SYKMELDT: Sandra Lyng Haugen må trekke seg fra «Isdans»-programmet. Foto: Terje Mortensen

SYKMELDT: Sandra Lyng Haugen må trekke seg fra «Isdans»-programmet. Foto: Terje Mortensen

Sandra ute av dansen

- Jeg er fortsatt mørbanket

I samråd med sin lege trekker Sandra Lyng Haugen (20) seg fra «Isdans» på TV 2.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Tirsdag skrev VG at «Isdans»-deltageren hadde vært involvert i en bilulykke i Ekebergtunnelen i Oslo søndag ettermiddag. Hun pådro seg skader i rygg og nakke, og i går kveld tok popartisten avgjørelsen om å trekke seg fra TV2-programmet.

- Jeg er fortsatt ganske mørbanket og har fått tilbakemeldinger fra legen om å ta det med ro i en toukersperiode. Jeg har det bra og er på bedringens vei, men isdans er en tøff sport hvor fall og muskelstrekk er en risiko.

Derfor har jeg i samråd med legen kommet frem til at isdansen dessverre er over for denne gang, skriver Sandra i en tekstmelding til VG.

Smerter og betennelse

Ifølge hennes manager Merethe La Verdi er det muskelbetennelser og smerter i nakke og rygg som gjorde at hun måtte kaste inn håndkleet.

Selv er Sandra fornøyd med sin egen innsats i programmet.

- Jeg ga alt jeg kunne både på trening og på sending, så jeg er fornøyd med min egen innsats. Det er klart at når du ikke har stått på skøyter før, så kan du ikke levere all verden, og jeg ble litt «Bambi på isen». Men jeg gleder meg til å stå på skøyter igjen på fritiden, da blir det mer lek enn alvor, sier hun.

Sandra var på vei til trening i Manglerud ishall da bilulykken skjedde søndag. Siden da har hun, foruten legebesøk, vært sengeliggende. La Verdi opplyser at hun nå er sykemeldt i to uker.

- Sandra jobber for tiden også med innspillingen av et nytt album, og var redd for ytterligere skader. Men om hun nå tar det med ro disse ukene, vil hun bli helt frisk og fortsette plateinnspillingen som planlagt, sier hun.

- Leit

Pressetalsmann Jørund Rasdal Unneland i TV2 forteller at de utsatte beslutningen om Sandras videre deltagelse så lenge som mulig.

- Det er veldig leit at hun må gi seg, Sandra har gjort en strålende innsats. Vi har prøvd i det lengste å se om hun kunne fortsette, men også jobbet med andre muligheter parallelt, sier han til VG.

- Vi har vært innom mange løsninger, og er sikre på at den vi har falt ned på, er den riktige. Men den vil vi ikke avsløre før i kveldens sending, fortsetter Rasdal Unneland.

Etter det VG kjenner til vil Sandra komme med en hilsen under kveldens direktesending. De gjenværende deltagerne i «Isdans» er nå Dorthe Skappel og Janusz Komendera, Pål Anders Ullevålsæter og Anna Pouchkova, Per Christian Ellefsen og Marianne Fjørtoft og Jim Martinsen og Kaja Hanevold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder