PARODIERER TRUMP: Den amerikanskes skuespilleren Alec Baldwin får bryne seg i rollen som Donald Trump førstkommende lørdag. Her er han avbildet under et møte om regnskogen i FN tidligere i september. FOTO: THOMAS NILSSON/VG

Baldwin skal spille Trump i Saturday Night Live

NBC-programmet starter sin 42. sesong med filmstjernen Alec Baldwin (58) i rollen som den republikanske presidentkandidaten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Baldwin har flere ganger har vært gjesteprogramleder i «SNL». Nå skal han gjøre sin første Donald Trump-parodi der sammen med skuespiller og komiker Kate McKinnon, som skal spille Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, skriver Fox News.

Saturday Night Live kunngjorde nyheten i en promovideo for programmet på Twitter.

Trump har flere ganger tidligere vært portrettert i SNLs sketsjer, og i november i fjor var han selv vert for programmet.

Les også: Alec Baldwin bruker egne millioner på vern av regnskogen

Saturday Night Lives 42. sesong har premiere på NBC lørdag kveld amerikansk tid.

Det direktesendte programmet har vært på lufta siden 1975 og inneholder sketsjer som parodierer amerikansk kultur og politikk. Hver utgave av programmet ledes av en gjesteprogramleder, og lørdag er det den australske skuespilleren Margot Robbies tur.

Husker du? Alec Baldwin blir pappa igjen

I fjor og i år har høstet Seinfeild-skaper Larry David ros for sine opptredener i SNL som Bernie Sanders, Clintons tidligere rival i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder