GJENOPPSTÅR: I 1996 vant serien «Party of Five» Golden Globe for beste dramaserie. Nå begynner innspilling av en ny versjon av serien. Foto: Fox

«Party of Five» tilbake på skjermen med innvandringstvist

Den populære TV-serien fra 90-tallet relanseres. Nå er det søskenflokken Buendias som skal lokke inn TV-seerne etter at foreldrene deres deporteres tilbake til Mexico.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den amerikanske ungdomserien «Party of Five» kommer tilbake på skjermen i moderne drakt.

Det er nettsiden Deadline som skriver at første episode i en ny TV-satsing inspirert av originalserien om Bailey, Charlie, Julia, Claudia og Kirsten Salinger, er bestilt av TV-kanalen Freeform.

Selv om pilotepisoden er bestilt, er det fortsatt uvisst om en hel ny serie er bestilt. Det lages mange pilotepisoder i Amerika, der kun noen få av dem blir til nye serier som faktisk kommer på skjermen.

Salinger blir Buendias

Originalserien, som ble vist på norske TV-skjermer på nittitallet, fulgte søsknenes hverdag etter at begge foreldrene mistet livet i en bilulykke.

les også

TV-serien fyller 20 år: Slik gikk det med «Friends»-stjernene

Ifølge nettstedet vil den nye serien også omhandle en søskenflokk, denne gangen Buendias. De er imidlertid ikke foreldreløse, men blir etterlatt til seg selv etter at foreldrene blir deportert tilbake til Mexico.

Innvandring skal være et sentralt tema i den nye serien, skriver Deadline videre, og poengterer at en av tekstforfatterne er førstegenerasjonsamerikanerer Michal Zebede, som er med røtter fra både Costa Rica og Panama. Den første episoden skrives også av de originale serieskaperne, Chris Keyser og Amy Lippman.

Kom til Norge i 1996

Den opprinnlige amerikanske dramaserien gikk over 143 episoder fra 1994 til 2000. I Norge kunne familien følges på TV 2 fra 1996.

Husker du? Lesbisk kjærlighet i «Party of Five»

FAMILIEDRAMA: Søskenflokken Bailey, Charlie, Julia, Claudia og Kirsten Salinger fra den originale serien «Party of Five». Foto: Fox

Vant Golden Globe

I 1996 ble serien tildelt prisen Golden Globe for beste dramaserie. Flere av skuespillerne har også gjort suksess på egen hånd etter at serien tok slutt.

les også

Filmanmeldelse «Skyscraper»: «Die» enda hardere

Neve Campbell, som spilte storesøsteren Julia Salinger, gikk videre til å blant annet i spille i Skrik-filmene. Hun var sist å se i filmen Skyscraper og TV-serien House of Cards.

Les også: «House of Cards» sesong 5: Den beste siden starten

les også

Suksess med overlevelsesserie

Matthew Fox, som spilte Charlie Salinger, landet en av hovedrollene i publikumssuksessen Lost i 2004.

Samme året prøvde skuespillerinnen bak rollen som Claudia, Lacey Chabert, å gjøre uttrykket «fetch» udødelig i sin rolle som bestevenninne Gretchen Wieners i ungdomshiten «Mean Girls».

90-TALLET: Den originale serien gikk på TV 2 i Norge fra 1996. I dag kan tv-serien strømmes på Netflix. Foto: Fox

Jennifer Love Hewitt, som spilte kjæresten til Bailey, Sarah Reeves, fikk i 1999 sin egen spin-off-serie, «Time of Your Life», som varte én sesong.

VG i 1999: Love Hewitt – et sunt forbilde

Skuespillerinnen har siden spilt i mange filmer og tv-serier, og er i dag mest kjent for hovedrollen i TV-serien «Ghost Whisperer».

Det er foreløpig ikke bekreftet når nyversjonen av serien vil komme ut. I mellomtiden er den originale publikumsfavoritten tilgjengelig på Netflix.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder