Helmer og Sigurdson tilbake

OSLO/LARVIK (VG) Mystiske mord ble løst av duoen "Helmer og Sigurdson" på 70-tallet. I 1981 ble detektimeserien drept av NRK, men nå står den opp fra de døde.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

- Det er vanskelig å etablere nye detektivhelter i dagens medievirkelighet. Derfor er det smart å bruke kjente helter. Jeg tror folk har et sterkt forhold til «Helmer og Sigurdson». De sitter i sjela til folk, sier Johannes Joner.

Ville tilstander

Joner skal bli den nye helten i serien «Selmer». Han blir politipartneren til «Sigurdson» fordi «Helmer» har gått av med pensjon. Men Alf «Helmer» Nordvang klarer ikke å holde seg unna politikammeret.

- Nei, han vil nok dukke opp, sier Anders Hatlo.

Bing & Bringsværd, som har laget figurene «Helmer og Sigurdson», skriver nå manus på oppdrag fra NRK og Nordisk Film & TV A/S. Manuset til første episode og en skisse for ytterligere 11 episoder skal være klare 1. november. NRK vil før jul ta en beslutning om serien skal lages.

På 70-tallet skapte denne første norske TV-krimmen i sitt slag ville tilstander. Erik Bye, «Oluf», André Bjerke, Aud Schønemann og andre kjendiser ble spurt av avisene om hvem som var morderen. Sexsymbolet Julie Ege spilte ond svigermor i en av seriene. Og NRK «Nitimen» ble ringt ned etter at de ved en feiltagelse hadde røpet morderen. Selvfølgelig ble serien slaktet av kritikerne og elsket av publikum.

Humor-krim

Anders Hatlo blir fremdeles kjent igjen på gata som «Sigurdson».

- Jeg blir fortsatt gjenkjent. «Helmer og Sigurdson» er ikke glemt. Men i det siste har flere kjent meg igjen fra «Hotel Cæsar».

Stein Roger Bull, som regisserte første episode av «Helmer og Sigurdson», tok sterkt avstand fra serien da den ble vist i reprise i fjor sommer.

- Grusomt. Hadde jeg blitt konsultert, ville jeg anbefalt «bør ikke sendes», sa Bull i fjor.

Likevel har han som administrerende direktør i Nordisk Film & TV A/S tro på en ny serie med de to politietterforskerne.

- Vi skal oppdatere spillestil og form slik at dette ikke blir gammeldags. Dette blir en kriminalsak med humor, sier Bull nå.

Den nye serien med «Helmer og Sigurdson» vil tidligst bli spilt inn i år 2000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder