UTE: Unni Wilhelmsen ble førstemann ut av "Stjernekamp". Foto:Frode Hansen,VG

Syk Unni Wilhelmsen først ut av «Stjernekamp»

Tre av artistene syke før «Stjernekamp»

Unni Wilhelmsen, Paul Hansen og Eddie Guz med færrest stemmer

VGs anmelder ga terningkast fortløpende, mente Mo reddet kvelden

VGs anmelder ga Mo høyeste terningkast og mente han reddet kvelden, mens Eddie Guz er på grensen til pinlig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Jørn Hoel har vært hos kiropraktor med ryggproblemer, mens Eddie Guz og Unni Wilhelmsen har sliter med sår hals.
– Jeg drømte at jeg ble tatovert nedover armen mens noen dro en kaktus gjennom halsen min i natt, sier Unni Wilhelmsen til VG i forkant av lørdagens sending.

Selv om Wilhelmsen har prøvd å redde stemmen med te og en klunk konjakk holdt det ikke, og hun ble stemt hjem som førstemann. Artisten tar det ikke så tungt, og sier at stemmen føles halvveis.
– Jeg tar det pent. Det kjennes ut som om noen har helt sand i motoren, sier Wilhelmsen om sin såre hals til VG.

Nå ser Wilhelmsen frem til en roligere periode.
– Jeg har jobbet utrolig hardt i lang tid. Nå skal jeg ta tidlig juleferie, ta det litt rolig og spille masse el-gitar.

Selv om hun ikke gikk videre i «Stjernekamp» depper hun ikke.

– Folk vil gjerne at jeg skal gjøre nye ting, men når jeg gjør det, vil de helst at jeg skal gjøre det jeg gjorde før. Mitt publikum har kanskje annet å drive med på lørdagskvelden enn å sende SMS.

– Trist at Unni er ute

Anita Skorgan var en av artistene som var usikre i forrige ukes sending. Hun forteller at innspillingen er intens, og at det er alt hun tenker på om dagen.

– Jeg digger Unni og det er trist at hun er ute. Men sånn er det. Jeg var sikker på at det var min tur i dag, sier Skorgan til VG og legger til:
– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra de som står meg nær, og det er det som betyr noe.

Også Jørn Hoel syns det er trist at Wilhelmsen ble førstemann ut.
– Jeg orker ikke å tenke på det, men sånn er det. Jeg kjenner det helt inn i sjelen.

Slik gikk det for deltakerne:

Førstemann ut på scenen lørdag kveld var 17 år gamle Raylee. Hun fremførte «Free your mind» av En Vouge. Hun hadde øvd inn en nøye koreografi som ikke sparte på kruttet.
– Du har valgt en sinna-sexy sang, og det får du til, sier Mona B. Riise, og legger til at 17-åringen kan bli mer tilbakelent.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

Storartet åpning – lakk og lær! Her er Raylee atskillig mer på hjemmebane enn sist lørdag, og selv om stemmen ikke er i nærheten av perfeksjon ennå, fikser Raylee det som kanskje er det vanskeligste med funk-genren om du skal være forgrunnsfigur, nemlig å bevege deg smygende og sensuelt samtidig som du gir alt gjennom sangen. Mer enn godkjent fra 17-åringen!

LAKK OG LÆR: Raylee stilte i en kort skinnkreasjon. Foto:Frode Hansen,VG

– En smule stiv i knærne

Selv om Jørn Hoel lot proffe dansere ta seg av det meste av sprek dans, vrikket han godt på hoftene under «(Call me) Superbad» av James Brown.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

- Jørn blir en smule innstudert og stiv i knærne I kveld – det virker som om han er mer opptatt av å vrikke de blankpolerte skoene sine sidelengs langs scenegulvet enn å levere varme ut av is, selv om stemmeraspen kler funken utmerket. Alle vet at Jørn Hoel elsker funk, men i kveld var han mer morsom etter opptrednen enn i løpet av den. Håper likevel å se nordlandskameleonen også neste lørdag.

– Lukter ikke funk

Unni Wilhelmsen våknet opp syk før lørdagens «Stjernekamp», og fikk dermed ikke en optimal oppladning. Hun stilte på scenen i klær fra eget klesskap, der skinnbuksen er en av hennes motorsykkelbukser. Til VG forteller artisten at buksen har vært med motorsykkelvelt.

– Dette sitter som ei kule, kjempebra, sier dommer Jan Tørresen.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 3 prikker

– Det er dessverre ingenting som lukter funk av Unnis fremtreden på nettopp funk-scenen, men stemmen har både myndigheten og råheten som skal til for å fange interessen. Bare så synd at det aldri redder dette nummeret. Foreløpig er det lite som oser av den forventede svetten og sensualiteten som programleder Kåre Magnus Bergh febrilsk har forsøkt å lokke frem i kveldens program.

God stemme

Reidun Sæther sang «We can work it out» av Chaka Kahn. Hun får skryt fra dommerne, som sier hun kanskje er den teknisk beste sangeren av alle i programmet. Sæther sier at konkurranseinstinktet har våknet, og at hun ønsker å nå langt i programmet.
Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– Skulle gjerne hørt Reidun gjøre Chaka Khans glansnummer «I’m Every Woman» istedenfor denne Beatles-coveren – den hadde stått enda bedre til den elastiske stemmen hennes. Og Reidun selv har helt rett; med høye hæler blir det mindre bounce enn med sneakers – dansingen hennes fremstår rett og slett forhåndsprogrammert og ergo mer stiv enn spontan. Men den stemmen, da…

LITT STIV: Reidun Sæther vurderte å kaste de høye hælene. Foto:Frode Hansen,VG

– Mister personligheten

Paul Hansen sang «Get Lucky» av Daft Punk/Pharell. Han syns det var uvant å lære inn mange dansemooves, og sa i programmet at det hele fremsto som umenneskelig. Dommerne mener han fortsatt har utfordringer i låten.

– Det er vanskelig å synge og danse på en gang, men du prøvde, sier Mona B. Riise som mener Hansen falt litt igjennom.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 2 prikker

– Nesten spooky å oppleve denne låten under en uke etter å ha opplevd den fra en av opphavsmennene selv i Oslo Spektrum (Pharrell). Og iallfall er det skremmende å høre hvordan Paul Hansen totalt mister alt han har av personlighet i stemmen. Dansetrinnene er riktignok godt innøvde, men ikke spesielt funky. Man kan lukke øynene, men likevel aldri komme på at det er den tidligere, svært særpregede Vamp-vokalisten som synger. Kveldens skuffelse så langt.

FALT GJENNOM: Paul Hansen klarte ikke å imponere dommerne. Foto:Frode Hansen,VG

– Funk-messig klinelåt

Anita Skorgan er en av de tre artistene som havnet i bunnen under forrige ukes sending. Lørdag kveld sang hun «Sign o' the times» av Prince.

– Man er sinnsyk i gjerningsøyeblikket, men det var veldig gøy, sier Skorgan i programmet på spørsmål om hvordan det var å stå på scenen.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

- Kveldens andre Prince-låt – og den beste. Anita har heller ikke mye funk i kroppen, men hun gjør denne Prince-klassikeren til noe annet og noe eget; en pop-versjon som passer henne langt bedre enn det rytmiske, kroppslige funk-maset som hittil har vært allstedsnærværende i kveldens «Stjernekamp». Anita er i nærheten av noe som er sjeldent i funk, nemlig dybde. En funk-messig klinelåt og pustepause, kanskje?

– Opptur

Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus sang «Locked out of heaven» av Bruno Mars. Dommer Thomas Felskog mener han er så funky som en som heter Lars Erik kan bli.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– Kanskje ikke helt funk, men denne fikser Lars-Erik veldig bra, selv om han mangler vokalnyansene til Bruno Mars (men har fått tak i hatten hans….). Endelig en opptreden som tangerer noe av den genuine energien som denne genren bør ha. Lars-Erik er dessuten så rutinert og avslappet at han kan konsentrere seg både om å synge og danse. En aldri så liten opptur!

-Barnestjernen som vokste opp fort.

Nora Foss Al-Jabri er også i en usikker posisjon etter forrige ukes sending. Hun fremførte «Lady Marmelade» av La Belle under funk-aftnen. Opptredenen ble toppet med sexy dans. Al-Jabri ble oppdaget som 11-åring via Youtube, og har blant annet opptrådt hos Oprah Winfrey.

– Det er en formidabel låt å ta over seg, sier Thomas Felskog om kveldens låtvalg.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 4 prikker

– Her er det en barnestjerne som har vokst opp fort… Nora har stemmen, blikket og åpenheten for enhver genre. Ganske treg start, men Nora henter inn låten midtveis og løfter den helt hjem når hun flytter stemmen en oktav opp, rynker nesen og får en look som ingen andre har hatt tidligere i kveld. Det spraker aldri, men akkurat da skinner det. Og pulserer.

HAR BLIKKET: Nora Foss Al-Jabri får terningkast fire av VGs anmelder. Foto:Frode Hansen,VG

– Nesten pinlig

Eddie Guz fremførte «Another one bites the dust» av Queen. Rockeren var på en vant arena forrige uke da temaet var nettopp rock. Guz snubler i begynnelsen av låten, og ler i kameraet da han skjønner hva som skjer. Han får allikevel skryt av dommerne. VGs anmelder er ikke enig i lovordene.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 2 prikker

– Snakk om å blåse mulighetene sine; å få et tilnærmet latteranfall tidlig i en viktig fremføring har aldri vært et godt karrierevalg. Styltete macho-fremtoning midt mellom Queens Freddie Mercury og Michael Krohn hjelper heller ikke på totaliteten; dette var nesten pinlig, Eddie. Tror kanskje du ligger tynt an i kveld, dessverre.

Eddie Gus imponerte ikke. Foto:Frode Hansen,VG

– Mo reddet kvelden

Mohamed «Mo» Abdi Farah sang «Play that funky music» av Wild Cherry. I forrige uke kåret dommerne Mo til sin favoritt etter at han sang Elvis. VGs anmelder var ikke like imponert og ga Mo terningkast to. Denne uken imponerer Mo mer.

– Dette er «the grand finale», sier Thomas Felskog.

Stein Østbøs dom:

VG:s terninger viser 5 prikker

– Endelig en som tar låtens aggressivt pågående gitartema (nennsomt stjålet fra Stevie Wonders «Superstitious») og overfører den til sin egen kropp! Plutselig er Mo en bit Prince, en bit Jacko og et par biter James Brown. Nesten mer disco enn funk, men Mo skaper rytmiske bølger her som beviser at til og med Hamar kan være funky. Sett et par stjernesolbriller på mannen, og plutselig forstår du at det var George Clintons sønn som akkurat nå sto på scenen i «Stjernekamp». Takk, Mo – du reddet kvelden!

FUNKY: Mo imponerer både dommere og VGs anmelder. Han hadde et stort danseshow under sin opptreden. Foto:Frode Hansen,VG

Dommer Mona B. Riise mener Jørn Hoel er kveldens beste, mens Thomas Felskog sier Unni imponerer med sin versjon av Prince' "Kiss". Jan Tørresen sier Reidun blåste hatten av ham.

Usikker posisjon

I forrige ukes sesongstart var det ingen av artistene som røk ut av sangkonkurransen. Publikums stemmer ble allikevel talt opp, og det var Anita Skorgan, Nora Foss Al-Jabri og Unni Wilhelmsen fikk færrest stemmer. De er dermed i en usikker posisjon under dagens program.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder