Christian Ingebrigtsen fikk dødsangst på TV

Skrev låt etter den skremmende opplevelsen i «71 grader nord»

Popstjernen Christian Ingebrigtsen (36) trodde oppriktig at han skulle fryse i hjel over Okstindbreen og ba til Gud om at han og alle de andre kjendisene skulle overleve.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»A1 - offisiell hjemmeside

Hvor skremmende den aktuelle ferden i «71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis» var, får ikke TV-seerne innblikk i. Det var nemlig så kaldt at kameraene på det aller verste sluttet å fungere.

- Jeg var reelt redd for å dø og fikk panikk, forteller A1-stjernen til VG.

- Alt var bare helt hvitt. Vi gikk i dyp snø i 12 timer uten lunsjstopp og var stivfrosne. Vannet frøs, så vi kunne heller ikke drikke. I tillegg hadde vi blytunge sekker med utstyr. Selv om vi gikk med tau, mistet vi retningen og gikk i sikksakk, forteller Ingebrigtsen.

Fryktet for sikkerheten

36-åringen fryktet alvorlig for sikkerheten.

- Jeg tenkte at jeg ikke orket mer. Men hvis jeg måtte gi meg, ville jeg fryse i hjel. Jeg visste at ingen ville klare å bære meg ned. Det var 12 timer tilbake og i hvert fall 10 timer frem. Da følte jeg håpløsheten komme.

Han var overbevist om at et eventuelt redningshelikopter aldri ville kunne navigere i tåken og finne dem. Da de omsider kom til et sted hvor de kunne slå opp telt for overnatting, sank moralen mot nullpunktet for popstjernen.

- Utmattet fysisk og psykisk

- Jeg var utmattet både fysisk og psykisk og var usikker på om jeg torde å legge meg til å sove. Angsten for ikke å våkne dagen etter var stor. Jeg var rett og slett ordentlig redd for at det var min siste kveld, innrømmer Ingebrigtsen.

Ba til Gud om hjelp

Han ba sikkerhetspersonalet som var med om å få vite hvordan situasjonen lå an. Det fikk han ikke. Da ba Christian Ingebrigtsen til Gud.

LIVREDD: Christian Ingebrigtsen på Okstindbreen. Foto: TVNORGE

- Jeg lå i teltet, stiv av kulde, og ba. Det var helt naturlig med tanke på den frykten jeg følte. Jeg ba for meg selv og de andre om at dette skulle gå bra. Og etterpå takket jeg Gud for at vi kom helskinnet gjennom.

- To merkelapper

Ingebrigtsen har alltid vært kristen, men snakker ikke ofte om det i pressen.

- Troen min er normalt noe jeg holder for meg selv. Det å være popstjerne og kristen innebærer to merkelapper som medfører mange forutinntatte meninger. Utfordringen med å si at jeg er kristen, er at alle da har en oppfatning om hvordan jeg er som ikke nødvendigvis stemmer, forklarer Ingebrigtsen.

STRABASIØST: Christian Ingebrigtsen ble utmattet av de fysiske prøvelsene. Foto: TVNorge


Han innrømmer at det å være popstjerne og kristen byr på utfordringer.

- Man blir utsatt for mange fristelser, så sånn sett er det ikke alltid lett å balansere. Jeg tror og håper likevel at de fleste som har møtt meg, føler at jeg er en som gjør så godt han kan. Jeg prøver etter beste evne å se på Jesus som et forbilde - hvordan han alltid handlet i kjærlighet.

Skrev låt

Mens han lå i teltet på Okstindbreen og fryktet for livet sitt, tenkte Ingebrigtsen at han skulle gjøre mye annerledes dersom han overlevde.

- Jeg bestemte meg for å være utrolig takknemlig for alt vi tar for gitt i Norge. En varm seng, rennende vann og vannklosett! Sånn sett ble dette den rikeste opplevelsen jeg fikk gjennom hele eventyret, forklarer Ingebrigtsen, som første natten etter endt TV-innspilling satte seg ned og skrev refrenget på låten «Grateful» - som er med på A1s ferske album «Rediscovered».

SPADDE TELTPLASS: Christian Ingebrigtsen var redd for å legge seg til å sove fordi han fryktet han ikke ville våkne igjen. Foto: TVNORGE

Hør låten i Musicnodes-boksen til høyre i artikkelen.

- Verden fortonet seg plutselig annerledes. Jeg var så utrolig takknemlig for livet. Men dette blir nok ikke mitt stolteste TV-øyeblikk. Ingen av oss ønsker vel å vise sine svakeste sider for hele nasjonen. Men jeg er ikke flau heller. Jeg var bare redd for å dø.

Skrekkopplevelsen blir tema først senere i realityserien, men hvor langt Ingebrigtsen kommer i konkurransen, er hemmelig enn så lenge.

Angrer ikke

36-åringen angrer uansett ikke på at han ble med.

- Hadde noen spurt meg dagen etter om jeg ville gjort det igjen, så hadde jeg nok sagt nei. Der og da var det ikke et snev av gøy. Jeg tenkte at det kun var pyton. Men når jeg ser tilbake nå, så var Okstindbreen det jeg verdsatte mest. Det har gjort meg sterkere. Jeg innser også nå at vi nok aldri var i noen reell fare. Vi hadde dyktige folk med, så jeg klandrer ikke TVNorge.

NYFORELSKET: Martine Dønheim (21) er Christian Ingebrigtsens nye flamme. De var ikke kjærester under TV-innspillingen. - Men jeg tenkte på henne, røper Ingebrigtsen. Her på en kinopremiere i desember. Foto: TROND SOLBERG

Ingebrigtsen er nyforelsket i tidligere Frøken Norge-deltager Martine Dønheim (21), men de to var ikke kjærester under innspillingen.

- Men vi hadde truffet hverandre, så jeg hadde henne i tankene, smiler Ingebrigtsen.

TVNorge: - Aldri fare

TVNorge forsikrer at deltagernes sikkerhet aldri var truet.

- Produksjon og et sikkerhetsteam på fem tilrettelegger turen og sørger for at deltakerne blir sikret tilstrekkelig i forhold til øvelsene. Minst to av disse samt én lege, er rundt deltakerne til enhver tid. Skulle det oppstå en akutt sitasjon, tar sikkerhetsteamet raskest mulig de nødvendige vurderinger, opplyser informasjonskonsulentVivi R. Trøsvik.

- Hva tenker dere om at en deltager ble så til de grader redd?

KOLLEGER: Christian Ingebrigtsen (t.h.) med bandkollegene i A1, Ben Adams (t.v) og Mark Read. Foto: ROGER NEUMANN

- Vi er avhengige av god sikkerhet for at deltakerne skal føle seg trygge, men raskt skiftende værforhold kan tidvis være en utfordring. Dette er noe de blir gjort oppmerksom på - og er innforstått med - i forkant av innspillingen. Været er en ukontrollerbar faktor som kan påvirke oppfatningen av en situasjon. At Christian følte redsel er selvfølgelig leit, men slike erfaringer er en del av «spillet».

...TØFFE MENN OG GUD

Christian Ingebrigtsen er i godt selskap når det gjelder troende mannlige kjendiser. For ett år siden skrev VG om andre tøffinger som forklarte at de ber til Gud.

Vi kan nevne fotballspiller John Carew (33), skihopper Anders Jacobsen (27), håndballspiller Kristian Kjelling (32), rocker Hans-Erik Dyvik Husby (Hank von Helvete) (40), fotballspiller Jonathan Parr (24), fotballspiller Steffen Hagen (26), eksbokser Steffen Tangstad (53), fotballtrener Kjetil Rekdal (44) og fotballspiller Jan Åge Fjørtoft (45).

Nylig fortalte også «Hver gang vi møtes»-aktuelle Magnus Grønneberg (45) at han er troende .

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder