REALITYKRANGEL PÅ EKTE: Kjæresteparet Patrick Sander og Christine Thingnes ble nummer to i realityserien «Grottenveien 1» i 2013. Foto:Tv 2,

Realityserien «Grottenveien 1» avgjort etter rettssak og forlik

«Vant» i underkant av 200.000 - to år etter finalesendingen

«Grottenveien 1»-deltagerne Christine Tingnes og Patrick
Sander følte seg snytt for seieren i realityserien. Nå har kjæresteparet inngått forlik med produksjonsselskapet bak TV 2-programmet.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens andre realityserier avgjøres med blant annet SMS-stemmer og avstemninger i tropiske øyråd, har den TV 2-sendte realityserien «Grottenveien 1» vært gjennom en langt lengre prosess for å kåre en «vinner» av premiepengene.

I fjor saksøkte deltagerne Christine Thingnes og Patrick Sander produksjonsselskapet bak realityserien, Endemol Norway AS, etter at de kom på annenplass i programmet hvor ufaglærte kjærestepar skulle pusse opp flere leiligheter.

LES OGSÅ:Realityserien «Grottenveien 1» ble TV 2s mareritt

Thingnes og Sander fikk høyest fortjeneste på leilighetssalget, men vant ikke ettersom Endemol mente det var paret som oppnådde størst prosentmessig verdiøkning som skulle gå av med seieren.

Paret gikk dermed også glipp av tilleggspremien; en Fiat 500 til en verdi av 215.000 kroner.

Retten var ikke enig i Endemols tolkning av konkurransereglene, og Thingnes og Sander vant søksmålet og ble tilkjent bilens verdi i erstatning.

Produksjonsselskapet ble også dømt til å betale saksomkostningene på 101.800 kroner.

Saken ble derimot anket, og skulle egentlig opp i Borgarting lagmannsrett 12. og 13. mai, men er nå hevet som forlikt.

Forliket omfatter ansvaret for sakskostnadene, og etter det VG erfarer fikk realityparet tilkjent i underkant av 200.000 kroner til slutt.

LES OGSÅ:Boligkjøpere hyret advokat etter TV 2-realityserie

Patrick Sander er fornøyd med at de slapp å møte Endemol i retten for andre gang.

– Vi prøvde å komme til enighet før den første dommen, men det var ikke Endemol interessert i. Dommen var derimot klar og tydelig. Derfor ble vi litt overrasket da de anket, men nå er ballen lagt død og vi er kommet til enighet. Det er vi godt fornøyde med, sier Sander til VG.

PÅ SKJERMEN: «Grottenveien 1» var en realityserie på TV 2 i 2013. Deltagerne (innfelt) fikk i oppgave å pusse opp boligkomplekset, før det skulle selges til høyest mulig pris. Foto:TV 2,

Han beskriver konflikten som «veldig spesiell», og synes det er rart at en realityserie må gjennom rettsrunder og økonomiske forlik.

– Vi skrev under en kontrakt før vi ble med på dette – og den var klokkeklar: Den som fikk høyest fortjeneste på leilighetssalget skulle vinne. Dette ble endret på finaledagen, etter at salget hadde falt, og det synes vi var lumpent gjort, sier han.

– Hva skal dere bruke premiepengene på?

– Vi har ikke noen store planer for de pengene. Vi har allerede kjøpt oss en fin leilighet på St. Hanshaugen i Oslo. Og den var helt ny, så vi slipper å pusse opp, sier Sander med et smil.

LES OGSÅ:«Kråkeslott»-krangel ender i retten

Endemol Norways advokat, Espen Sandvik, sier til VG at selskapet er glade over at saken er over.

– Nå er den forlikt – og ute av verden, sier Sandvik.

– Hva var grunnen til at dere ikke gikk en ny runde i retten?

– Nå var dette en sak man var uenige om – og derfor havnet den hos domstolen. Beløpet var for så vidt lite – og istedenfor å ta en ny runde i retten med de omkostningene det innebærer, så kom partene til enighet, sier advokaten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder