TRAKK SEG: Lørdag ble det kjent at blogger Sophie Elise Isachsen (23) har trukket seg fra «Skal vi danse». Foto: Mattis Sandblad

Sophie Elise trakk seg fra «Skal vi danse»: Martine Lunde (22) videre med tre minuspoeng

Til slutt var det Martine Lunde (22) som ble dømt til å ta med seg minuspong inn i kvartfinalen av «Skal vi danse» neste uke. Like før kveldens direktesending på TV2 kom nyheten om at blogger Sophie Elise Isachsen (23) har trukket seg.

 • Edda Drægni
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ett år gammel

Martine Lunde og dansepartner Fredric Brunberg tapte lørdagens danseduell mot Jan Gunnar Solli og Rikke Lund i «Skal vi danse».

Det var en utsendelse utenom det vanlige, etter det kort tid inn i programmet ble annonsert at Sophie Elise Isachsen hadde trukket seg fra programmet.

Martine og Fredric røk dermed ikke ut, men tar med seg tre minuspoeng inn i neste lørdags kvartfinale.

I en pressemelding via TV 2 sier Sophie Elise:

– Jeg har tenkt nøye gjennom dette, det var ikke en enkel avgjørelse men heller ikke en spontan avgjørelse. Det har vært noe jeg har tenkt på og som jeg har pratet med TV 2s psykolog om. Sammen med produksjonen ble vi enige om hva som er best for meg. Hele denne «Skal vi danse»-opplevelsen har vært bare positiv, det er meg det handler om. Jeg har elsket å være med, men nå har kroppen min bare sagt stopp.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise, uten hell.

Kort tid etter at TV 2 slapp nyheten, la Sophie Elise ut en melding på sin Instagram-profil der hun forteller at hun har slitt psykisk, og at det har vært vanskelig å forlate «Skal vi danse».

Saken fortsetter under Instagram-innlegget.

Dette er så vanskelig å skrive. Men, jeg er ikke lengre med i Skal Vi Danse. Jeg valgte selv å avslutte, da jeg fortsatt har en lang vei å gå med meg selv – psykisk. jeg har elsket vært øyeblikk, og angrer ikke på noe, men jeg la ned sjelen min i hvert eneste program og til slutt klarte jeg ikke mer. Etter programmet hvor vi hyllet noen føltes enhver negativ tilbakemelding (selv om de var få), som et slag i ansiktet, og jeg falt enda lenger ned. Det er urettferdig å fokusere på, men når man allerede er svak stikker det. Jeg setter så stor pris på alt av stemmer og gode ord jeg har fått. Mitt mål var å vinne, men jeg fikk noe enda bedre: motivasjon for å ta tak i meg selv. En gang for alle. Takk til hele produksjonen, igjen til alle som har stemt, og aller størst takk til verdens fineste Benjamin. Ikke bare måtte han lære klumsete meg å danse, men de siste to ukene har han også måttet trøste meg hver dag når jeg ikke har klart mer. Jeg har delt mine mørkeste tanker og han har vært der, uten å dømme. Jeg har angrepet meg selv så hardt i mitt eget hode, og han har vært den som har dratt meg ut av det, og videre på parketten. Ord kan ikke beskrive hvilket fantastisk menneske han er, jeg har ikke møtt noen som er så rolig, reflektert, dyktig og fin. Jeg er så stolt av alle dansene våre, og tror virkelig vi kunne vunnet. Jeg er heldig som fikk oppleve dette, og enda med heldig som fikk være med Benjamin hver dag. Nå kan jeg gå ut med hodet hevet, for jeg hadde ikke klart flere uker. Hodet mitt tåler det ikke – men nå har jeg lært at jeg fortjener å elske meg selv. Faen at det skulle ta 23 år, og treffe hardest akkurat nå. Helt ærlig føler jeg meg både svak og taper akkurat nå, men jeg vet valget var riktig uansett hvor vanskelig det er. Takk for alt ❤️ og PS: det er fint vi snakker om depresjon og angst, men det bidrar også til å fjerne alvoret når noen faktisk er syke, og det er ikke bra. Jeg har blitt dratt mellom «skjerp deg» og «du er ikke syk nok», så da har jeg blitt stående på stedet hvil, i mørket, i flere år. Jeg er så lei av det. Så utrolig lei av mørket. Men Skal Vi Danse, dere, og en fantastisk partner har gjort at jeg skal kjempe meg ut av det.

Selv om Sophie Elise har vært en av deltagerne som har fått flest positive tilbakemeldinger fra dommerne, skriver hun at enhver negativ tilbakemelding etter forrige ukes program, selv om det var få av dem, føltes ut som et slag i ansiktet.

DAMETRIO: Tidligere Paradise Hotel-deltager, Martine Lunde (22) (t.v.), kickbokser Thea Næss (33) (i midten) og blogger Sophie Elise Isachsen (23) gikk videre forrige uke. Nå er bare to med videre. Foto: MATTIS SANDBLAD

les også

Morten Hegseth røk ut: – Det er drittkjedelig

Sophie Elise sier i pressemeldingen at hun de siste ukene har vært litt trist hele tiden.

– Jeg har vært såpass sliten at hodet har begynt å gå til angrep på meg selv. «Skal vi danse» har vært den beste opplevelsen i mitt liv, men da ble det så utrolig tydelig at jeg må ta vare på meg selv, sier hun.

Hun legger til:

– «Skal vi danse» har gitt meg troen på meg selv på en måte som er helt uvurderlig, for det har gitt meg troen på at jeg kan ha det bra hele tiden. Men da krever det også at man tar tak og at man gjør det nå. Det er ingen dramatisk grunn, jeg bare har det ikke så bra.

les også

Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut

Helsetrøbbel

Toppbloggeren har også slitt med en infeksjon i bekkenet den siste tiden.

– Det er tungt å gå med smerter og gå på antibiotika som gjør deg sløv og kvalm. Jeg merker at jeg ikke klarer å hente meg helt inn. Legen har gitt meg råd om å hvile, men det er ikke så lett å kombinere med mye trening. Når man da i tillegg er utkjørt psykisk, så blir det litt for mye.

Sophie Elise takker alle som har stemt på henne og som har kommet med tilbakemeldinger i løpet av høsten. Hun er også full av takknemlighet overfor dansepartner Benjamin Jayakoddy, som hun sier har vært en stor støtte.

DANSET UTEN SOPHIE ELISE: Tidligere dansepartner Benjamin Jayakoddy gjestet lørdagens program og danset nummeret han og Sophie Elise i utgangspunktet skulle fremføre. Danser Lillian Aasebø steppet inn for fremførelsen. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

les også

Sophie Elise før «Skal vi danse» premieren: – Roet nervene med selvhypnose

– Selvfølgelig er det veldig trist, men hvis det er det hun trenger å gjøre, støtter jeg selvfølgelig det, sa Benjamin rett før han fremførte dansen som de to opprinnelig hadde øvd inn til kveldens konkurranse.

Han anerkjente også Sophie Elises evne til å være sterk og sårbar samtidig.

– Hun er så inspirerende menneske, sa han til programlederne.

Benjamin ble hjulpet til å utføre dansen av Lillian Aasebø, som var dansepartneren til Aleksander Sæterstøls før han røk ut av konkurransen i starten av oktober.

Les også: Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut av «Skal vi danse»

TV 2: – Helsen først

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 takker Sophie Elise for innsatsen.

– Sophie Elise har vært en fantastisk deltager, som virkelig har gitt av seg selv gjennom flere måneder. Vi er veldig takknemlig for at hun har vært med i denne sesongen. Helsen kommer alltid først, og vi har selvsagt full forståelse for Sophies valg, sier han.

Kveldens sending er den niende i årets «Skal vi danse».

De gjenværende deltagerne er blogger og tidligere Paradise Hotel-deltager, Martine Lunde (22), kickbokser Thea Næss (33), maler i Tid for hjem, Einar Nilsson (53) og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli (37) som aller er videre til neste uke.

Forrige uke var det Morten Hegseth (32) som måtte parkere danseskoene etter danseduell med Jan Gunnar Solli (37).

Kveldens tema var halloween, og deltagerne åpnet showet iført skumle kostymer til tonene av Michael Jacksons «Thriller». Også dommerne Merete Lingjærde, Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Tore Petterson var skumlere enn vanlig.

RØK UT: Forrige uke var det Morten Hegseth (32) (t.v.) som måtte forlate «Skal vi danse». Maler i Tid for hjem, Einar Nilsson (53) og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli (37) er fortsatt med. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Møttes til duell

Etter de fire parene hadde danset hvert sitt nummer, stakk Thea og Ivo i første omgang av med seieren i jive-konkurransen, og mottok tre ekstrapoeng som sendte dem øverst på kveldens poengskala.

Artikkelen fortsetter under bildeserien nedenfor:

Parene som måtte møte til danseduell ble Martine og Fredric og Jan Gunnar og Rikke.

Etter publikums stemmer var talt, ble det Martine og Fredric som måtte ta de sure minuspoengene videre til kvartfinalen neste lørdag.

Les også: Dette er deltagernes «Skal vi danse»-ritualer

Mer om

 1. Sophie Elise Isachsen
 2. Skal vi danse

Flere artikler

 1. Amalie Snøløs røk ut av «Skal vi danse»

 2. Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut av «Skal vi danse»

 3. Sophie Elise før «Skal vi danse» premieren: – Roet nervene med selvhypnose

 4. Sophie Elise oversvømmes av trøst etter «Skal vi danse»-exit

 5. Amalie Snøløs sendt hjem fra «Skal vi danse»

Fra andre aviser

 1. Stor påskequiz: 290 spørsmål for deg som følger litt med i nyhetsbildet

  Aftenposten
 2. Snøløs røk ut selv med Skam-hjelp

  Fædrelandsvennen
 3. Sophie Elise Isachsen overrasker i ny bok

  Aftenposten
 4. Kommentar fra en sur, ung mann: «Sure, gamle menn radikaliseres i et skremmende tempo, og har det til felles at de tror de vet best.»

  Aftenposten
 5. Hard kritikk mot TV 2: – Hvis de ikke visste at naken-stuntet skulle komme, har de et internt problem

  Aftenposten
 6. Frank Løke kastet ut av «Skal vi danse» etter stunt

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no