PÅ SKJERMEN: Line Verndal forteller til bladet «Mamma» at hun la på seg 12 kilo da hun var gravid med datteren Helle. Foto: VG

PÅ SKJERMEN: Line Verndal forteller til bladet «Mamma» at hun la på seg 12 kilo da hun var gravid med datteren Helle. Foto: VG

«Himmelblå»-Line med dårlig samvittighet

- For lite sammen med datteren

Line Verndal (36) ble kjendis over natten etter «Himmelblå»-suksessen. Men det er fortsatt datteren Helle (2) som har hovedrollen på hjemmebane.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I et åpenhjertig intervju med bladet «Mamma» snakker den populære skuespilleren om livet som mor og skuespiller.

- Jeg har dårlig samvittighet for at jeg er for lite sammen med Helle. Når jeg har fri, vil jeg bare hjem til henne! Derfor klarer jeg ikke å nyte alt som skjer nå. Egentlig burde jeg gå på fester, premierer og på byen, og kjenne hvordan det er å være den som alle vil snakke med, sier hun til bladet.

Diskuter på VGD:

- Burde feiret

- Etter at jeg var med på «Grosvold» burde jeg kanskje gått ut og feiret. Men det var rett og slett taxi hjem til pysjbuksen og reker i sofaen hos mor og far, legger hun til.

For tiden bor Verndal i sokkelleiligheten hjemme hos sine foreldre i Oslo sammen med datteren som hun har med kjæresten Torgeir Reiten (34). Han er bosatt i Trondheim, hvor han er engasjert ved Trøndelag Teater. Nå gleder hun seg til at den lille familien kan bo under samme tak igjen.

- Torgeir har det mye verre enn meg, jeg har tross alt Helle. Forrige gang han var her, så jeg at det var hardt for ham å dra. «Ikke ha det» sa Helle. «Ikke ha det.» Da slet han. Nei, det blir deilig med mamma, pappa og Helle i én leilighet.

Sommerforelskelse

LYKKELIG: Skuespiller Line poserer med datteren Helle i bladet «Mamma». Foto: Faksimile/Mamma

Den ferske TV-kjendisen forteller at hun ble gravid med datteren før hun og kjæresten hadde et definert forhold seg imellom.

- Det var en sommerforelskelse som førte til noe mer, kan man si. Men man vet jo hva det blir barn av. Vi er ikke dumme. Vi tok en sjanse. Da jeg fant ut at jeg var gravid, tenkte jeg: «Ok, jeg er 34 år. Jeg vil ha barn. Enten er han med, eller så gjør jeg det alene.» Men det fantes ikke snev av tvil hos Torgeir. Han ble bare ekstremt glad.

Livet som mamma har snudd opp ned på tilværelsen til Line, og da hun fikk tilbudt rollen som alenemoren Marit i «Himmelblå» var det ikke penger hun kjempet for i kontrakten - men datteren.

- Lønnen kastet jeg et blikk på. «Jaja, sikkert ok.» Men jeg skulle ha dagmamma som fulgte mine arbeidstider. Jeg måtte ha vaskemaskin (de andre brukte fellesvaskeri). Jeg ville ha badekar (det installerte de faktisk i leiligheten vår). Jeg skulle ha barneseng, babystol, trappegrind, barnesikring til stikkontaktene. Og alt fikk jeg inn i kontrakten, sier hun entusiastisk til mammabladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder