Kurt var helt utslitt etter å ha sunget «Adieu»

Kurt Nilsen la sterkt press på seg selv første kvelden i «Hver gang vi møtes» da han valgte Anita Skorgan og Jahn Teigens såre hitballade.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Hver Gang Vi Møtes - TV2.no

- Det var veldig vanskelig. Jeg tror det var den låten som krevde aller mest av meg gjennom hele TV-serien, forklarer Kurt til VG Nett.

VGTV: Se Kurt synge «Adieu»

- I tillegg til at det var første kvelden, og jeg nesten ikke kjente de andre deltagerne i det hele tatt, så skulle jeg fremføre en av de fineste norske låtene som noensinne er laget. Jeg var helt ferdig etterpå. Det føltes som jeg hadde sunget en hel konsert, ler 34-åringen.

- Sårt tema

Det gjorde ikke utfordringen mindre at låten er trist, forklarer Kurt.

- Alle vet jo hva låten handler om. Det er et sårt tema, og jeg ønsket å dele sangen så godt jeg kunne. Så ja, det kostet litt ekstra. Jeg følte det på kroppen. I tillegg hadde jeg lagt den veldig høyt, forteller Kurt - som synger «Adieu» på sin egen dialekt - bergensk.

- Kjærlighet

- Jeg håper at folk liker den og at jeg ikke har gjort låten til skamme, sier Kurt - som allerede som barn var fascinert av kjærlighetshistorien til Anita Skorgan og Jahn Teigen.

- Som guttunge leste jeg mormors Se og Hør-blader hver uke, så jeg ble godt kjent med Norges første og største kjendispar. Det er en fin historie å se tilbake på. Det faktum at Anita og Jahn kan møtes på scenen igjen nå og fortsatt synge den sangen, er spesielt. Det betyr at det er kjærlighet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TV-KLARE: Morten Abel, Lene Marlin, Anita Skorgan, Kurt Nilsen, Magnus Grønneberg, Marion Ravn og Ole Paus er med i andre sesongav «Hver gang vi møtes». Innspillingen foregikk over 10 dager på Kjærnes gård ved Moss i fjor høst. Foto: TV 2

Skorgan først ut

- Hvordan blir det å se seg selv på TV i denne settingen hver lørdag fremover?

- Jeg er veldig glad for at jeg skal turnere og gå på scenen kl 20, siden jeg ikke er så glad i å se meg selv på TV, flirer Kurt - og legger til:

- Det er vel ikke meningen at man skal bli så vant med å se seg selv på TV heller.

I første program av «Hver gang vi møtes» lørdag, er det Anita Skorgan (54) som er midtpunktet. Ikke bare Kurt, men også Ole Paus (65), Magnus Grønneberg (45), Lene Marlin (32), Marion Ravn (28) og Morten Abel (50), skal bryne seg på spesialversjoner av kjente Skorgan-låter.

LES OGSÅ: Lene Marlin ville være usynlig

LES OGSÅ: - Jeg gråt noen tiliters bøtter

Mye på gang

«Hver gang vi møtes» er for øvrig ikke det eneste programmet TV-serne får se Kurt i fremover. Ni år etter at han vant «Idol», er han selv aktuell som dommer i realityshowet.Neste uke lanserer han også nytt album - denne gangen med bare norske låter.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder