Alle låtene anmeldt: «Hver gang vi møtes»: – Formidabelt, Bjarne

VGs musikkjournalist Stein Østbø anmeldte låtene i «Hver gang vi møtes» – kveldens høydepunkt kan du se over her.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I kveld var det Lene Nystrøms tur til å hylles, både som Aqua-vokalist og soloartist. Jonas Fjeld covret «Dr.Jones», Thom Hell gjorde «Cartoon Heroes», Silje Nergaard tolket «Barbie Girl», OnklP tok for seg «It’s Your Duty», Bjarne Brøndbo gjorde «Scream» om til «Skrik», mens Inger Lise Rypdal gjøv løs på «Back To The 80’s».

VGs anmelder gir sine vurderinger under bildet.

LENEKVELD: «Hver gang vi møtes» setter Lene Nystrøms artistiske virke i fokus i kveld. Fra venstre: Bjarne Brøndbo, Inger Lise Rypdal, Thom Hell, Lene Nystrøm, Silje Nergaard, OnklP og Jonas Fjeld. Foto: TV2 Foto: ,

Jonas Fjeld – «Dr. Jones»

VG:s terninger viser 5 prikker

Doktoren dufter brunstig av blågress når Jonas Fjeld samler et lokalt Chatham County Line rundt mikrofonen. Lystig lekent og feelgood i hver fiber, Fjeld selv er rustnere i røsten enn vanlig, men det kler bare denne versjonen. Er det lov å synes at denne er bedre enn originalen? Tror det, yeeha!

OVERGÅR ORIGINALEN: Jonas Fjeld. Foto: TV2 Foto: ,

Thom Hell – «Cartoon Heroes»

VG:s terninger viser 3 prikker

Thom Hell er godt kjent med den amerikanske musikk-vestkysten, men det spørs om ikke denne varianten av de dansknorske tegneserieheltene ble arrangert under en vel varm californisk sol. Det blir for soft og saktmodig, dog sjarmerende i all sin treghet et sted mellom Ritchie Valens og Brian Wilson.

SOFT OG SOLFYLT: Thom Hell. Foto: TV2 Foto: ,

Silje Nergaard – «Barbie Girl»

VG:s terninger viser 5 prikker

Silje gjør Aquas gjennombruddshit til en helt ny låt med karibisk groove. Aqua var dessverre lydbildemessig barn av sin tid, men her får Silje frem at kvartetten faktisk kunne skrive fine melodier som utmerket godt tåler å bli filleristet og fullstendig snudd på hodet. Silje er i storform, sensuell og sanselig på samme tid.

SENSUELL: Silje Nergaard. Foto: TV2 Foto: ,

OnklP – «It’s Your Duty»

VG:s terninger viser 4 prikker

Innafor i kveld også, OnklP! Og definitivt innafor sin egen genre når han forvandler Lenes solodebut til gatesmart, minimalistisk hiphop. Han makter til og med å løfte en temmelig pinlig tekst opp til iallfall å bli ubetydelig. Og viktigst; i onkelens norske språkdrakt blir denne ubetydeligheten nær ironifri også.

GATESMART: OnklP. Foto: TV2 Foto: ,

Bjarne Brøndbo – «Skrik»

VG:s terninger viser 6 prikker

En veldig spesiell sang for Lene – om bulimien hennes. Bjarne selv er så rørt at jeg nesten frykter for om han klarer å prestere. Så feil kan man ta! Se og Hør-tekstlinjen ødelegger litt av den fine tonen ellers i teksten, men denne klassiske tungrockballaden er breddfull av klisjeene slike ballader skal ha; sterke følelser, dynamisk eksplosjon i refrenget og en desperat egg i vokalen. Dette er formidabelt, Bjarne – vær så god, her er sekseren din!

STORSLAGEN: Bjarne Brøndbo. Foto: TV2 Foto: ,

Inger Lise Rypdal – «Back To The 80’s»

VG:s terninger viser 4 prikker

Annie Lennox fra Toten! Aquas comeback får full Eurythmics-overhaling og Inger Lise trøkker til i det «Sweet Dreams»-kopierende verset som dessverre mister noe av futten i selve refrenget. Men Inger Lise har tydeligvis bestemt seg for å vise at hun har bein i nesa, og endelig aner vi noe av den røffere soul-siden vi vet hun har.

SOULSTEMME: Inger Lise Rypdal. Foto: TV2 Foto: ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder