OFFENTLIGGJORDE BILDE: I programmet «Snakk med Linn Wiik» ble det offentliggjort et bilde av en tidligere TV 2-ansatt som fikk sparken. Foto: TV 2

TV 2 offentliggjorde bilde av sparket TV 2-ansatt

I et TV 2 -program viste kanalen et bilde av en tidligere medarbeider som ble sparket etter å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2. Nå er programmet tatt av lufta.

Artikkelen er over to år gammel

Det er Dagens Næringsliv som først omtaler denne saken.

Avisen skriver at det var i programmet «Snakk med Linn Wiik» hvor hun viser bildet av den tidligere TV 2-medarbeideren.

– En alvorlig svikt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække til DN.

les også

Harvey Weinstein angrepet på restaurant

Det aktuelle programmet ble sendt på kvinnedagen, 8 mars, hvor det ble vist bilder av kjente menn som har vært knyttet til seksuell trakassering. Blant mennene som det ble vist bilder av var Trond Giske, Harvey Weinstein og Kristian Tonning Riise – og den tidligere TV 2-ansatte mannen.

les også

Trond Giske til VG: – Jeg har aldri gruet meg så mye til en tale før

– Vi laget en liste med bilder over de mest omtalte Metoo-sakene i forbindelse med kvinnedagen 8. mars. Med tanke på alvorlighetsgraden i saken mente vi denne mannen hadde en naturlig plass på en sånn liste. Linn Wiik til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen har imidlertid TV 2-ledelsen bestemt at programmet skal fjernes fra TV 2 Sumo– og dermed ikke tilgjengelig, i første omgang ut denne uken.

TV 2-redaktør visste om sex-trakassering uten å gripe inn

Dagbladet som også omtaler denne saken får opplyst av TV 2 at programmet tas av lufta som en konsekvens av vurderingene som er gjort av redaksjonen i «Snakk med Linn Wiik».

Den aktuelle mannen var knyttet til en av fem saker , hvor TV 2s sportredaktør Vegard Jansen Hagen satt på informasjon på informasjon om grove hendelser i halvannet år, uten å gripe inn. 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder