TRAKK SEG: Lørdag ble det kjent at blogger Sophie Elise Isachsen (23) har trukket seg fra «Skal vi danse». Foto: Mattis Sandblad

Sophie Elise trakk seg fra «Skal vi danse»: Martine Lunde (22) videre med tre minuspoeng

Til slutt var det Martine Lunde (22) som ble dømt til å ta med seg minuspong inn i kvartfinalen av «Skal vi danse» neste uke. Like før kveldens direktesending på TV2 kom nyheten om at blogger Sophie Elise Isachsen (23) har trukket seg.

  • Edda Drægni
  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ett år gammel

Martine Lunde og dansepartner Fredric Brunberg tapte lørdagens danseduell mot Jan Gunnar Solli og Rikke Lund i «Skal vi danse».

Det var en utsendelse utenom det vanlige, etter det kort tid inn i programmet ble annonsert at Sophie Elise Isachsen hadde trukket seg fra programmet.

Martine og Fredric røk dermed ikke ut, men tar med seg tre minuspoeng inn i neste lørdags kvartfinale.

I en pressemelding via TV 2 sier Sophie Elise:

– Jeg har tenkt nøye gjennom dette, det var ikke en enkel avgjørelse men heller ikke en spontan avgjørelse. Det har vært noe jeg har tenkt på og som jeg har pratet med TV 2s psykolog om. Sammen med produksjonen ble vi enige om hva som er best for meg. Hele denne «Skal vi danse»-opplevelsen har vært bare positiv, det er meg det handler om. Jeg har elsket å være med, men nå har kroppen min bare sagt stopp.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise, uten hell.

Kort tid etter at TV 2 slapp nyheten, la Sophie Elise ut en melding på sin Instagram-profil der hun forteller at hun har slitt psykisk, og at det har vært vanskelig å forlate «Skal vi danse».

Saken fortsetter under Instagram-innlegget.

Selv om Sophie Elise har vært en av deltagerne som har fått flest positive tilbakemeldinger fra dommerne, skriver hun at enhver negativ tilbakemelding etter forrige ukes program, selv om det var få av dem, føltes ut som et slag i ansiktet.

DAMETRIO: Tidligere Paradise Hotel-deltager, Martine Lunde (22) (t.v.), kickbokser Thea Næss (33) (i midten) og blogger Sophie Elise Isachsen (23) gikk videre forrige uke. Nå er bare to med videre. Foto: MATTIS SANDBLAD

les også

Morten Hegseth røk ut: – Det er drittkjedelig

Sophie Elise sier i pressemeldingen at hun de siste ukene har vært litt trist hele tiden.

– Jeg har vært såpass sliten at hodet har begynt å gå til angrep på meg selv. «Skal vi danse» har vært den beste opplevelsen i mitt liv, men da ble det så utrolig tydelig at jeg må ta vare på meg selv, sier hun.

Hun legger til:

– «Skal vi danse» har gitt meg troen på meg selv på en måte som er helt uvurderlig, for det har gitt meg troen på at jeg kan ha det bra hele tiden. Men da krever det også at man tar tak og at man gjør det nå. Det er ingen dramatisk grunn, jeg bare har det ikke så bra.

les også

Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut

Helsetrøbbel

Toppbloggeren har også slitt med en infeksjon i bekkenet den siste tiden.

– Det er tungt å gå med smerter og gå på antibiotika som gjør deg sløv og kvalm. Jeg merker at jeg ikke klarer å hente meg helt inn. Legen har gitt meg råd om å hvile, men det er ikke så lett å kombinere med mye trening. Når man da i tillegg er utkjørt psykisk, så blir det litt for mye.

Sophie Elise takker alle som har stemt på henne og som har kommet med tilbakemeldinger i løpet av høsten. Hun er også full av takknemlighet overfor dansepartner Benjamin Jayakoddy, som hun sier har vært en stor støtte.

DANSET UTEN SOPHIE ELISE: Tidligere dansepartner Benjamin Jayakoddy gjestet lørdagens program og danset nummeret han og Sophie Elise i utgangspunktet skulle fremføre. Danser Lillian Aasebø steppet inn for fremførelsen. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

les også

Sophie Elise før «Skal vi danse» premieren: – Roet nervene med selvhypnose

– Selvfølgelig er det veldig trist, men hvis det er det hun trenger å gjøre, støtter jeg selvfølgelig det, sa Benjamin rett før han fremførte dansen som de to opprinnelig hadde øvd inn til kveldens konkurranse.

Han anerkjente også Sophie Elises evne til å være sterk og sårbar samtidig.

– Hun er så inspirerende menneske, sa han til programlederne.

Benjamin ble hjulpet til å utføre dansen av Lillian Aasebø, som var dansepartneren til Aleksander Sæterstøls før han røk ut av konkurransen i starten av oktober.

Les også: Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut av «Skal vi danse»

TV 2: – Helsen først

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 takker Sophie Elise for innsatsen.

– Sophie Elise har vært en fantastisk deltager, som virkelig har gitt av seg selv gjennom flere måneder. Vi er veldig takknemlig for at hun har vært med i denne sesongen. Helsen kommer alltid først, og vi har selvsagt full forståelse for Sophies valg, sier han.

Kveldens sending er den niende i årets «Skal vi danse».

De gjenværende deltagerne er blogger og tidligere Paradise Hotel-deltager, Martine Lunde (22), kickbokser Thea Næss (33), maler i Tid for hjem, Einar Nilsson (53) og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli (37) som aller er videre til neste uke.

Forrige uke var det Morten Hegseth (32) som måtte parkere danseskoene etter danseduell med Jan Gunnar Solli (37).

Kveldens tema var halloween, og deltagerne åpnet showet iført skumle kostymer til tonene av Michael Jacksons «Thriller». Også dommerne Merete Lingjærde, Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Tore Petterson var skumlere enn vanlig.

RØK UT: Forrige uke var det Morten Hegseth (32) (t.v.) som måtte forlate «Skal vi danse». Maler i Tid for hjem, Einar Nilsson (53) og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli (37) er fortsatt med. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Møttes til duell

Etter de fire parene hadde danset hvert sitt nummer, stakk Thea og Ivo i første omgang av med seieren i jive-konkurransen, og mottok tre ekstrapoeng som sendte dem øverst på kveldens poengskala.

Artikkelen fortsetter under bildeserien nedenfor:

Parene som måtte møte til danseduell ble Martine og Fredric og Jan Gunnar og Rikke.

Etter publikums stemmer var talt, ble det Martine og Fredric som måtte ta de sure minuspoengene videre til kvartfinalen neste lørdag.

Les også: Dette er deltagernes «Skal vi danse»-ritualer

Mer om

  1. Sophie Elise Isachsen
  2. Skal vi danse

Flere artikler

  1. Amalie Snøløs røk ut av «Skal vi danse»

  2. Tårene rant da Aleksander Sæterstøl (22) røk ut av «Skal vi danse»

  3. Morten Hegseth røk ut av «Skal vi danse»: – Det er drittkjedelig

  4. Sophie Elise oversvømmes av trøst etter «Skal vi danse»-exit

  5. Amalie Snøløs sendt hjem fra «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder