FINALE: Dag-Otto Lauritsen, Gøran Sørloth og Stian Grimseth kjemper i finalen i «Mesternes mester». Foto: NRK

«Mesternes Mester»-finale i kveld: Kaggestad tror på Gøran

(VG Nett) Før kveldens finale i «Mesternes mester» mener idrettsekspert Johan Kaggestad at Gøran Sørloth har de beste forutsetningene for å vinne.

Mari Ruus
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Finalen i «Mesternes mester» blir et rent herreoppgjør hvor tidligere syklist Dag Otto Lauritzen, eks-fotballspiller Gøran Sørloth og eks-vektløfter Stian Grimseth skal kjempe om hvem som er mesteren.

Sørloth mest allsidig

Johan Kaggestad sitter i «Mesternes mesters» ekspertpanel, er idrettstrener og ekspertkommentator.

Kaggestad mener at fotballspilleren, som i dette tilfellet er Gøran Sørloth, har den beste forutsetningen for å vinne en konkurranse som «Mesternes mester».

VGD:Diskuter «Mesternes Mester» her!

- Dette er en konkurranse som er lagt opp til allsidige ferdigheter. Det er flere momenter i denne konkurransen, men fotballspilleren er den av disse tre idrettsutøverne som er mest allsidig trent. Fotballspillere er trent i både hurtighet, styrke, spenst, og bevegelighet, og det gjør at Gøran Sørloth stiller sterkt i de fleste av konkurransene, og i finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet

EKSPERT: Idrettsekspert Johan Kaggestad. Foto: NRK


Formen er viktigst

Johan Kaggestad legger til at dette gjelder på et generelt grunnlag.

- Finalistene er tidligere idrettsutøvere som er ferdig med idrettskarrieren, så i dette tilfellet handler det egentlig om hvem som har klart å bevare formen sin best. Alle tre finalistene har holdt seg i form, kanskje Gøran minst av de tre. Alder spiller også en viktig rolle her. Dag-Otto er eldst, men har holdt seg i gjennomgående god form hele veien, og trener hver dag. At alle tre finalistene også er utpregede konkurransemennesker er av betydning i en slik konkurranse, mener Kaggestad

Les mer:«Mesternes Mester»-Dag Otto svimte av

Idrettsekspert Johan Kaggestad mener at alle idrettene har sine styrker og svakheter, og at hvem som vinner avhenger av hvilken type konkurranse det er i finalen.

- En syklist stiller sterkt i utholdenhet, og er vant til å tåle smerte over lang tid og krevende værforhold. I tillegg har syklister en fordel i konkurranser som krever beinstyrke.
Vektløftere sliter kanskje mer i utholdenhetsøvelser, men stiller veldig sterkt i styrkekonkurranser, og når det gjelder spenst og konsentrasjon.

- Finalen avhenger av hvilken konkurranse det er, men helt generelt ville jeg ha holdt en knapp på fotballspilleren, sier Kaggestad.

Les mer:De sa nei til «Mesternes mester»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder