PRATER MYE: - Vi prater mye mellom låtene begge to når vi holder konserter. Sånn sett tror jeg vi egner oss godt som programledere, sier Ingebjørg Bratland om den nye jobben hun og Jarle Bernhoft har fått. Foto: Vi Eskil Wie Furunes , VG

Bernhoft og Bratland blir programledere for «Spellemann»

Har ingen erfaring: – Digger å gjøre ting jeg i utgangspunktet ikke kan

Ingebjørg Bratland (25) og Jarle Bernhoft (39) ser på seg selv som toastmastere for en stor vennefest hvor TV-seerne også er invitert.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det sitter jo bare kjente ansikter i salen, sier Ingebjørg Bratland og Jarle Bernhoft til VG.

Spellemann-utdelingen for 2015, går av stabelen i Oslo Spektrum 30. januar 2016 og Spellemannshowet vises direkte på NRK1. De seneste årene har prisutdelingen vært i Stavanger, og spesielt utdelingen av hedersprisen vakte sterke reaksjoner.

– Jeg har sansen for at det denne gangen er artister som er programledere. Det er lenge siden det har vært det nå, sier Jarle Bernhoft.

– Og både Jarle og jeg har fått Spellemann-pris tidligere, så vi vet jo litt om hvordan det er å sitte i salen og kjenne på spenningen før «dommen» faller, skyter Ingebjørg Bratland inn.

Tjener fett: Slik dro Bernhoft inn nesten 10 millioner

Ærefrykt

I januar 2014 fikk hun prisen for «Heimafrå» som hun laget med Odd Nordstoga. Jarle Bernhoft ble både årets Spellemann og årets mannlige artist for sin innsats musikkfronten i 2011.

Ingen av dem har prøvd seg som programleder på TV før.

– Jeg må innrømme at jeg har stor sans for denne jobben. Dette har jeg aldri gjort før og digger å gjøre ting jeg i utgangspunktet ikke kan. Derfor går jeg til denne oppgaven med stor ærefrykt, sier Jarle Bernhoft.

UHØYTIDELIGE: Både Ingebjørg Bratland og Jarle Bernhoft tar seg selv svært lite høytidelig, samtidig som de gleder seg stort til Spellemann-showet. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

– Det blir en annen arena og det synes jeg er spennende, sier Ingebjørg.

Les også: Derfor vil ikke Ingebjørg Bratland være dialektpoliti

Akerø og Lindmo

Begge to går de en travel høst i møte. Hun kommer med ny plate i begynnelsen av november og skal holde konserter både i Oslo, Bergen og Trondheim før jul. Mens «vårt internasjonale alibi», som Ingebjørg spøkefullt kaller sin medprogramleder, skal ut på en aldri så liten turne som inkluderer Mandal, Arendal, Polen, Russland, USA og Sandnes.

– Men hele januar kommer nok til å gå med til forberedelser til programmet. Da blir det sikkert noen kurs i programledelse - og hvem vet, kanskje blir vi som Dan Børge Akerø og Anne Lindmo før vi er klare for programmet, sier de to spøkefullt.

Prosjektredaktør Pia Basberg i NRK forteller til VG at det startet som en liten drøm å få Jarle og Ingebjørg som programledere for Spellemann.

– NRK er svært stolte over at de begge takket ja til å lede musikkbransjen største og viktigste prisutdeling. Jarle og Ingebjørg er to unike og veletablerte artister som representerer en stort musikalsk spenn. Jeg tror de begge er ypperlige ambassadører for norsk musikkbransje, og at de vil lede prisutdelingen med troverdighet, varme og engasjement, sier Basberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder