-Utroskaps-TV ikke oppsigelsesårsak

Pål Trælvik hevder han fikk sparken som administrerende direktør i TVNorge fordi han ikke ville sende TV-serien «Temptation Island». Dette avviser styret i TV-kanalen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

-Jeg kan ikke mot min overbevisning delegere myndighet til å utsette mennesker for det som skjer med deltakerne i den TV-serien, konstaterer Pål Trælvik. Han hevder at verdiene parforholdet representerer i samfunnet, ikke skal utsettes for planlagt utroskap.

Styremedlem i TVNorge Øivind Johannessen hevder imidlertid at "Temptation Island" ikke var grunnen til at Trælvik måtte gå. Beslutningen om å gi Trælvik sparken ble tatt før diskusjonen om utroskaps-programmet kom opp, hevder Johannessen.

Godtar oppsigelsen

På tross av den overraskende oppsigelsen Pål Trælvik fikk gjennom VG og TV2 onsdag kveld, sier han at styret er i sin fulle rett når det sparker ham som redaktør og administrerende direktør i TVNorge.

-I denne verden skjer ting fort, og det er bra, sa Trælvik, som skal fortsette som redaktør og administrerende direktør for TVNorge inntil de juridiske sidene ved oppsigelsen er avklart.

Detaljstyring

Styreleder Markus Tellenbach fra Scandinavian Broadcasting Systems, som eier 50,7 prosent av aksjene i TVNorge, ga torsdag Trælvik en forklaring på oppsigelsen fra i går kveld - og bekreftet at Trælvik var ferdig som TV-sjef i denne omgang. Tellenbach har tatt avgjørelsen sammen med Øyvind Johannessen og Bjørn Eidem fra TV2.

På en pressekonferanse torsdag sa Trælvik at kravet om å få sende "Temptation Island" aldri er blitt fremmet i styret siden han ble ansatt for fire år siden.

-Hva styrets medlemmer har diskutert utenfor møtene, må ha vært det som gjorde utslaget, hevdet Trælvik. Etter noen henvendelser den siste tiden, sendte Trælvik onsdag en e-post til styreleder Markus Tellenbach og sa han ikke ville sende "Temptation Island". Det var ifølge Trælvik denne e-posten som felte ham.

Flere vil si opp jobben

Det som er skjedd i Big Brother mener Trælvik er en suksess, og han benekter at utroskap er et element i denne formen for virkelighets-TV. Ifølge P4 vurderer flere i TVNorges ledelse nå å slå følge med sjefen ut av TV-kanalen. Programsjef Eivind Landsverk sier han vurderer sin stilling.

-Jeg stiller meg fullt og helt bak Trælvik og bak hans beslutning om ikke å produsere "Temptation Island", og jeg beklager sterkt måten styret har behandlet ham på, sier Landsverk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder