tjelta spiller Anki i «Neste Sommer». Her med kollegene Eivind Sander, Trond Fausa Aurvåg og Janne Formoe under en tidligere sesong. Foto: TVNorge

– Ha ha ha. Takk for det. Det ligger muligens et prosjekt der fremme. Som muligens kan bli noe av. Men det kan jeg ikke snakke om. Bortsett fra at det eventuelt kan blir med folk jeg kjenner og til dels har jobbet sammen med før. Jeg liker det sånn. Jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på noen kunstneriske konstellasjoner som fungerer og som kan bygges videre på. «Lille Eyolf» var en slik begivenhet for meg, simpelthen en kunstnerisk forelskelse! Man jobber sammen med mennesker som man forstår – og som forstår deg. Man har altså etablert en plattform, som det er mulig å bygge videre på.

– Har du mer behov for trygghet etter hvert?

– Man blir aldri helt trygg som skuespiller. Og skal heller ikke være det; man trenger nervene. Men har man funnet «sine» folk å samarbeide med, er det lettere å få til en kontinuerlig progresjon i arbeidet. Og det er noe jeg elsker!

– Teater eller film, helst?

– Takk, begge deler! Sier Pia Tjelta – og løper videre med begge hendene på tvillingvognen. Akkurat det er jo uansett hennes aller viktigste rolle akkurat nå.

Les også

 1. Janne Formoe og Ine Jansen støtter hverandre i tykt og tynt

  Janne Formoe (40) og Ine Jansen (41) heier hverandre frem. Den «omstridte» 40-årsgrensen for kvinnelige skuespillere har…
 2. Tjelta hyller vennene etter tvillingfødselen

  Skuespiller Pia Tjelta (38) fødte nylig tvillinger seks uker før termin, og sender en stor takk til alle som har hjulpet…
 3. Pia Tjelta og kjæresten fikk tvillinger

  Skuespiller Pia Tjelta (38) og kjæresten Oddgeir Thune (37) har fått barn, og delt bilde av tvillingene på sosiale…
 4. «Neste sommer» solgt til Sverige, Danmark og Finland

  TVNorge-serien er allerede solgt til USA, og nå vil den også bli å se i våre naboland.
 5. Venninnen avslører: Pia Tjelta og Oddgeir Thune er et par

  Skuespillerparet avslørt av Vanessa Rudjord.
 6. Dette klippet fikk Fox til å kjøpe «Neste sommer»

  Blandingen av skuespiller Trond Fausa Aurvåg (42), en gravemaskin og manglende kontroll fikk amerikanerne til å bli…

Mer om

 1. TV-serier
 2. TVNorge

Flere artikler

 1. Pluss content

  Var høygravid under «Neste sommer»-innspillingen - måtte gjemme magen: Pia Tjeltas mange roller

 2. «Mongoland 2» på vei

 3. Derfor måtte «Neste sommer»-hytta brenne ned

 4. «Lykkeland» til ny Cannes-festival

 5. Pia Tjelta og Kåre Conradi: Først Ibsen, så «Lykkeland» og «Vikingane»

Fra andre aviser

 1. Pia Tjelta: - Jeg er jo ikke hun flinke. Jeg er hun som «er med»

  Bergens Tidende
 2. Pia Tjelta er i vinden igjen: - Jeg hadde tre år hvor det var veldig stille. Ikke en telefon i mils omkrets.

  Aftenposten
 3. Denne filmen vil du enten elske eller hate

  Bergens Tidende
 4. Slik blir Norges dyreste TV-serie

  Aftenposten
 5. - Janne Formoe har fått ny kjæreste

  Fædrelandsvennen
 6. – Jeg har mye kjærlighet og mye fravær

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no