Nektet å lage utroskaps-TV

Da TVNorge-sjef Pål Trælvik fikk sparken onsdag kveld, hadde han aldri trodd at han skulle komme til å dele ut millionsjekken til Big Brother-vinneren dagen etter.

Artikkelen er over 18 år gammel

- De vil nok spørre meg om jeg har prokura, eller om dette er en planlagt greie så jeg slipper å betale, sier Pål Trælvik til VG.

Galgenhumoren sitter løst når VG treffer ham på vei til Big Brother-huset og finalesendingen på Fornebu torsdag kveld.

- Jeg trodde dette skulle bli en dag hvor jeg pumpet opp adrenalinet og fikk en fantastsik avslutning på en fantastsik TV-serie. Men så skjedde det som skjedde, og selv dronningen og Mette Marit fikk mindre oppslag enn meg

- Skal du være med på festen?

- Ja, jeg skal ta'n helt ut. Jeg har ikke sovet de to siste døgnene, så jeg får ta en natt til, sier Pål Trælvik til VG.

TVNorge-sjefen mener det var hans nei til «Temptation Island» som kostet ham jobben.

Skjebnens e-post

Men Trælviks dager var talte før han av samvittighetsgrunner nektet å sende utroskapsunderholdning.

På en pressekonferanse i går la Pål Trælvik fram e-posten han mener kostet ham jobben som administrerende direktør i TVNorge.

«Dette har vært en vanskelig avgjørelse. Etter å ha diskutert dette med deg forrige uke, har jeg kommet til følgende konklusjon: Å produsere og/eller sende Temptation Island er uforenlig med min overbevisning som sjefredaktør i TVNorge.»

Disse linjene ble sendt til administrerende direktør i SBS, Markus Tellenbach tirsdag 29. mai.

- Dette dreier seg om en enkel sak. Jeg er redaktør og skal personlig stå inne for det TVNorge produserer og sender, sa Trælvik.

Denne begrunnelsen skapte kollektiv hoderysting hos representanter for TVNorges eiere i går. Men etter det VG erfarer, var Pål Trælviks dager i sjefsstolen i TVNorge talte før han satte ned foten for å sende utroskapsunderholdningen «Temptation Island».

Administrerende direktør Markus Tellenbach i TVNorge-eierne SBS skal allerede fredag 25. mai ha bestemt seg for at Trælvik måtte gå.

SBS eier 50,7 % av TVNorge, mens TV 2 sitter på de resterende aksjene.

Viseadministrerende direktør i amerikanskeide SBS Broadcasting, Greger Larsson, vil ikke utdype når avgjørelsen ble tatt, eller grunnen til at Trælvik må gå.

- Hvis Pål Trælvik sier at det er hans syn på saken, så må det stå for hans regning. Har han sagt at det var på grunn av «Temptation Island», så er det hans versjon, og som menneske har jeg full forståelse for det, sier Larsson.

«Temptation Island» har etter det VG vet aldri vært oppe til diskusjon på styremøtene i TVNorge.

I går satte TVNorge punktum finale for «Big Brother», som har gitt kanalen et historisk løft når det gjelder seertall.

Etter det VG erfarer, skal SBS-sjefen Tellenbach ha blitt sjokkert over at Trælvik & Co. ikke klarte å få mer penger ut av suksessen.

For liten fortjeneste

Kanalen har nesten doblet sin totale seeroppslutning siden suksessen kom på skjermen. Men den pene seerkurven har ikke hentet nok mynt i kassa for en kanal i økonomisk fritt fall.

I fjor var underskuddet på 134 millioner kroner. Ifølge Kampanje viser prognoser at TVNorge øker omsetningen fra 315 til 360 millioner kroner i år. Like fullt går kanalen mot et nytt underskudd på rundt 100 millioner kroner.

Trælvik er imidlertid ennå ikke juridisk oppsagt fra sin stilling i TVNorge, slik han selv også gav uttrykk for onsdag kveld. Han sitter fram til TVNorge-styret har funnet en juridisk løsning på Trælviks sorti.

Hvor lenge det blir, kunne ikke Trælvik si noe om i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder