TILBAKE: Synnøve Svabø vender trolig tilbake som programleder til høsten, med programmet «På tråden med Synnøve» på NRK. Foto: Linn Olsen
TILBAKE: Synnøve Svabø vender trolig tilbake som programleder til høsten, med programmet «På tråden med Synnøve» på NRK. Foto: Linn Olsen

Vil lure kjendiser

TV

Til høsten vender Synnøve Svabø (37) trolig tilbake til NRK-skjermen som programleder for underholdningsprogrammet «På tråden med Synnøve» med sendetid i «gullrekka».

Publisert:

TV-konseptet er i all hemmelighet blitt utviklet av produksjonsselskapet Monster det siste halvåret og produseres av Jan Arild Slinning.

Etter det VG erfarer er «På tråden ...» bygd opp omkring mobiltelefoni, der kjendiser skal lure andre kjendiser - litt à la det populære amerikanske MTV-showet «Punk'd».

Til vurdering

TV 2-programleder Harald Rønneberg fra talkshowet «Senkveld» og kjendismodell Kathrine Sørland er blant kjendisene som allerede er blitt lurt i forskjellige prosjektpiloter som nå ligger til vurdering hos NRK. Kjendisene lures gjennom kjente venner og kolleger, som setter dem i «småkjipe» situasjoner for å se hvordan de reagerer.

VG vet at NRK ønsker å ha programmet som del av høstkabalen og vurderer nå å legge showet inn i sendetiden til «Beat for beat» på fredagskvelden.

- Underholdningsavdelingen i NRK jobber med å teste flere interessante ting for høsten, men per i dag er ingen av programkonseptene eller de aktuelle programlederne klare for presentasjon. Så dette kommer vi tilbake til etter ferien, sier informasjonsmedarbeider i NRK Sidsel Linden til VG.

Arbeidskontrakt

Svabø, som har en treårig arbeidskontrakt med NRKs underholdningsavdeling, ønsker heller ikke å utdype «På tråden med Synnøve».

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier Svabø høflig til VG.

I tillegg til kjendisinnslagene som gjøres ute i felten, vil programmet være studiobasert med ukentlige gjester. Samtidig vil mobiltelefonikonseptet by på seeraktiverende grep via SMS, noe som kan gi pene inntekter for NRK.