Storfavoritten Steffen : - Jeg gikk inn her med et mål om å bli kjent, og det har jeg blitt

SISTE SANG: Steffen Jakobsen er ute av Idol. Foto: ROBERT EIK:

Steffen ute - Siri og Eirik til «Idol»-finalen

(VG Nett) Storfavoritten Steffen Jakobsen (23) var den siste som røk ut av «Idol» før finalen.

  • Atle Jørstad Wergeland
  • Stein Østbø

Artikkelen er over syv år gammel

Fredag sang deltakerne to låter hver - med temaet akustisk og koreografi.

Samtlige av dommerne mente Eirik og Siri hadde fortjent å gå videre, og spådommene viste seg å holde stikk.

Steffen, som lenge har vært en storfavoritt, fikk færrest stemmer og måtte forlate konkurransen.

Til VG sier Steffen følgende etter exiten.

- Jeg har vunnet, føler jeg. Jeg gikk inn her med et mål om å bli kjent, og det har jeg blitt. Alejandro Fuentes ble jo ikke bedre enn nummer tre, han heller.

- Med en gang er det selvfølgelig kjipt å ryke ut, det er kjipt å miste kontakten med alle folka rundt. Men jeg ser på dette som et skritt videre på artistlivet. Jeg har forstått hva dette betyr for meg og at det er dette jeg brenner for. Nå skal jeg jobbe videre for meg selv. Man må jo vokse opp - jeg kan ikke forvente å ha folk i ryggen hele tiden.

- En lærdom er å huske og ha det gøy. Det har jeg hatt hele veien, og jeg husker hver eneste opptreden på denne scenen.

Takket

- Jeg har hatt det veldig gøy. Jeg vil si tusen takk til alle som har stemt. Jeg gir meg ikke ennå, sier Steffen Jakobsen til programleder Stian Blipp.

TONETRØST: Tone Damli Aaberge har gitt Steffen en del kritikk i det siste, men etter at han røk ut var stemningen hjertelig. Foto: ROBERT EIK.


Tor Milde beskriver det slik:

- Helt greit at Steffen var den som måtte ut før finalen. Nummer tre i Idol er uansett bra, og det beste han kunne håpe på. Nå blir det en utrolig spennende finale mellom to helt ulike typer og vokalister.

Siri svarer slik på spørsmål fra VG om hva hun skal gjøre for å vinne:

- Jeg skal prøve å showe like mye som Eirik, sjarmere folk litt mer enn han, kanskje. Og så skal jeg kose meg, være meg sjøl og bare ha det dritgøy.

- Det blir mye jobbing, mye øving og forberedelser til å stå på en åtti ganger større scene med mye større trøkk. Vi får støtte hverandre, nyte det og kose oss, kontrer Eirik på samme spørsmål.

UTE OG VIDERE: Her får Steffen vite at han er ute, mens Siri får den motsatte beskjeden. Foto: ROBERT EIK.


Eirik Søfteland fikk virkelig frem lovordene hos dommerne allerede som førstemann ut i denne sesongens nest siste Idolprogram.

- Det er slik akustiske låter skal fremføres. Du synger dødsbra! var dommen til Kurt Nilsen da Eirik Søfteland var ferdig med sin versjon av Soundgardens "Black Hole Sun", og Gunnar Greve fulgte på - lettet over at Eirik var ferdig med "hyleriet" som han kalte det.

- Kjempebra, var dommen fra Greve.

Tone Damli var også et eneste stort smil.

- Jeg blir sittende helt i drømmeland, det er en fryd å høre på deg, sa hun.

VGTV: Slik skal finalistene vinne TV-seerne

Stående applaus

Lovprisningen fortsatte da Eirik leverte sin andre sang for kvelden, Queens "Bohemian Rhapsody".

- Nå er vi ikke lenger inne i Idolbobla, her er vi i ferd med å være vitne til den ultimate entertainere blir født på scenen, sa en overentusiastisk Gunnar Greve fra et dommerpanel som belønnet prestasjonen med stående applaus.

I pausen kunne Eirik selv avsløre at han faktisk har øvd ganske mye på å danse.

- Om jeg må si det selv, så er jeg ganske flink til å danse og har danset mye opp gjennom, sa Eirik som ikke akkurat tok det så tungt at dommer Gunnar Greve kalte deler av stemmeprestasjonene hans for "hyleri".

- Han må gjerne kalle det hyleri, men dette er en pop-konkurranse, og det han kaller hyling en naturlig del av populærmusikk. Du kan godt si det er skriking, men det er kontrollert skriking - en teknikk som jeg har øvd mye på.

Todelt

Kveldens program var todelt. Hver deltaker sang to sanger - en akustisk og en med koreografi. Steffen Jakobsen hadde sin koreograferte sang først, noe som fikk dommer Gunnar Greve til å ta frem store ord i negativ retning.

- Du skal ha respekt for innsatsen og for å gå 100 prosent inn og gi alt, men det er jo katastrofalt. Og parodisk, smalt det fra Greve som likevel presiserte at han synes det var gøy også.

- Katastrofalt bra, i min målestokk, repliserte Steffen selv, mens Tone Damli kanskje vær nærmest sannheten da hun sa at Steffen oppholdt sg langt unna sin egen komfortsone og at det neppe var i en slik setting vi kom til å se Steffen i fremtiden.

- Sydd sammen for deg

Atskillig heldigere var Steffen med sin versjon av True Blood-låten "Bad Things"

- Her var du rett tilbake til hjemmeseier. Denne låten er sydd sammen for deg, sa Kurt Nilsen.

- Og jeg blir nysgjerrig på hvem du vil gjøre "bad things" sammen med, sa Tone Damli.

17 år gamle Siri Vølstad Jensen er eneste jente igjen i denne Idolomgangen. Hennes første forsøk på å bli en av de to i finalen neste fredag var akustiske "Whiskey Lullaby" i en versjon som fikk Tone Damli spontant til å oppfordre TV-seerne til å stemme.

- Du ser ut som en gudinne der du sitter. Alison Krauss har en ufattelig vakker stemme, og det har du også.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Eirik lovprises av dommerne

  2. Siste delfinale - Tors dom

  3. «Idol»-Astrid: Skummelt med en ekstra dommer

  4. Siri knuste storfavoritten - vant Idol

  5. Tor Milde om Siri og Alejandro: - En duett skapt i himmelen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder