Slutter i «Nytt på nytt»

Anne Kat. tar TV-pause

NRK-kjendis Anne-Kat. Hærland (34) forlater suksessprogrammet «Nytt på nytt». Etter åtte år i trespann med Jon Almaas og Knut Nærum føler hun behov for å gå løs på nye prosjekter.

Rune Skogseth
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

GIR SEG: Anne-Kat Hærland ønsker å konsentrere seg om nye prosjekter, og forlater «Nytt på nytt». Foto: Annemor Larsen

- Det er ikke noe dramatikk i beslutningen, sier Anne-Kat. Hærland til VG.

- Jeg har holdt på med «Nytt på nytt» i åtte år, og har behov for å gjøre andre ting, sier Anne-Kat Hærland til VG.

Prosjektleder Guri Skavlan i NRK gjør det klart at hun har full forståelse for at Anne-Kat Hærland etter å ha hatt fjeset på TV-skjermen i ti sammenhengende år ønsker seg en tv-pause.

Trekker fulle hus

I går kveld spilte Anne- Kat. Hærland for to fulle hus ved humorscenen Latter i Oslo. De to forestillingene ble til sammen sett av 900 personer.

Hærland gjør det klart at hun vil bruke pausen til å jobbe med nye ideer og andre TV-konsepter for NRK.

- Jeg har masse ideer, og regner med at resultatet vil vise seg på skjermen vinteren 2008.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags prosjekter hun ser for seg. Men sier:

- Det finnes flere humorretninger enn denne ene jeg holder på med i «Nytt på nytt». Kanskje vil jeg gå tilbake til den type humor jeg holdt på med i programmene «Bla, bla, bla» og «Bombay surpise»?

Jeg har rett og slett lyst til å prøve ut nye retninger.

Hærland forsvinner imidlertid ikke fra «Nytt på nytt» med det første. Hun skal fullføre vårsesongen. Men til høsten vil en annen person overta stolen hennes.

- Forlater ikke NRK

- Dette skjer i full forståelse med «Nytt på nytt»-redaksjonen og ledelsen i underholdningsavdelingen. At jeg slutter i «Nytt på nytt» betyr ikke at jeg forlater NRK. Jeg er takknemlig for og stolt over å ha fått delta i den suksessen «Nytt på nytt» har vært og fortsatt er.

Anne-Kat. Hærland tok beslutningen om å forlate «Nytt på nytt» i november i fjor, og orienterte NRK-ledelsen før jul. Hun synes ikke det var en tung beslutning å ta, men varsler at hun kan komme til å sippe litt under det siste programmer.

- Betyr beslutningen om en pause at det er en familieforøkelse på gang med kjæresten Espen Hauglid?

- Nei, hvor mange ganger skal jeg si at jeg ikke skal ha barn? Jeg vil rett og slett ikke ha barn.

Ifølge Guri Skavlan i NRK er jakten på Hærlands arvtager allerede i gang, men det er ikke gitt at det blir en kvinne.

- Nei, vi vurderer begge deler. Vi har mange gode navn på blokka. Noen har vi vært i kontakt med, andre skal vi kontakte. Men jeg kan foreløpig ikke gå ut med hvilke navn det dreier seg om.

Det er for øvrig ikke noe nytt at menn fyller Hærlands plass i det populære satireprogrammet, da hun i vårsesongen 2003 hadde seks ukers permisjon for å konsentrere seg om programserien «Bla, bla, bla» og sceneshowet «Jeg er ikke Dina» på utestedet Smuget i Oslo, gikk Trond-Viggo Torgersen og Geir Schau inn som vikarer.

Anne-Kat. begynte å jobbe i NRK i september 1993 som lystekniker, før hun et par uker senere gjorde lynkarriere som produksjonsassistent i U-redaksjonen.

Høsten 1996 debuterte hun som programleder for «Direkte lykke» på NRK2, og fulgte på med programserien «Bombay surprise».

I januar 1999 fikk hun Anne-Kat. fast ansettelse i NRKs underholdningsavdeling, og har også vært innom «Absolutt» og «Herreavdelingen» på NRK P1.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder