KJOLEFEST: Her er bare fire av kjolene som i kveld skal kringkasts til 600 millioner seere. F.v.: Artistene fra Sverige, Hellas, Ukraina og Norge. Foto: AFP, Reuters, AP

Hvilken MGP-kjole er flottest?

BEOGRAD (VG Nett) Når artistene i kveld går på scenen i finalen i Melodi Grand Prix, er det ikke bare musikk det handler om.

Artikkelen er over 11 år gammel

MGP handler også om sceneshow og kreasjoner. I år har den heftigste kjoledebatten dreid seg rundt Sveriges Charlotte Perrelli (33) og ukrainske Ani Lorak (29). Kjolene er til forveksling lik hverandre, og mediene har spekulert i hvem av de to to storfavorittene som går seirende ut av kjolekrigen.

ALLE GP-KJOLENE - KLIKK HER

Mens Norges Maria Haukaas Storneg (28) har valgt en enkel og klassisk, mørkeblå kjole, satser Charlotte og Ani på at sex-appell skal gjøre susen når 600 millioner TV-seere i kveld får se artistene opptre.

Av de totalt 25 bidragene i kveldens finale, har VG Nett plukket fram bilder av alle de 14 kjolene som vekker oppsikt på scenen. Og her er det mønster, farger, kjolelengder og effekter i bredt spekter.

STEM PÅ DIN KJOLEFAVORITT!

BILDESPESIAL: SE ALLE GP-KJOLENE HER

Stylist-skryt

- Marias kjole og sang står for et sobert og fint show. Det fanger meg, uutalte den norske stylisten Christian August Stang til VG Nett tidligere uken.

- Maria er en god representant for Norge. I denne enkle kjolen skiller hun seg faktisk mer kreativt ut enn de fleste andre i konkurransen, mner Stang.

- Mye stygt

Om Charlotte og Ani sier stylisten:

- Det er fine kjoler. I denne sammenhengen er de ganske kule. Det er så mye stygt i Melodi Grand Prix, men disse to kjolene gjør susen. I Melodi Grand Prix er det lov å ha sånne kjoler, selv om disse to er så små som de kan være.

JOSTEIN PEDERSEN BLOGGER LIVE GJENNOM FINALEN I KVELD

ALT OM MELODI GRAND PRIX HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder