LYKKELIG: Pamela Anderson er kvitt hepatitt C-viruset. Her mottar hun pris som Årests veganer ved et veldedig arrangement for dyrevelferd i Beverly Hills i oktober. Foto: Chris Pizzello , Ap

Pamela Anderson frisk igjen

«Baywatch»-ikonet markerte nyheten om at hun er kurert for
hepatitt C med et nakenbilde – og delte det med sine 151.000 Instagram-følgere.

Artikkelen er over fire år gammel

Skuespiller og dyreaktivist Pamela Anderson (48) har lenge vært åpen om at hun lider av hepatitt C, som hun har hevdet å ha fått fra eksmannen Tommy Lee da de delte en tatoveringsnål.

Har du lest: Pamelas bryster på museum.

Nå, 16 år etter at hun fikk diagnosen, sier Anderson at hun er kurert. Det gjør hun på Instagram-kontoen til stiftelsen The Pamela Anderson Foundation, der hun deler et bilde av seg selv naken og leende i en båt, med den ene armen over brystene.

https://instagram.com/p/9w8WJZiSln/

– Jeg er KURERT! Jeg fant det akkurat ut «ikkemerhepc #takk #velsignelse # familie #bønn #leve Jeg ber for at alle som lever med hepatitt C kan få tilbud om og ha råd til behandling. Den vil bli mer tilgjengelig snart. Jeg vet det er vanskelig å få behandling, men likevel #ikkemisthåpet #detfunketformeg #detfinnesenkur #kjærlighet #glad, var blant teksten skuespilleren skrev til bildet.

2013: Sjekk Pamelas drastiske forvandling.

Helsedirektoratet opplyser at hepatitt C er en virusinfeksjon som kan skade leveren. Det kan gå mange år før symptomer utvikles, så mange vet ikke at de er smittet.

E! melder at Anderson i sommer har gjennomgått en ny type behandling som nylig ble godkjent av de amerikanske helsemyndighetene.

Les også: «Cæsar»-skuespiller spiller mot Pamela Anderson

Allerede i 2002 var Anderson åpen om sykdommen og at hun var under behandling i Los Angeles. Da fortalte hun at hun opplevde diagnosen som en dødsdom, og at hun håpet på 10-15 gode år. Hun skal ha prøvd en rekke alternative behandlingsmetoder tidligere, men før denne nye behandlingen ble infeksjonen ansett som uhelbredelig.

Hepatitt C forårsaker betennelse i leveren og kan i verste fall lede til leverkreft og leversvikt. Ifølge AP dør 8000 mennesker årlig i USA som følge av hepatitt C. Nærmere 4 millioner amerikanere bærer viruset i kroppen. Folkehelseinstituttet anslår at det er mellom 20.000 og 30.000mennesker med hepatitt C i Norge. Omtrent 3 av 100 personer med kronisk hepatitt C får leverkreft etter 20 år eller mer.

Les også: Pamela fikk dyrevernpris

Ifølge People, har Anderson sluppet fra sykdommen uten varige skader:

– Jeg har ingen leverskade og jeg har ingen bivirkninger. Jeg lever livet som jeg vil, men infeksjonen kunne ha medført problemer, så det var en velsignelse at jeg fikk medisinen. Jeg er halvveis i mål, sa hun til dem da hun hadde startet behandlingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder