Norsk-amerikansk pastor: - Flaut å tisse foran kamera

(VG Nett) Grant Aaseng er pastor i USA, i Norge fikk han et møte med den norske russefeiringen.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Aaseng er blant deltakerne i «Alt for Norge», programmet hvor elleve norsk-amerikanere kommer til Norge for å kjempe om å få møte sin norske familie.

For å vinne serien må de gjennom en rekke utfordringer for å bevise at de er norske. I kveldens episode får de elleve deltakerne forsøke seg i norsk russefeiring og målet er å samle flest russeknuter. Det ble et overraskende møte med norsk kultur for den lutherske pastoren Grant Aaseng.

- Det virket som noe veldig spennende, men jeg hadde bare så vidt hørt om hva russ var noen dager før. Jeg skjønte at det var en nasjonal klubb som feirer at de er ferdig på videregående, forteller Aaseng til VG Nett på epost.

Tisser foran kamera

For å vinne utfordringen velger pastoren å spise fra gulv, drikke øl mens han tisser og styrte øl. Aaseng forteller at han hadde noen grenser han ikke ville krysse, selv ikke for konkurransens skyld.

- Det gjorde meg ingen ting å gjøre ting som var flaut for min egen del, men jeg tenkte at jeg måtte passe på å ikke gjøre ting folk kunne oppfatte som støtende på grunn av min posisjon i kirken, skriver Aaseng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PRØVDE SEG SOM RUSS: Grant Aaseng samler russeknuter i «Alt for Norge» Foto: Monster/TV Norge

Derfor var det særlig to ting han ikke ønsket å gjøre.

- Jeg ville ikke bli full og jeg ville ikke kysse en mann, for jeg var sikker på at folk ville bli støtt av det. Det gjorde ikke noe å drikke noen øl. Det var flaut å tisse foran kamera, men det virket som det var kulturelt akseptabelt, forteller pastoren.

Hva synes du om serien «Alt for Norge».Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening

Angrer ikke

Han håper de som ser programmet ikke ser på ham som en dårlig kristen.

- Jeg var litt bekymret for det, men var mer bekymret for å ikke gjøre et forsøk på å komme i kontakt med mennesker og på den måten skape et inntrykk av at kristne er bedre mennesker enn andre, sier Aaseng.

Les også:Programleder: - Jeg var skikkelig redd

Etter en dag i russedressen satt pastoren igjen med et relativt godt inntrykk av russen.

- Jeg var overrasket over at så mange som 80 prosent av elevene var med. Man ville aldri fått med så mange i noen klubb i USA. Mange av knutene var morsomme, men en del la opp til å drikke veldig mye, sier Aaseng.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder