DØMMER KJENDISENES DANSEFERDIGHETER: Christer Tornell har lang fartstid som dommer i TV 2s dansekonkurranse. I kveld er han VGs egen danseekspert. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix,

Her er Christer Tornells «Skal vi danse»-dom: - Line har den råheten som skal til

Christer Tornell (51) sparer hverken på krutt eller lovord når han dømmer kjendisenes prestasjoner i kveldens «Skal vi danse».

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Christer Tornell har vært et fast medlem av dommerpanelet til «Skal vi danse» siden 2007. Selv om danseeksperten har pause fra TV-skjermen og programmets tiende sesong, har han fremdeles sterke meninger om hva kjendisene foretar seg på den blankpolerte parketten i Nydalen.

I kveld dømmer han deltagernes forsøk på både elegant slowfox og spretten jive som VGs danseekspert, tillegg svarer han på spørsmål fra nysgjerrige VG-lesere i VG direkte studio.

Her er Tornells dom på en skal fra 1 til 10:

FULL FART: Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko fikk 7+7+7+6 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko danset jive til Taylor Swifts «Shake It Off»:

- Dette var en vanskelig koreografi med mange retningsforandringer og mye koordinasjon som skal være på plass. Dette likte jeg veldig godt for dette klarte hun helt og fullt. Enig at det mangler litt gjennomarbeidede føtter og bein, men hun leverer uttrykket som jive har og hun er ekstremt retningskoordinert.

Tornells dom: 8

ELEGANT: Caroline Berg Eriksen og dansepartner Kai Andre Lillebø fikk 6+6+6+5 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Caroline Berg Eriksen, og dansepartner Kai Andre Lillebø danset slowfox til Linda Barellis «Love Song»:

- Caroline har kjempeflotte heelturns og helvendinger i slowfoxen, og hun er som alltid helt nydelig å se på. Litt stiv i overkropp og litt lite energi i kroppen generelt innimellom, og det skal det dessverre ikke være i slowfox. Hun kan jobbe mer med sine ytterpunkter i kroppen, da vil hun utvikle seg maksimalt.

Tornells dom: 7

DANSET SEG SVETT: Zahid Ali og dansepartner Alexandra Kakurina fikk 4+3+3+2 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Zahid Ali og dansepartner Alexandra Kakurina danset jive til Bruno Mars' «Runaway Baby»:

- Denne jiven ble i kjent Zahid-stil. Ikke så mye jive i dette her. Han klarer å føre Alexandra kjempefint når han ikke beveger seg, men da er det heller ikke så mye jive over ham. Når han beveger seg i jiven, så synker kroppen en god del sammen og vi mister det meste av energien. Men mannen har et pågangsmot det står respekt av. Dessverre ikke så høy poengsum.

Tornells dom: 3

STØDIG. Roar Strand og dansepartner Nadya Khamitskaya fikk 9+7+8+7 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Roar Strand og dansepartner Nadya Khamitskaya danset slowfox til Natalie Coles «I’m Beginning To See The Light»:

- Dette var utrolig lekkert av Roar og Nadya. Han har ramme i kroppen. Jeg kunne kanskje ha hatt enda litt mer sofistikert uttrykk i blikket, men hjelp så vakkert dette var. Og han er veldig samdanset med Nadya. Dette flyter akkurat som slowfox skal gjøre - lekkert.
Tornells dom: 9

SMØRBLID: Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg fikk 7+7+7+6 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg danset jive til Olly Murs' «Dance With Me»:

- Linnéa lever seg inn i rollen til de grader. Hun tar seg oppover for hver uke som går. Fremdeles litt forsiktig i energibruken sin. Jive skal være full fart, og her hadde Linnéa mer å gi det vet jeg. Men show leverte hun så absolutt.

Tornells dom: 7

DELTE MENINGER: Idar Vollvik og Anette Stokke fikk 5+7+4+4 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Idar Vollvik og Anette Stokke danset slowfox til Linda Ronstads «Straighten Up And Fly Right»:

- Elsket starten på denne slowfoxen. Kreativt. Og slutten kunne gått ille, men Idar turte å gå for å tråkke over stolen. Stort bare det. Litt opp og ned i slowfoxen ellers dessverre, men jeg synes likevel at Idar vokser inn i dansen for hver uke. Dette er en vanskelig standarddans, og han kommer seg gjennom. Han mister kroppen til tider, så det må han fortsette å jobbe med.

Tornells dom: 5

FARTSFYLLT: André Villa og dansepartner Maria Sandvik fikk 8+7+9+8 av dommerne i panelet. Foto: ,

André Villa og dansepartner Maria Sandvik danset jive til Pharrel Williams' «Happy»:

- Herlig start på André og Maria. Henger litt i koreografien, men dette velger jeg nesten å se bort i fra. Jeg blir som Gyda: veldig glad i dette nummeret. André kjører på, leker seg gjennom dette og er en superpartner til Maria. Dette var en jive sånn jeg ønsker at den skal se ut.

Tornells dom: 8

FULL POTT: Line Verndal og dansepartner Glenn fikk 10+10+10+10 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Line Verndal og dansepartner Glenn Jørgen Sandaker danset slowfox til Peggy Lees «Is That All There Is»:

- Line og Glenn Jørgen - for en rollekarakter hun gjør her! Spill og teknikk i en skjønn blandning. Hun klarer å balansere alt av skuespill og dans på en deilig tråd av en historie. Dette var veldig bra. Noen stive steder, men Line har den råheten som skal til for å få denne slowfoxen til å svinge!

Tornellsdom: 10

UENIGE DOMMERE: Per Heimly og dansepartner Therese Cleve fikk 8+8+8+5 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Per Heimly og dansepartner Therese Cleve danset jive til Billy Idols «Dancing With Myselfe»:

- Per kjører på i hundre, men det blir likevel litt baktungt. Han faller bak på helen og blir da innimellom litt etter i rytmen, men han kjører full gass. Han gir seg ikke før siste tone og siste trinn er kastet ut, og han spiller opp mot Therese til de grader sjarmerende. Bedre enn sambaen var det, men ikke helt på topp i forhold til hvor han var tidligere.

Tornells dom: 7

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder