HAR TRELITEREN KLAR: Asbjørn Brekke gjør seg klar til julekalender med både vått og tørt til gjestene. Foto: Tarjei Krogh , TVNorge

TV-premiere: Frekt og koselig hos Asbjørn

Artig førjulsfjas bak Asbjørns julekjøkkendørkalenderluke!

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 5 prikker

I et ganske overdådig julepyntet studio (scenografen fortjener en stor julegave!) inviterer Abildsøs store sønn kjendiser til ti minutters julehyggefjas. Asbjørns triks er etter hvert velkjente, men metoden for å stille kjendisene spørsmål vi andre ikke tør er fremdeles ganske genial. «Skuespillerkjæresten din, en veldig ålreit type det?» sier han til Tone Damli Aaberge etter å ha slått fast at hun har stiftet familie siden sist. Og følger opp i samme samme kleine spor: «Dere ble aldri gift?». Han nærmer seg små kjendisjournalist-skup – liksom helt uten å vite det selv.

Asbjørns «far» jobber med kona: Praktisk og klaustrofobisk

Og på tilforlatelig vis fortsetter han frekk som fy. Etter å ha ramset opp et titalls firmaer han mener å ha hørt at Damli Aaberge har reklamert for, legger han til: «Og så synger du litt også?» Tone spiller og ler med, som man er nødt til. Oppgaven til gjestene er stort sett å jatte med, noen gjør det mindre kjedelig enn andre.

Dette er jo unektelig ganske morsomt, men det kan være fare for at metthetsfølelsen kommer hvis man blir servert det samme julegodtet i hele adventstiden. Vi kan gå lei av Asbjørns metode. Kanskje for å vise bredden har TVNorge derfor lagt ved luke syv for anmeldelse. Her blir nemlig programlederen tatt fullstendig på sengen av Jan Thomas som bidrar til å kaste rundt på hele konseptet. Hver episode har et innslag med en, eller flere, av Eckbos andre karakterer: Ingen imitator er bedre på eldre her i landet enn Eckbo. I julekalenderen dukker skøyertvillingene Tarald og Tørris opp igjen og lager «julegjøn» blant vanlige folk på handletur. Uskyldig moro som kan bli farlig.

Eckbo koser seg åpenbart fremdeles som gymnasiast Ove som stadig vekk lager reportasjer for medie valgfag. I tillegg skal visstnok Kevin Vågenes dukke opp, komikeren som fikk sitt store gjennombrudd som overivrig programleder for «Mellom bakkar og berg» i høst.

Eckbo skal kanskje ikke beskyldes for å utfordre seg selv kraftig med «Asbjørns julekalender». Men advent og jul er kanskje ikke tiden på året man bør eksperimentere mest. Vi vil jo ha det kjente og kjære i desember. Så hvorfor ikke starte med pinligheter og kos på kjøkkenet hos Asbjørn?

ØYSTEIN DAVID JOHANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder