CAST: Henrik Mestad (i midten) leder an en cast av mindre kjente TV-ansikter i den nye dramaserien «Okkupert». F. v: Selome Emnetu, Ragnhild Gulbrandsen, Eldar Skar, Henrik Mestad, Janne Heltberg og Vegard Hoel i Oslo onsdag. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

De nye stjernene i TV 2-satsing

Snart kan du se disse fjesene i store roller i TV 2s største
dramasatsing noensinne.

Artikkelen er over fire år gammel

Samlet har de erfaring fra både teater, TV og film, men fra søndag 4. oktober invaderer de norske TV-skjermer med dramaserien «Okkupert». I den Jo Nesbø-initierte dramaserien spiller Henrik Mestad statsminister Jesper Berg, en idealist som kutter Norges oljeproduksjon for å tvinge resten av verden til å tenke grønt.

Men når EU-velsigner en silkeokkupasjon fra Russland for å tvinge oljeproduksjonen i gang igjen, må statsministeren ta en rekke ubehagelige avgjørelser som får konsekvenser for landets befolkning.

Rundt seg har Mestad en stor stall av mindre kjente ansikter i viktige roller. VG har tatt en prat med de nye, norske TV-ansiktene:

Har du lest: Slik blir seriehøsten på TV.

Eldar Skar (31)

Spiller statsministeren livvakt, Hans Martin

I AKSJON: Eldar Skar som Hans Martin Djupvik i «Okkupert». Foto: Aksel Jermstad , TV 2

Fra: Molde, bor i Oslo

Sivilstatus: I et forhold

Utdannelse: Teaterhøgskolen, ferdig 2011

Har jobbet med: Spilte VG-journalist i «Mammon», og i kortfilmen «Brist». Er med i teatergruppen Fjerdeklasses Produksjoner, som blant annet har satt opp Nesoddspelet de siste to årene. De skal turnere med Riksteateret og Jo Strømgren et halvt år fra januar.

Drømmerolle: Der jeg er nå kan jeg tenke meg å gjøre noe komplekst og mørkt. Det hadde vært gøy å spille «bad guy».

Liker å gjøre på fritiden: Ser blant annet på serier, og en del på kampsport, MMA.

Ser helst på TV: Film og serier. Akkurat nå er det «Fear the Walking Dead» og «House of Cards». Og så gleder jeg meg veldig til «Twin Peaks» - jeg er veldig glad i David Lynch!

Les også: David Lynch bekrefter «Twin Peaks»-comeback.

Selome Emnetu (34)

Spiller livvaktens kone Hilde, som også er fersk dommer

MØTTE PRESSEN: Selome Emnetu på pressedagen onsdag. Foto: Ingvill Dybfest Dahl , VG

Fra: Stavanger, bor i Oslo

Sivilstatus: Pass

Utdannelse: Teaterhøgskolen 2014

Har jobbet med: «Det tredje Øyet», er også med i sesong 2, og kortfilmen «Taxfree». Er i gang med flere egne prosjekter.

Drømmerolle: Nina i Tsjekovs «Måken» er en av dem.

Liker å gjøre på fritiden: Å være med venner og å reise.

Ser helst på TV: Jeg har ikke TV. Men jeg liker å se serier. Den siste jeg så var «Olive Kitteridge».

Bakgrunn: NRK dropper samarbeid med Nesbø om ny serie.

Janne Heltberg (33)

Spiller statsministerens høyre hånd

POLITISK MØTE: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg og Janne Heltberg som statssekretær Anita Rygg i seriens regjeringsbygg. Foto: Aksel Jermstad , TV 2

Fra: Oslo, bor i Oslo

NÅ: Janne Heltberg på pressetreffet i Oslo onsdag. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Sivilstatus: Ingen kommentar

Utdannelse: Teaterhøgskolen 2010

Har jobbet med: Spilte i «Mer eller mindre mann», «Pionér», og flere kortfilmer. Var med i TV-seriene «Samurai sikkerhet» og «Mysteriet på sommerbåten». Er med i Det Sporadiske Filmkollektivet og Asklepios Hane.

Drømmerolle: Å jobbe med Det Sporadiske Filmkollektivet og Asklepios Hane.

Liker å gjøre på fritiden: Å pønske ut nye ideer til teaterkompaniet og filmkollektivet. Jeg synes det er så gøy å drodle ideer, og gjerne med et glass vin.

Ser helst på TV: Hører helst på P2.

Jo Nesbø: – Min far sloss for nazistene.

Vegar Hoel (41)

Spiller journalist i Ny Tid (og sporadisk servitør på konas restaurant)

KJENT FJES: Hoel har spilt i mange filmer, og var med på «Stavanger-bølgen» rundt milenniumsskiftet. Foto: Ingvill Dybfest Dahl , VG

Fra: Stavanger, bor i Stavanger

Sivilstatus: Samboer

Utdannelse: Var i ferd med å bli sosiolog da han begynte som bibliotekar. Da han ikke fikk mer permisjon for å spille i film, ble Hoel frilans skuespiller.

Har jobbet med: Har vært å se i en rekke filmer, som «Mongoland», «Monstertorsdag», «Død snø», «Hansel & Gretel: Witch Hunters» og «Age of Heroes». Har også erfaring fra Rogaland Teater og Haugesund Teater og utgjør en halvdel av Skamteatret.

Drømmerolle: Alle roller kan bli drømmerollen.

Liker å gjøre på fritiden: Er blitt glad i å lage mat. Leser, tegner og lager små skulpturer.

Ser helst på TV: Nyheter, film og serier – som «Bloodline», «Olive Kitteridge» og «Homeland».

FAMILIELIV: Vegar Hoel (t.h.) i rollen som Thomas Pettersen, samboer med Bente Norum som spilles av Ane Dahl Torp. Foto: Aksel Jermstad , TV 2

Les også: Slik blir TV 2-høsten.

Ragnhild Gudbrandsen (46)

Spiller PST-sjef Wenche Arnesen i «Okkupert»

BERGENSSTJERNE: Ragnhild Gudbrandsen er kjent fra Den Nationale Scene, der hun blant annet ahr spilt i «Lilli Valentin», «Momo, eller kampen om tiden» og «Måken» de siste årene. Foto: Ingvill Dybfest Dahl , VG

Fra: Bergen, bor i Bergen.

Sivilstatus: Gift, to barn.

Utdannelse: Ved Roy Hart Theatre i Frankrike

Har jobbet med: Er ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen. Har også spilt i «Varg Veum – Falne engler», «S.O.S. Svartskjær» og «Vegas». Både under innspillingen av «Okkupert», og nå i høst, spiller hun i Frode Grytten-stykket «Sånne som oss» ved DNS.

Drømmerolle: Wenche Arnesen har vært en drømmerolle å gjøre, samtidig som jeg får spille en sliten, alkoholisert mor fra Loddefjord i Frode Grytten-stykket, som jeg gjør nå på kvelden.

Liker å gjøre på fritiden: Vi er litt friluftsfolk og liker å bruke tid ute. Vi bor nær Fanafjorden, og er ofte ute i båt vår, sommer og høst. Når jeg har fri prioriterer jeg veldig å være sammen med venner og familie.

Ser helst på TV: Gjerne dokumentarer, krim eller dramaserier – som «Broen». Ting som går søndager eller som jeg kan se i opptak når jeg ikke jobber på kveldene.

Ny sesong av «Broen»: Dette røper skuespillerne til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder