SÅPEVETERANER: John McCook (66) og Susan Flannery (71) har spilt rollene som Eric og Stephanie Forrester i «Glamour» siden 1987. Foto: TVNorge

Såpestjerner i eksklusivt intervju med VG Nett: «Eric»:- Jeg blir i «Glamour» til de må bære meg ut!

(VG Nett) Susan «Stephanie» Flannery (71) truer med å forlate «Glamour», men ektemannen i serien, John «Eric» McCook (66), vil aldri slutte.

Artikkelen er over åtte år gammel

The Bold and the BeautifulThe World of The Bold and The Beautiful

Han spiller motekongen Eric Forrester i «The Bold and The Beautiful», som serien opprinnelig heter. Og John McCook (66) blir aldri lei. Neste år kan verdens mest sette såpeserie feire 25 år på lufta, og McCook har vært med helt fra starten i 1987. På nyåret rundet serien 6000 episoder, og McCook har selv sett alle.

- Det er jobben min. Det er det jeg lever av. Jeg kan ikke la en eneste episode gå fra meg, betror McCook til VG Nett på telefon fra Los Angeles.

Sendes i 110 land

Selv om 66-åringen de siste 24 årene har hatt sporadiske roller i andre TV-serier, er det som designerkongen Eric Forrester han er kjent for hele verden. «Glamour» sendes i 110 land og har 30 millioner seere totalt.

- Blir du aldri lei?

- Nei, egentlig ikke. Jeg har aldri vært fristet til å forlate serien. Jeg innså for 10-15 år siden at dette nok aldri kommer til å ta slutt. Kollegene mine føles som familie, og TV-settet er min trygge havn. Jeg vil være med til jeg ikke klarer å gjøre det mer - helt til produsentene må ringe kona mi og si «Han er død. Kom og hent ham», sier en leende McCook.

Les også: «Glamour»-Brooke til VG Nett: - Derfor svermer vi ikke priva t

Vil gi seg

Susan Flannery (71) spiller Stephanie Forrester i serien - Eric Forresters til-og-fra-kone. Flannery har også vært med helt fra starten for 24 år siden, men 71-åringen innrømmer til VG Nett at hun vurderer å gi seg. Ikke ser hun episodene på TV heller. Bare noen ytterst få.

- Jeg tror jeg holder ut i to år til, men så er det nok slutt, sier kvinnen, som i alle år har fylt rollen som Forrester-matriarken - til tross for det turbulente ekteskapet med McCooks rollefigur.

- De siste par årene har vært litt tunge. Det hender det blir litt... Vel... Men jeg slutter altså ikke i morgen, legger Flannery til med en liten latter.

Tror ikke på henne

McCook tar ikke motspillerens «trusler» om å gi seg særlig alvorlig.

- Susan har sagt i 20 år at hun skal slutte om to år, så det tror jeg ikke noe på, humrer McCook, som innrømmer at han heller ikke klarer å se for seg serien ut Flannery.

- Etter alle disse årene så føles hun vel nesten som kona di i virkeligheten?

- Ja, absolutt! Jeg pleier å si at jeg har vært gift i 30 år med kona mi, og 24 år med Susan. Susan er liksom showbiz-kona mi. Vi tilbringer timer sammen i garderoben hver dag, og vi deler det meste - også private ting, forklarer McCook.

PRISBELØNT: Susan Flannery med Emmy-statuetten i 2002. Foto: Camera Press

- Privilegert

Han får de beste skussmål tilbake. Selv om Flannerys rollefigur gjentatte ganger må se seg skjøvet ut i kulden fordi motekongen får en ny og yngre kone, har de to rollefigurene et ubrytelig bånd.

- Jeg er veldig, veldig glad i John, Han er så sjarmerende og talentfull. Jeg føler meg virkelig privilegert som har fått ha ham som motspiller i alle disse årene. Vi har en lang historie, forklarer Flannery - som ikke er gift i virkeligheten.

- TV-seerne vet han elsker henne

TVNorge ligger om lag ett år etter det amerikanske sendeskjemaet. McCook ønsker likevel å berolige norske TV-seere om at Eric og Stephanie - som er skilt i den nåværende fasen i serien - nok kommer til å finne tonen igjen.

- Eric har en uendelig kjærlighet for Stephanie. Han slutter aldri å elske henne. Han vet det selv innerst inne. TV-seerne vet det også. Og Stephanie tolererer alle hans krumspring fordi hun vet at han vil komme tilbake. Hvis hun var knust, ville hun aldri tolerert det. Men Stephanie bare himler med øynene, noe jeg for øvrig tror hun snart ikke trenger å gjøre lenger, røper McCook overfor sine norske fans.

Les også: Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

Vanskelig å spille sint

McCook ler mye. Han er en munter mann, forklarer han. Ikke i nærheten av så seriøs som rollefiguren Eric Forrester.

- Det jeg sliter aller mest med, er å spille rasende. Jeg er aldri så sint i virkeligheten. Det er mye lettere å spille kjærlig, mener McCook, som forsikrer at han har svært få fellestrekk med rollefiguren sin.

- Vi er begge hengivne fedre. Men det er også den eneste likheten. Jeg er ingen velstående forretningsmann som Eric. Jeg er ikke rik i det hele tatt. Kanskje har jeg suksess, men jeg har ikke blitt rik på denne rollen, hevder 66-åringen uten å ville si hva han tjener.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN HARDE KJERNEN: John McCook, Susan Flannery, Katherine Kelly Lang og Ronn Moss har alle vært med i «Glamour» helt fra starten. Foto: TVNorge

Mislikte voldtektshistorie

Susan Flannery trenger ikke betenkningstid når VG Nett spør henne om hvilken hendelse i serien som har vært mest krevende for henne å spille.

- Det var da Brooke (spilt av Katherine Kelly Lang) ble voldtatt for et par år siden. Jeg mislikte den fasen. Spesielt fordi de også ville at min rollefigur skulle være delvis ansvarlig for at det skjedde. Den ideen hatet jeg helt fra starten, og jeg sa klart fra om det, forklarer Flannery.

Grepet av dødsscene

Derimot verdsetter skuespilleren to andre faser svært høyt. Den første var da rollefiguren hennes for mange år siden siden havnet på skråplanet og levde som hjemløs. Den settingen traff en nerve hos skuespilleren, og hun ble belønnet med den prestisjetunge Emmy-statuetten for innsatsen.

- Det var et samfunnsaktuelt tema som er like viktig i dag. De hjemløse er mennesker som deg og meg, som har gått på en smell, forklarer Flannery, som i tillegg fremhever en ganske fersk scene da hun tok farvel med sin mor i serien (spilt av Betty White (89)). Også denne scenen førte til at Flannery vant Emmy.

- Jeg syntes selv det var svært gripende. Det er noe alle kan forholde seg til. Alle har opplevd å ha et anstrengt forhold til en mor eller far. Jeg var så glad over at jeg gjennom serien kunne spre budskapet om at man må løse sine konflikter før man dør. Det håper jeg også de norske TV-seerne tok til seg, sier Flannery til VG Nett.

INGEN MOTELØVE: John McCook, her på shopping i Los Angeles like før jul, er motekonge på TV. Privat forsikrer 71-åringen at han er helt uinteressert i mote. Foto: WENN

- Som en gresk tragedie

Selv om John McCook fremhever scenene med nettopp Flannery som de aller mest givende, innrømmer han at ekteskapet med Brooke (spilt av Katherine Kelly Lang) er noe av det som har grepet ham mest gjennom alle de årene han har vært med.

- Vi hadde den fantastiske luftballongen i bryllupet vårt. Og det var noe rørende ved å være gift med denne vakre kvinnen som egentlig bare ønsket å være gift med min sønn (Ridge Forrester, spilt av Ronn Moss, red. anm.). Det var som en slags gresk tragedie, minnes McCook.

Gift for tredje gang

På spørsmål om hvordan det føles gang på gang å forlate kona Stephanie for seriens yngre skjønnheter, svarer 66-åringen:

- Så lenge det er en god historie, er det greit. Jeg synes det er utfordrende å spille mot kvinner i alle aldrer. Men det Eric gjør på kjærlighetsfronten harmonerer absolutt ikke med den jeg er i virkeligheten, forsikrer McCook, som er gift med Laurette Spang (59). Ekteskapet, som har vart i 30 år, er hans tredje, og paret har tre barn sammen. McCook har i tillegg ett barn fra før.

Rivaler er nære venner

Mye av handlingen i «Glamour» dreier seg om rivaliseringen mellom Flannerys rollefigur Stephanie og Brooke. Flannery forsikrer at hun og erkerivalen i serien er perlevenner privat.

- Jeg kunne dikte opp en god historie og si at jeg hater henne like mye som på skjermen, men sannheten er heller kjedelig. Katherine er fantastisk, og jeg elsker henne. Vi er gode venninner, forteller Flannery.

Blåser i mote

Både McCook og Flannery mener at seriens lange suksess bunner i gode manusskribenter, dramatiske kjærlighetsaffærer, korte episoder og innblikk i et glamorøst liv med motebransjen i sentrum. Men selv om handlingen utspiller seg i moteverdenen, opplyser de to at de i virkeligheten er revnende likegyldige til mote.

- Jeg har kun én dress hjemme! Ellers går jeg i jeans og T-skjorte, eller sportsklær, flirer McCook.

Flannery betror at hun var veldig interessert i klær tidligere, men ikke nå lenger.

- Jeg kom til et punkt hvor jeg tenkte «skitt heller», jeg gidder ikke. Men de tar godt vare på meg i serien og får meg til å se ganske bra ut, ler 71-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JULESTEMNING: TV-seerne har feiret jul med stjernene i «Glamour» 24 ganger. Her på et bilde fra om lag 15 år siden. Foto: TVNorge

Om utseendet

Det at de ikke bryr seg om klær, betyr ikke at Flannery og McCook ikke er forfengelige.

- Vi prøver alle å leve så sunt vi kan og holde oss slanke. Når jeg legger på meg, synes det aller best i ansiktet mitt. Det virker som om alle kiloene havner der. Jeg er veldig selvkritisk på akkurat det punktet, innrømmer McCook.

Flannery legger til: - Alder handler om hvor du befinner deg mentalt. For meg er det å jobbe en konstant mental utfordring. Og det er sunt for mennesker uansett hvor gamle de er.

Har vært i Norge

71-åringen har aldri vært gift, men har en datter i 20-årene. Datteren bor i Australia. Flannery har aldri likt å utbrodere privatlivet sitt offentlig.

- Publikum forholder seg til meg som en skuespiller. Og så lenge jeg leverer varene, så mener jeg at jeg oppfyller forpliktelsene mine, sier Flannery - som er den eneste i «Glamour»-kjernen som har besøkt Norge.

- Jeg var der i 1997, som del av en rundreise. Da besøkte jeg Oslo. Alle var så koselige. Jeg elsker Skandinavia med de lange, lyse dagene, sier såpeveteranen, som ikke ser bort fra at hun kommer tilbake en gang.

Intervju med Ronn «Ridge» Moss kommer senere.

Døde underveis

Siden oppstarten av «Glamour» i 1987 har flere av skuespillerne falt fra.

De mest sentrale som har gått bort, er Darlene Conley, som spilte Forresters erkerival Sally Spectra. Hun døde i 2007 - 73 år gammel. Michael Fox, som spilte skredder Saul Feinberg, døde i 1996 - 75 år gammel.

DØDE UNDERVEIS: Darlene Conley, som spilte Sally Spectra, og Michael Fox , som spilte Saul Feinberg, døde henholdsvis i 2007 og 1996. Foto: Scanpix

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder