NYBAKT BESTEFAR: Finn Olav Odde fikk vite at han var blitt bestefar nok en gang da han var inne på «Farmen»-gården. Her er lille Olav. Foto:TV 2 og PRIVAT,

«Farmen»-Finn Olav: – Jeg er en raus bestefarFinn Olav Odde (56) ble bestefar da han var på «Farmen» –
helt avstengt fra familien. Derfor var han ikke i tvil om hvor han skulle kjøre da han «slapp ut».

 • Kristine Hellem Aanstad
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg kjørte rett fra «Farmen» i Stange og la veien om Stavanger. Det var mitt første møte med det nye barnebarnet, og jeg ble der i noen dager før jeg satt kursen hjemover mot nord, forteller Finn Olav til VG.

Etter onsdagens «Farmen»-episode ble det klart at Finn Olav måtte forlate gården, sammen med Hilde Ostad og Stine Sørum.

56-åringen fra Ørland visste at datteren Heidi hadde termin mens han selv befant seg på gården. Han snakket også mye med «Farmen»-rivalen Hilde Ostad (43), som er jordmor.

– Ut fra det jeg forklarte Hilde om svangerskapet, kunne hun fortelle at fødselen nok ville bli satt i gang noen dager før termin. Og da jeg var i tvekamp med Ørjan (Hult (24), red. anm), følte jeg på meg at noe var på gang. Jeg tenkte at «Nå har det skjedd». Etterpå fikk jeg vite at Heidi hadde født den nye verdensborgeren akkurat rundt det klokkeslettet, forteller Finn Olav – som nå er bestefar til fire.

Den nyfødte gutten er oppkalt etter sin nå rikskjente bestefar og farfaren – begge heter Olav.

– Olav etter meg altså, og ikke etter Olav på Sykkylven! presiserer en leende Finn Olav og sikter til sin omstridte erkerival Olav Harald Ulstein (51).

Fra før av har 56-åringen to gutter blant barnebarna og én jente. Den eldste er syv.

UTE AV «FARMEN»: Finn Olav Odde tapte onsdag kveld konkurransen, og med det måtte han pakke sammen og reise fra gården. Foto:TV 2,

– Godhjertet

– Men var det ikke litt sårt å være på avskjermet TV-innspilling mens datteren din fødte?

– Jeg levde så fullt og helt inne på gården, så jeg klarte å skyve det bort på et vis. Men det føles godt nå etterpå å tenke på at jeg faktisk følte det på meg der inne da det skjedde. De var jo hele tiden i tankene mine. Derfor smuglet jeg også ut den lappen til Alina, forteller Finn Olav.

Hjemsendte Alina Vassnes (24) gjorde som Finn Olav ba om på lappen – hun ringte kona hans og hadde en lang prat med henne. Og det var Alina som da fikk høre om det nye barnebarnet, og som sørget for at Finn Olav fikk beskjed inne på gården via produsentene.

GLAD: Lille Olav ble født mens Finn Olav forsatt var inne på gården. Foto:PRIVAT,

– Hva slags forbilde ønsker du å være for barnebarna?

– Mitt største ønske er å være en som de er stolt av. En sånn som jeg har vist på «Farmen» at jeg er. Det finnes ikke noe vondt i meg. Jeg er en raus bestefar. Og godhjertet.

– Skjemme dem bort

Finn Olav forteller at familien står i høysetet.

– Ungene betyr alt for meg. Det har de alltid gjort. Ungene er førsteprioritet. Jeg kan gå for lut og kaldt vann i ti uker bare jeg vet at ungene har det bra. Jeg har alltid stilt opp når de trenger meg, og det kommer jeg til å gjøre for barnebarna også. Bare synd de bor så langt unna, for da får jeg ikke skjemt dem bort.

Tre av barnebarna bor i Stavanger og ett i Fauske.

– Det er fint å få egne barn, men det er veldig moro å få barnebarn også! De har man til låns, og man trenger ikke å følge dem opp døgnet rundt hele uken. Man kan gi dem tilbake til foreldrene når man har fått nok, men før den tid kan man skjemme dem bort og dulle med dem. Gi dem is og sånt. Det er den store stasen.

Finn Olav går ikke av veien for å skifte bleier på det sist ankomne barnebarnet.

– Jeg skifter bleier! Jeg gjør alt. Det gjorde jeg da våre barn var små også. Det fantes ikke noe som het kjerringarbeid eller mannsarbeid. På den tiden fantes det ikke papirbleier heller, sier Finn Olav.

– Barnebarna er stolte

Finn Olav mener det er viktig å skjerme barnebarna mot de heftigste stormene på «Farmen». Men at det ikke stemmer, som enkelte medier har skrevet, at ungene har tatt til tårene over det de har sett.

– Ingen har hylt eller skreket, som jeg har lest at noen har skrevet. Men sønnen min, som har en datter på syv, ser gjennom alle episodene før han bestemmer om barnebarnet mitt får se dem. Hun er nemlig fryktelig opphengt i det som blir sagt, og vi vil skjerme henne for stygge ord. Men barnebarna mine er stolte over å ha en bestefar som er på TV.

BARN OG BARNEBARN: Her er datteren Heidi Merete Odde sammen med tre av Finn Olavs barnebarn Marcus, Tomine og lille Olav. Foto:PRIVAT,

Selv om han ikke ser de yngste i familien så ofte som han skulle ønske på grunn av avstandene, og bare har sett yngstemann én gang, så ser han frem til noen rolige juledager. Da kommer nemlig alle nordover.

– Jeg gleder meg så til det. Det blir en koselig jul.

Datteren Heidi Merete Odde mener Finn Olav er verdens beste pappa og bestefar.

– Han er snill, raus og omtenksom som alltid stiller opp for familien sin uansett hva det gjelder, sier hunt til VG.

– Legge dette bak oss

Men først venter «Farmen»-finalefesten i Oslo førstkommende søndag. Den vil ikke Finn Olav gå glipp av, til tross for at de de siste par dagene har stormet rundt ham og Magnhild Vik (43). Vik har reagert kraftig på at Finn Olav i et opptak med VGTV har kalt henne et «mobbetroll».

VG+:«Farmen»-Finn mener TV 2 lager mobbe-TV

– Selvsagt må jeg på finalefesten! Vi må legge dette bak oss og snakke sammen, sier Finn Olav.

– Når man ikke er vant med media, kan det være at man kommer i skade for å si ting som man ikke burde, og som blir blåst opp. Og når man ikke har en medierådgiver ved siden av seg som styrer det hele, så kan det være at ting kommer feil ut. Jeg er den første til å beklage for at det har skjedd, sier Finn Olav, som ikke ønsker å utdype feiden ytterligere.

– Hvordan blir livet etter Farmen?

– Jeg tror det blir fint. «Farmen» var en opplevelse, og hadde jeg fått muligheten igjen, ville jeg takket ja. Det har vært lærerikt. Jeg har storkost meg. Faktisk kunne jeg godt tenkt meg og levd for hundre år siden.Les også

 1. Farmen-Magnhild: – Vil ikke reise på finalefest

  Magnhild Vik (43) vurderer å droppe finalefesten etter å ha blitt kalt «et mobbetroll» av «Farmen»-deltager Finn Olav…
 2. «Farmen»-Finn mener TV 2 lager mobbe-TV

  OPPHAUG (VG) Finn Olav Odde (56) og kona Laila (55) synes det er synd at  behandlingen han har fått på «Farmen»-gården…
 3. «Farmen»-Finn Olav: – Det er bullshit

  Finn Olav Odde (56) sier han forventet å bli valgt til førstekjempe, men at Olav Harald Ulstein (51) valgte ham på feil…

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Disse røyk ut rett før «Farmen»-semifinalen

 2. Gaute Grøtta Grav hyller «Farmen»-Finn på Facebook

 3. Magnhild vant «Farmen»: «Farmen»-Olav om finaletapet:
  – Det er greit å tape mot en venn

 4. «Farmen»-Finn mener TV 2 lager mobbe-TV

 5. Alina ute av «Farmen» rett før finaleuken: – Skikkelig surt

 6. Farmen-Magnhild: – Vil ikke reise på finalefest

Fra andre aviser

 1. Norske besteforeldre er blant de ivrigste i Europa til å passe barnebarn

  Fædrelandsvennen
 2. Bestemoren forutså Lars-Jørgens (18) supermål

  Fædrelandsvennen
 3. Her møtes fire generasjoner

  Fædrelandsvennen
 4. I Kina bor nesten hvert femte barn borte fra mor og far

  Aftenposten
 5. 36 døde. Dette er menneskene bak tallet.

  Bergens Tidende
 6. - Vår Herre kunne ikke greie alt, derfor skapte han bestemødre

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder