HOLDT SYKDOMMEN SKJULT: Colbie Smulders ville ikke at noen skulle vite om kreftsykdommen. Nå håper hun å kunne hjelpe andre. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

«How I Met Your Mother»-stjerne holdt kreftsykdom hemmelig

Cobie Smulders (33) åpner opp om kreftsykdom for å hjelpe andre.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Skuespilleren ble rammet av kreft i eggstokkene bare 25 år gammel, men valgte å holde sykdommen skjult for omverdenen.

– Kreften hadde spredd seg til lymfekjertlene og i vevet rundt, sier hun i et intervju med Womans Health, gjengitt av Contactmusic.

Smulders er tobarnsmor, men det er ikke noe hun har sett på som en selvfølge etter å ha blitt rammet av sykdommen. Skuespilleren måtte gjennomgå flere operasjoner over en periode på to år etter at kreftsykdommen ble oppdaget. Åtte år senere håper hun å kunne hjelpe andre.

Grunnen til at TV-stjernen har valgt å åpne seg om sykdommen nå er for å gjøre flere mennesker oppmerksomme på eggstokkreft.

– Jeg tror aldri jeg vil føle at jeg er helt kreftfri. Nå, fem år senere, prøver jeg å tenke på det som en positiv ting og hva jeg kan lære fra det. Hvis jeg kan skape mer bevissthet rundt dette, så vil jeg gjøre det.

Smulders stiller ifølge nettstedet toppløs på coveret av kvinnemagasinet for å vise at hun er komfortabel i sin egen kropp.

Hun er mest kjent for rollen som Robin Scherbatsky i CBS-serien «How I Met Your Mother». Hun har vært gift med Taran Killam (33) siden 2012, og er for tiden aktuell i superheltfilmen «Avengers: Age of Ultron».

POPULÆR STAB: Neil Patrick Harris, Cobie Smulders, Josh Radner, Alyson Hannigan og Jason Segel poserer for fotografene etter en prisutdeling i 2012. Foto:Matt Sayles,Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder