MOR OG DATTER: Ragnhild Skåber (67) og datteren Linn (40) på Oslo Nye for tre år siden. Foto: Sara Johannessen/Scanpix

Linn Skåbers mamma blir TV-kjendis

Linn: - Mamma har alltid vært en stjerne!

(VG Nett) Linn Skåbers (40) skuespillermamma Ragnhild (67) har bevisst unngått å sole seg i glansen til sin berømte datter.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
Bingobanden - hjemmesideLinn Skåber

Derfor er det heller ikke mange som vet at Ragnhild Skåber, som har vært med i en rekke TV-reklamer og vært statist i «Hotel Cæsar», er moren til komiker-Linn.

- Jeg har bare aldri nevnt det, forklarer «Bingobanden»-aktuelle mamma Ragnhild til VG Nett.

- Har det vært et bevisst valg fra din side?

- Ja, absolutt. Jeg har ikke syntes at det har vært riktig å sole meg i glansen hennes, svarer Ragnhild.

- Arvet det fra meg

Nå når hun er en av skuespillerne i TVNorges nye satsing «Bingobanden», som har premiere onsdag i neste uke, er 67-åringen forberedt på at koblingen blir kjent. Og når slektskapet først skal omtales, så er ikke Ragnhild redd for å skryte av at Linn har arvet sin gode humor nettopp fra mamma.

- Ja, det er helt sikkert. Mannen min er av det rolige slaget, ler Ragnhild.

Stolt av mamma

Linn gleder seg stort til å se mamma på TV-skjermen.

- Mora mi har alltid vært en stjerne! At det nå kommer på TV er bare en bonus. Jeg gleder meg til å se henne og de andre gamlingene herje i støttestrømper og gåstoler! sier Linn til VG Nett.

Tante også med

Men mor og datter er ikke de eneste i familien som har en solid dose humor i blodet. Linns tante, Ranghilds tvillingsøster Astrid Skarheim (67), er også med i «Bingobanden», hvor åtte pensjonister over ti episoder skal underholde TV-seerne med å lure intetanende ungdom på byen.

- Ja, hun er også en av skuespillerne. Og det stemmer at vi har muntre familiesammenkomster, ler mamma Skåber.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DETTE ER BINGOBANDEN: F.v. Ann C. Elseth, Lars Sæther, Astrid Skarheim (Linn Skåbers tante), Arne Larsen, Ragnhild Skåber (Linns mamma), Gunny Jorfald Johnsen, Roger Meltoft og Inger-Johanne Ravn. Foto: TVNorge

Humoren er sentral også i hverdagen for Linns mamma.

- Jeg dummer meg ut hver dag, og det er jeg ikke redd for å innrømme, sier Ragnhild til VG Nett og legger til at hun selv er den som ler høyest av sine egne dumheter.

- Blir «Bingobanden» bare starten på en stor TV-karriere for deg?

- Nei, sånn tenker jeg ikke. Det er jeg for gammel til. Men vi hadde det så gøy under innspillingen. Jeg sier ikke nei takk til en omgang til. Alle vi åtte ble gode venner, og jeg savner dem veldig, sier Ragnhild om de andre i banden.

Om datterens beste rolle

Datteren Linn er kjent fra en rekke teateroppsetninger og TV-show, deriblant «Fra Hjerte til Hjerte» og «Nytt på Nytt» på NRK. Hun er også blitt belønnet med Komiprisen. Når mamma Ragnhild får spørsmål om hvilken av datterens mange roller hun liker aller best, svarer hun uten å nøle særlig lenge:

- Det var da hun spilte i «Kristiania-bohemen», en rolle som var mer seriøs, sier Ragnhild om Linns innsats som Oda Krohg i oppsetningen til Ole Paus og Ketil Bjørnstad.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder