IKKE SÅ HYGGELIG SOM DET SER UT: Einar Tørnquist, Sigrid Bonde Tusvik og Morten Ramm i «Tørnquistklubben»
IKKE SÅ HYGGELIG SOM DET SER UT: Einar Tørnquist, Sigrid Bonde Tusvik og Morten Ramm i «Tørnquistklubben» Foto:Espen Solli,TV2

TV-premiere: Slapt og småslemt

«Tørnquistklubben»

TV

Nyhetspoenger ispedd mye tomprat og små bølgetopper.

Publisert:

Einar Tørnquist har tatt steget ut av det knøttllle VGTV-studioet og fått nye, «sprekere» talkshow-omgivelser – helt likt absolutt alt annet i genren. «Oppskaleringen» av ham til Norges Jimmy Fallon på TV2 kler ham ikke veldig – mye av den fandenivoldske sjarmen er borte.

«Tørnquistklubben» minner mest om en slapp utgave av «Nytt på nytt», ispedd småmorsom publikumsinvolvering og et par gullkorn av forhåndsproduserte sketsjer. De kuleste mediefolkene midt i 30-årene skal ikke beskyldes for å tenke utenfor boksen hva angår «gjester» til programkonseptene sine. De sitter i stolene til hverandre på rundgang, så gjestepanelet til premieren var dermed ett hundre prosent etter boka når man har Erik Solbakken til å kommentere nyheter og fenomener. Men, vi har også tatt med en klovn vi kan le AV med Bård Hoksrud – og de litt usjarmerende «oss og dem»-vibbene blir påtakelige. Sjansene er store for at vi får se folk som Odd-Magnus Williamson og Hasse Hope i kommende programmer.

Hoksrud ler høyt av vitser på egen bekostning – hva annet kan han gjøre? «Tørnqvistklubben» må tåle sammenligning med «Nytt på nytt» når programmet er lagt opp slik det er – og de faller greit gjennom. Poengene er uskarpe og uferdige, og ikke hjelper det at Morten Ramm jabber bort det aller meste med tomprat. Den mannen er åpenbart morsomst med klare, forberedte rammer – sjekk instagramprofilen hans i stedet. Bonde Tusvik er skarpere, men hun slapp ikke til slik vi kjenner henne i første program. Publikum responderer som bør når de enda en gang blir bedt om å le av Jaglands engelsk, men bunnen nås når de og vi i sofaen presenteres for narkomane «fem på gaten», som det er meningen vi skal le høyt AV. Nedrig og smakløst. I et par øyeblikk glimter «Tørnquistklubben» til og viser oss at det faktisk har vært en redaksjon i sving: Morten Ramms «nigerianske» venner som deler ut tusenlapper stikker i oss samtidig som vi ler høyt – og ideen om å ta med Max Hermansen til Grønland er knall og midt i nyhetsbildet – og vi tar det for gitt at det er tatt grundige vurderinger rundt det å beskytte folk mot seg selv.

ØYSTEIN DAVID JOHANSEN