NYE GJENGEN: Pernille Sørensen tok over laglederjobben etter Ingrid Gjessing Linhave i vår. Her sammen med kollegaene Jon Almaas og Knut Nærum.

NYE GJENGEN: Pernille Sørensen tok over laglederjobben etter Ingrid Gjessing Linhave i vår. Her sammen med kollegaene Jon Almaas og Knut Nærum. Foto:Trond Solberg,VG

Publikumsprisen: Pernille Sørensen tjente sine første TV-penger ved å sverte foreldrenes rykte

Pernille Sørensen (37) er det siste tilskuddet i NRKs flaggskip «Nytt på Nytt». Det er et stort steg opp fra hennes første TV-opplevelse.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Hvordan var din første TV-opptreden?

– Min debut var som skuespiller på en liten reklamesnutt i en lokal-TV-sending på TV-Trøndelag. Som fattig student sa jeg ja fordi jeg trengte pengene, uten å spørre så voldsomt hva innslaget handlet om. Det viste seg at det var en sånn humanitær reklame for «støttegruppen for oss med alkoholiserte foreldre». Så mine første TV-penger tjente jeg på å sverte mine foreldres gode navn og rykte, faktisk.

– Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

– Jeg syns jeg opplever sterke øyeblikk på TV hele tiden jeg. I alle ender av skalaen på en måte: jeg kan bli revet opp i hjerteroten både av å se på «Dagsrevyen» og på «Paradise hotel». Det er bare at man rives opp på ulikt vis, da kan du si.

– Hva har du ofret for TV-karrieren?

– Utrolig lite, synes jeg. Måtte eventuelt være alle de parkeringsbøtene jeg har fått for å parkere i en sving nedenfor radiohuset fordi de har så få ansattplasser på Marienlyst, men det får være greit.

– Hva har du fått igjen for TV-karrieren?

– Svært mange hyggelige kollegaer. Og flere av dem er blitt mine nærmeste venner. Så det er det jeg har fått. I tillegg til lønn. Det blir jo ikke bedre enn det.

– Hva eller hvem har betydd mest for deg?

– Der må jeg svare min kjære mann. Og mine barn. I aller høyeste grad. Dette sier jeg både fordi det er sant, og fordi å svare noe annet ville virket så utakknemlig. Hadde jeg for eksempel sagt « sko-hornet mitt i gangen» hadde jeg jo bare virket gal.

– Hva er det mest utfordrende med jobben din?

– Å skru av hjernen fra drodlegiret når jeg kommer hjem fra jobb. Ikke det at man skal slå hjernen helt av, men å legge bort sketsje-hodet en gang i blant tror jeg er godt både for en selv og alle rundt.

– Hva er din største TV-tabbe?

– Jeg lurer på om vi ikke skal reise til et lite minutt av min deltagelse i programmet «Den Store Klassefesten». Jeg var så glad for å få muligheten til å møte gamle klassekamerater igjen, at jeg tenkte «hva galt kan skje, det er jo ikke sånn at alle må synge «La Det Swinge» heller». Og plutselig fant jeg meg selv med kameraer over alt, truger på beina, kappe på ryggen og flosshatt med hodelykt på, på vei inn i en labyrint. Mens jeg tenkte: «Vel vel, litt selvrespekt får man ofre, jeg ser jo ikke så gæren ut heller.» Så snudde jeg meg og så Kristian Valen ved min side stå ikledd samme antrekk, og da tenkte jeg: «eller jo, forresten. Det gjør jeg.»

– Hva ønsker du folk skal tenke om deg?

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på hva folk tenker om meg, egentlig. Men jeg liker jo selv veldig godt folk som er omtenksomme og hjertelig til stede. Så det håper jeg andre tenker om meg også.

– Hva tror du folk tenker når de hører «Pernille Sørensen»?

– Når de hører Pernille Sørensen? Nei, da tror jeg de tenker på Pernille Sørensen. De tenker i hvert fall ikke på Jonas Gahr Støre. Det ville vært rart.

– Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt.

– Det meste handler om avvikling om dagen. Avvikle vekking, frokost og påkledning i tide for å rekke levering av barn til barnehage og skole, avvikle jobbdagen for å rekke å hente barn fra barnehage og skole, avvikle middag, trombonespilling og legging, så nyte kvelden noen få timer for så og forte seg å rekke å sove nok til å rekke å avvikle neste dag.

Hva er planene for 2015?

– Lage mer TV for NRK1. Og være et godt medmenneske samtidig.

GLAD-LAKS: Pernille Sørensen sa ja med en gang de spurte om hun ønsket jobben i «Nytt på Nytt»-panelet – det er jo drømmejobben, mener hun. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

– «Masterchef UK». Fordi de filmer matlaging så stygt og rart. Det er sånn vi ler av hjemme hos oss, da. Det blir jo sånn rent vitseteknisk veldig internt, men «Masterchef USA» har alltid store totalbilder av det flott studio og kokker i helfigur. På «Masterchef UK» filmer det bare nært på ris og slapp asparges. Så da er det for eksempel gøy å leke billedprodusent parallelt og si sånn «Vi trenger mer ris i bildet. Får vi til å gå nært på ett enkelt riskorn? Eventuelt klippe til nært grønn bønne?» Sånt liker vi, da.

– Hvorfor skal folk stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten?

– De skal stemme på meg hvis de syns det føles riktig inni hjertet sitt.

JURYEN

Ledes av seksjonsleder Øystein Milli i VGs Rampelys-avdeling og består for øvrig av Morten Wiberg (TV-ekspert i Carat), Kristina Nilsen (analysesjef i Retriever), Martin Jøndahl (programsjef i VGTV), Tina Jære Brandt (prosjektleder for Gullruten) og Trine Saugestad Hatlen (produsent i VGTV).

JURYENS BEGRUNNELSE:

«Å erstatte noen i «Nytt på nytt» er ikke noe alle kan gjøre, men Pernille gikk rett inn: gjør en god figur og har løftet kvaliteten på programmet. I «Side om side» er det en fryd å se henne i samspill med blant andre «samboer» Tore Sagen.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder