Maria: - Kofferten full av fantastiske kjoler

(VG Nett) I morgen reiser Maria Haukaas Storeng til Serbia. - Helt absurd, sier hun om de 600 millioner TV-seerne som venter.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Eurovision Song Contestmariaweb.no | Maria, artist og skuespiller

Det er sommer i hovedstaden når VG Nett treffer Melodi Grand Prix-håpet (27) i Oslo dagen før avreise til Beograd. Men det er enda varmere i Serbias hovedstad - 25 grader, forteller Maria.

Masse kjoler og sko

- Hva fyller du kofferten med?

- Masse kjoler! Jeg har ikke tall på hvor mange kjoler jeg har. Og så tror jeg at jeg tar med ekstremt mange sko, svarer Maria som røper at hun skal ha på kjole når hun fremfører låten sin i semifinalen 20. mai og forhåpentlig hovedfinalen lørdag 24. mai.

- Det blir fantastisk masse flotte ting. Men kjolen jeg skal ha på scenen, er det NRK som shipper ned. Den slipper jeg å ha i kofferten, forteller Maria.

REISER SAMMEN: Maria Haukaas Storeng (27) og Mira Craig (25) - her på Spellemannprisen tidligere i vår. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl, VGTV

Lar det stå til

Hun har ikke rukket å få nerver ennå.

- Jeg vet at det blir mye styr, men jeg føler meg mentalt forberedt. Jeg får bare knipe igjen øynene og la det stå til, sier Maria som ikke lar seg skremme av de 600 millioner TV-seerne som kan komme til å se henne fremføre «Hold On Be Strong».

- Absurd

- Det er helt absurd, og jeg klarer ikke helt å forholde meg til det, sier Maria som gleder seg over allerede å ha gjort seg bemerket i en rekke land.

- Jeg har figurert på hitlistene både i Litauen og Tyrkia, forteller Maria til VG Nett.

Spår rivaler

Selv tror hun Hellas, Polen, Danmark og Sverige er blant de tøffeste konkurrentene.

- Tror du at du selv har vinnersjanse?

- Man vet aldri. Jeg tør ikke si noe, svarer Maria.

Hun gleder seg til å reise med venninnen og låtskriveren Mira Craig (25). Kanskje får de to tid til litt shopping og adspredelser underveid i det hektiske løpet.

- Shopping og champagne! sprudler Maria.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder