OPPTATT: Benedict Cumberbatch har kvinnelige beundrere verden over, men han er langt fra ledig på markedet. Her på filmpremiere i London i oktober. Foto:Leon Neal,Afp

«Sherlock»-stjernen gifter seg

Skuespiller Benedict Cumberbatch (38) har forlovet seg med regissørkjæresten Sophie Hunter (36).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Paret har ligget svært lavt i terrenget til nå. Selv om det ikke har vært noen hemmelighet at de har hatt et forhold, har hverken britiske Cumberbatch eller skotske Hunter uttalt seg om romansen i pressen. De viser seg sjelden sammen i offentlige sammenhenger, selv om Sky News har klart å forevige et unntak.

Det er heller ikke de to som kunngjør det forestående bryllupet for all verden. Derimot er det foreldrene til Cumberbatch som står for gladmeldingen. Det er nemlig Wanda og Timothy Cumberbatch som har rykket inn forlovelsesannonsen i britiske The Times. Cumberbatch og forloveden har altså valgt å gjøre det på den «gammeldagse» måten.

– Jeg gleder meg over å kunne bekrefte dagens kunngjøring av at Benedict Cumberbatch og Sophie Hunter har forlovet seg, sier en talsperson for «Sherlock»-stjernen til Sky News.

Mer «Sherlock»

Cumberbatch er for øvrig aktuell i den kommende filmen «The Imitation Game», regissert av ingen ringere enn norske Morten Tyldum. Han skal også spille Hamlet på scenen i hjembyen London til neste år. I sommer ble det også klart at BBC skal lage en fjerde sesong av «Sherlock», som i Norge vises på NRK. Innspillingen starter angivelig på nyåret.

Forloveden har regissert en rekke teateroppsetninger i Europa og USA, blant annet Ibsen. Hun er også skuespiller på si og har hat mindre roller i serien «Midsomer Murders» og filmen «Vanity Fair». Det skal ha vært under innspillingen av «Burlesque Fairytales» i 2009 at Cumberbatch og Hunter møttes første gang.

Når og hvor bryllupet skal finne sted, er ennå ikke kjent. Ekteskapet er det første for begge.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

POPULÆR ROLLE: Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes og Martin Freeman som John Watson. Foto:Colin Hutton, NRK,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder