TROFASTE FANS: Ragnhild Storbakken (bildet til venstre) har fulgt favorittskikkelsen «Brooke Logan» og «Glamour» på TV-skjermen i nærmere 19 år. Stor fan er også Tom Erik Hansen som i sommer møtte skuespiller Katherine «Brooke» Kelly Lang og de andre stjernene i Los Angeles. Foto: Martina H. Johansen, TVNorge og privat

«Glamour»-fans i sorg - føler seg sviktet av TVNorge

(VG Nett) Trofaste TV-seere reagerer med skuffelse og vantro på at TVNorge kutter ut såpeserien «Glamour» etter 19 år.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
The Bold and the BeautifulTVNorge

Forklaringen om å droppe serien på grunn av sviktende seertall, faller ikke i god jord hos ihuga «Glamour»-fans.

VG Nett har snakket med to av landets ivrigste tilhengere, og begge fortviler over at TVNorges slutter å sende verdens mest sette såpeserie. Siste episode av «Glamour», som har gått på TVNorge siden 1993, vises 31. november.

LES OGSÅ: Kutter «Glamour» - forberedt på rabalder

- Et svik

- Dette er et svik mot lojale og trofaste TVN-seere som har hengt med i nærmere 20 år, sier Tom Erik Hansen (29) fra Oslo opprørt til VG Nett.

Hansen har fulgt serien og skuespillerne tett, og i sommer tok han turen til Los Angeles. Der fikk han innpass på «Glamour»-settet og møtte alle stjernene. Da var han og staben lykkelig uvitende om TVNorges planer.

Spår sprengte telefonlinjer

- Det er utrolig kjipt, men de skal få høre det. Det kommer til å bli ramaskrik. Telefonlinjene vil nok bli sprengt og mailboksen kommer til å kollapse, spår Hansen!

DRØMMEMØTE: Tom Erik Hansen fikk for tre måneder siden nærkontakt med «Glamour»-stjernene på TV-settet i Los Angeles. Fra toppen: John McCook, Lesley-Anne Down og Hunter Tylo. Foto: Privat

Han håper at TVNorge vil revurdere beslutningen om å kvitte seg med serien som har gått desidert lengst på kanalen.

- Jeg som holder såpegenren så kjær, må få si at jeg er utrolig skuffet over TVNorge. Se på all den andre møkka som blir broadcastet inn i stua vår, sier han indignert.

Vurderer nett-TV

Men avgjørelsen står fast, forsikrer TV-kanalen.

- TVNorge er i endring, og en epoke er slutt på våre skjermer. Vi føler med fansen som vi vet er lojale, og jobber for å kunne sende «Glamour» på vår nett-TV nettopp for å ivareta de lojale seerne. Vi har fått signaler om at dette tidligst vil bli avgjort over nyåret. I mellomtiden håper vi at et live-nettmøte med skuespillerne på tvnorge.no er et lite plaster på såret, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, til VG Nett.

LES OGSÅ: Forberedt på seerstorm - øker sentralbordstaben

- Nå må jeg ta en gravøl!

Frustrerte Tom Erik Hansen får sterk støtte fra Ragnhild Storbakken (46) fra Drøbak, som også mottok nyheten med svært tungt hjerte. Nettopp dette var noe Storbakken uttrykte engstelse rundt da VG Nett intervjuet henne i vår.

LES OGSÅ: Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

- Oj, dette må bearbeides, var den umiddelbare reaksjonen da VG Nett informerte henne.

- Jeg er skuffet over TVNorge og synes det er trist at de ikke kan fortsette å glede oss trofaste seere gjennom så mange år. Dette blir virkelig et savn! Jeg håper de kan revurdere dette, eventuelt at en annen kanal tar over og sender.

- «Glamour har fått mye kritikk for å være lite stimulerende osv, men hva er så mye bedre med å følge med på voldsserier der folk sitter og ser blodet spruter? Hver sin smak, sier Storbakken.

Håper på løsning

Drøbak-kvinnen sier hun aldri har brydd seg om dem som synes det er rart at hun har orket å se så mange episoder av serien. Hun er uansett i godt selskap. Selv om seertallet har dalt til 19000 i Norge, så følges såpelivet av 30 millioner seere verden over.

- Det er en knallfin serie som gir en flukt fra hverdagen inn i en verden som ikke eksisterer for oss vanlige mennesker, og kanskje ikke for noen. Vi får spenning og drama, og følelsene settes i sving. Jeg venter i håp, tro og spenning på at dette skal løse seg på et vis, sier 46-åringen om TV-kuttet.

- Om jeg virkeliggjør trusselen om å flytte til USA for å se serien videre, får tiden vise, ler hun.

- Jeg skal på et eller annet vis klare å få med meg fortsettelsen, selv om det kan bli vanskelig nå. Nei, nå må jeg ta meg en gravøl, sier Storbakken.

Det tok ikke mange minuttene fra nyheten ble kjent til det dukket opp en egen protestside på Facebook:
For oss som krever Glamour tilbake på skjermen

Se flere reaksjoner fra fans i kommentarfeltet i bunnen av denne artikkelen .

Hva mener DU? Bli tilhenger av rampelys på Facebook og si din mening

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN HARDE KJERNEN: John McCook, Susan Flannery, Katherine Kelly Lang og Ronn Moss har alle vært med i «Glamour» helt fra starten. Foto: TVNorge

Stjernene skuffet

Da VG Nett intervjuet skuespillerne i «Glamour» i vår, var både de og fansen uvitende om den snart forestående avskjeden. Les alle intervjuene her:

Såpekongen «Ridge»: - Vil holde konsert i Norge
«Eric»: - Jeg blir i «Glamour» til de må bære meg ut!
«Glamour»-Brooke: - Derfor svermer vi ikke privat

I «Glamour»-leiren i Los Angeles har nyheten om TVNorge-beslutningen også fått dyster mottakelse.

Ronn Moss (59), som har spilt rollen som motekongen Ridge Forrester i 24 år, skriver i en tekstmelding til VG Nett:

- Vi er ekstremt triste over å høre dette. Takk til alle fans som har fulgt oss opp gjennom årene. Vi håper å kunne finne en annen TV-kanal i Norge snart.

Katherine Kelly Lang (50), som spiller kona Brooke Logan, føyer optimistisk til:

- Vi elsker våre norske fans, og vi får ofte brev fra dem og meldinger på Facebook. Tusen takk for all støtte. Vi er snart tilbake!

Over til vaskeprogram

I stedet for «Glamour» skal TVNorge nå gå over til et nytt såpeprosjekt - om enn i mer bokstavelig form. Fra 1. desember er det den britiske serien «Ekstrem rengjøring» som tar over sendetiden.

VG Nett-leser Anne-Grethe Løvsal skriver i kommentarfeltet på denne VG Nett-artikkelen :
«æ syntes no TV Norge heller burde tenkt på hvorfor seertallene e gått sånn ned. Folk er på jobb... og ikke alle kan ta serien opp. Begynn å sende på sen ettermiddag/kveld, så vil det rette på sæ... ganske sikkert. Å sende extrem rengjøring trur æ ikke frister så mange... ikke mæ allfall... har nok med egen rengjøring:-)»

LES OGSÅ: «Glamour» vant for beste TV-såpe

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder