«Linus i svingen» blir julekalender

. . . og NRK gjør klart for ny Blåfjell-runde

NRK er så fornøyd med «Linus i svingen» at kanalen nå går i gang med å lage en julekalenderserie med de samme barna i hovedrollen.

Artikkelen er over 15 år gammel

- «Linus» skal etter planen vises i 2006, mens en ny nissekalender fra Blåfjell i så fall kommer på skjermen i 2007, sier barne-TV-sjef Kalle Fürst til VG.

Å lage norske dramatiserte julekalendere er ingen billig affære. Etter hva VG erfarer er 20 millioner kroner pr. stykk ikke et urealistisk overslag. Kanskje enda mer. Men så snakker man også om 12 timers TV-produksjon til sammen. Mer enn seks helaftens spillefilmer.

Mer Blåfjell

- Vi er i samtaler med forfatteren Gudny Hagen om hva en ny nisseserie skal handle om. Selv om den ikke skal vises før i 2007, trenger vi så god tid på oss, sier Fürst.

Han har bare lovord å si om «Linus i svingen», som hadde 294000 seere over 12 år - og 166000 barn i alderen 3 til 11 år. Serien fikk terningkast fem her i VG, og etter å ha lest manus til julekalenderen er Fürst overbevist om at denne kommer til å bli like flott.

- En varm serie med masse humor. Men siden vi tross alt lager 24 episoder, trekker vi inn flere barn for å ha mer å spille på, sier Fürst.

Men før vi kommer så langt blir det gjensyn med de to første Blåfjell-seriene. I år er det «Jul i blåfjell» som står på sendeplanen. Deretter kommer «Jul på månetoppen».

- Jeg er derimot mer usikker med hva som kommer til å skje med «Jul i skomakergata». Den er kanskje mer morsom for et voksent publikum. Men får vi et utvidet sendetilbud for barn etter hvert, utelukker jeg ikke at Skomakergata - og andre klassikere, som «Vertshuset den gyldne hale» og «Amalies Jul» - kan bli sendt parallelt med de tre nisseseriene som vi nå kommer til å satse på som kjernen i dette tilbudet, sier Kalle Furst.

Konkurrenten TV2 satser også på en sikker vinner denne julen. «Olsenbandens første kupp», som første gang ble vist i 2001, står på kjøreplanen.

Mens TVNorge, som hadde stor suksess med reality-parodien «Nissene på låven» for noen år siden, skal denne søte førjulstid harselere med sjekkeprogrammer.

Flere artikler

 1. Gjenopplev barndommen i sommer

 2. Nå er det julekrangel igjen!: NRK får kjeft for å vrake «Jul i Skomakergata» og «Jul i Blåfjell»

 3. «Jul i Tøyengata» satt TV Norge-rekord

 4. Pluss content

  Slik gikk det med «Jul i Svingen»-barna

 5. Populær julekalender-reprise for NRK

Fra andre aviser

 1. NRKs barnejul selges utenlands

  Aftenposten
 2. Derfor viser vi ikke Jul i Skomakergata

  Bergens Tidende
 3. - Jeg blir kvalm

  Bergens Tidende
 4. Ingen jul uten DVD-kalendere

  Aftenposten
 5. Er Skomakergata gammeldags?

  Fædrelandsvennen
 6. Se NRKs julekalender

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no