Her er årets «Stjernekamp»-deltagere

Disse ti artistene skal i høst kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

Artikkelen er over fire år gammel

I fjor var det Nora Foss Al-Jabri som stakk av med seieren i NRK-programmet, året før var det Silya Nymoen som sang seg til topps og for tre år siden var det Rita Eriksen som stakk av med seieren.

Tirsdag er det duket for lansering av årets «Stjernekamp»-deltagere, og de som skal kjempe om å kapre flest stemmer fra TV-seerne er:

* Martin Halla (27), vant den første sesongen av «The Voice» i 2012, og for to år siden ga han ut platen «Winters Day».

* Maria Haukaas Mittet (35) ble kjent gjennom «Idol», ga ut soloalbum i 2004, vant MGP-finalen i2008 med låten «Hold on be strong» – en låt som ble nominert til Spellemann.

* Øystein Wiik (58) er sanger, skuespiller, tekstforfatter og krimforfatter. Wiik er en av landets fremste musikal- og operasangere. Har deltatt i MGP.

* Eirik Søfteland (26), rockevokalist som kom på annenplass i «Idol» for to år siden, men tok konkurranse-revansj da han vant «Skal vi danse» året etter.

* Tommy Fredvang (33), ble kjent for det norske folk da han var med på «X-factor» i 2009. Året etter ga han ut debutalbumet «From now on», var med på «Skal vi danse», og i 2012 deltok han i MGP.

* Knut Erik Østgård (51), kjent som vokalist i bandet Return, og i 2011 ga han ut sitt første soloalbum «Talas».

* Heidi Gjermundsen Broch (40), er ansatt på det Norske teateret, har hatt flere hovedroller i store musikaler og vunnet Heddaprisen g Teaterkritikerprisen.

* Celine Helgemo (19), vant i 2007 MGP jr med låten «Bæstevenna» som handler om en annen norsk artist – nemlig Astrid Smeplass. 19-åringen har gitt ut 4 album, og medvirket på flere samlealbum.

* Maria Karlsen (32), er koreograf, danser, rapper og sanger. Hun har vært koreograf og danser på flere TV-programmer, og hun har startet hip hop-bandet Awesomnia.

* Trine Rein (44), er en av Norges mestselgende kvinnelige artister gjennom tidene. Sammen med Lars Monsen har hun de siste årene turnert Norge rundt med forestillingen «Vilt og Vakkert». I 2014 feiret Rein 20 år som artist.

ÅRETS DELTAGERE: Maria Karlsen, Celine Helgemo, Heidi Gjermundsen Broch, Knut Erik Østgård, Tommy Fredvang, Eirik Søfteland, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet og Martin Halla. Foto:VG,

– Må være der det skjer

Haukaas Mittet forteller at hun er med i konkurransen med «skrekkblandet fryd». De siste årene har hun vært med på flere sangkonkurranser på TV, og til VG forteller hun at hun ikke var i tvil da hun fikk spørsmålet om å være med på «Stjernekamp».

– Å være med på så mange konkurranser er en følge av at artistlivet har blitt sånn – for man er nødt til å være der det skjer. Så synes jeg det er ekstremt artig, og denne gangen kan jeg også lære meg masse nytt.

– Hvilken sjanger gruer du deg mest til?

– Den jeg frykter mest er heavy metal! Opera kommer jeg meg igjennom på en eller annen måte, men heavy metal er vanskelig å late seg igjennom, ler Haukaas Mittet.

KLAR FOR KONKURRANSE: Martin Halla. Foto:Frode Hansen,VG

Forlovet

En annen som er aktuell i «Stjernekamp» er Martin Halla.

– Jeg er med her fordi det er gøy med nye utfordringer, men jeg har ikke noe håp om å bli Norges ultimate entertainer – for det er jeg jo ikke. Men det blir gøy å prøve noe nytt og se hvordan det går.

Til VG forteller 27-åringen at han har forlovet seg med kjæresten.

– Det skjedde på en Praha-tur. Jeg hadde store planer om frieriet, men jeg klarte ikke å holde meg så jeg spurte henne på hotellrommet.

Hvor og når bryllupet finner sted er ennå ikke bestemt, men:

– Vi drømmer om et stort, fint og hvitt bryllup, sier 27-åringen.

Prestasjonsangst

Tidligere på dagen ble det kjent at Trine Rein er en av artistene som skal konkurrere i høst. Nyheten kom da Rein besøkte P1-radioprogrammet Nitimen tirsdag morgen.

– Jeg trodde aldri jeg skulle bli spurt. Da jeg fikk forespørselen kjente jeg et sug i magen, og på prestasjonsangsten, sa hun og fortsatte:

– Da jeg takket ja ble ikke prestasjonsangsten noe mindre, sa hun og avslørte at hun fulgte godt med på konkurransen i fjor.

Les alt om «Stjernekamp» her!

VANT: Trine Rein og låtskriver Geir Arne Hansen etter triumfen. Foto:Trond Solberg,VG

Som tidligere sesonger er det Kåre Magnus Bergh som er programleder, og Mona B. Riise og Thomas Felberg er faste dommere.

«Stjernekamp» får premiere lørdag 29. august på NRK1.

Vant TV-konkurranse i fjor

Rein er ikke fremmed for sangkonkurranser på TV-skjermen. I fjor vant hun, og låtskriver Geir Arne Hansen, nemlig «The Hit» på NRK.

Det var låten «Story Of Love» som gjorde at de to kunne feire seieren, og til VG fortalte Rein::

– Jeg visste ikke at det skulle være så kult å vinne!

Så nå spørs det bare om hun klarer å imponere like mange i årets utgave av «Stjernekamp».

Måtte spise kjolen

VGs anmelder Stein Østbø fulgte i fjor med på alle ti programmene, og trillet terning på deltagernes opptreden. I finalen var han soleklar på Reidun Sæther burde gå helt til topps – og hevdet at han skulle spise gullkjolen hennes dersom hun ikke vant.

Noe hun ikke gjorde, og dermed ble det et noe litt spesielt måltid på Østbø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder