RIKTIG OPPSKRIFT: Pascal Dupuy, Line verndal og Øyvind Lofthus har funnet de riktige ingrediensene for god TV-underholdning. Foto: TV3

Bakeprogram hevet seertallene for TV3

TV-ekspert: TV3 kan sprette sjampanjen

TV3 har funnet oppskriften for bedre seertall, og TV-kanalen jubler for premieretallene til «Hele Norge baker».

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Gårsdagens TV-premiere TV3 hadde 234.000 seere i snitt. På det meste var 306.000 seere innom premiereepisoden.

- Vi er strålende fornøyde med premieren på «Hele Norge baker», både programkvaliteten, seertallene og seernes engasjement og tilbakemeldinger, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3 i en pressemelding.

Bendiksen sier premiereepisoden leverte godt blant de moderne og unge voksne målgruppene til TV3.

- Kan sprette sjampanjen

- Terningkast fem i både VG og Dagsavisen, samt veldig mange positive tilbakemeldinger fra seerne på sosialer medier, indikerer at vi har truffet baketrenden på et riktig tidspunkt. Dette er åpenbart en vellykket oppskrift som passer både seere og annonsører, mener Bendiksen.

- TV3 har all grunn til å være fornøyde! De har hatt en litt kjip start på TV-sesongen, så dette er oppløftende sier TV-ekspert Morten Wiberg i Carat til VG.

- Jeg tror nesten det er sånn at de spretter sjampanjen, sier Wiberg.

VGs anmelder Camilla Norli lot seg begeistre over første episode av «Hele Norge baker», og trillet en femmer på terningen med følgende begrunnelse:

«Ja, høres banalt ut, og ja, konseptet er enkelt - og det kan muligens bli kjedelig i lengden. Men foreløpig er det ikke kjedelig et sekund, og bakeverdenen har bare så vidt åpnet seg.»

- Bra premierer

«Skavlan» trakk 778.000 seere fredag kveld, mens «Idol» på TV 2 ble sett av 729.000.

Lørdag var det premiere på TV 2s nye spørreprogram «Smartere enn en 5.klassing?», som ble sett av 427.000.

- Det var positivt å se at de klarte å passere 400.000. Det er ikke bare bare å komme med nytt konsept, mener Wiberg.

På TVNorge var det premiere på «Kongsvik videregående, som trakk 308.000 seere.

Svake NRK-talll

- Det er også bra. TVNorge har hatt en litt traurig start på sesongen, så det er veldig bra med over 300.000, sier Wiberg.

NRK-programmet «De nominerte» med programleder Marte Stokstad raste ned 134.000 seere fra 793.000 forrige uke til 659.000 seere denne uken. «Underholdningsavdelingen» ble sett av 614.000.

- Det er fint for de kommersielle kanalene at NRK mister seere, men det er ikke bra for NRK. Tidligere har under én million vært dårlig på en lørdag, sier Wiberg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder