FAVORITT: Julie Stokke har vært blant favorittene helt fra auditionrundene. Foto: ENDRE FORBORD, TV 2

Julie må trekke seg fra «Idol»

Ny håpefull deltager kommer inn

Julie Stokke (17) har blitt syk og må forlate «Idol» rett før finalerundene starter.

Det melder TV 2 i en pressemelding torsdag morgen.

Sangeren, som har markert seg med kraftfulle ballader fra blant andre Adele, har pådratt seg skader på stemmebåndene.

Etter råd fra lege bestemte «Idol»-produksjonen i går å ta 17-åringen ut av den videre konkurransen. Ifølge den medisinske ekspertisen kan skadene på stemmebåndene føre til varige mén med en så omfattende bruk av stemmen som en« Idol»-deltagelse innebærer.

Nysgjerrig? Dette visste du ikke om «Idol»-finalistene

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg nå.« Idol» er et eventyr som jeg gjerne skulle vært med på å skrive siste kapittel av. Men etter at jeg nå har fått fordøyd dette, så innser jeg at jeg ikke kunne fortsette å presse meg. Da er det bedre å gi seg nå, få skikkelig behandling, bli bra igjen og komme sterkere tilbake ved en senere anledning, sier Stokke i kunngjøringen.

– Helsen må komme først. Jeg har en drøm om å leve av sang og musikk i fremtiden, og da må jeg ta godt vare på stemmen min, sier ungjenta, som takker fansen for støtten så langt i konkurransen, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2014: Julie Stokke var også med i «Norske Talenter» i 2014. Foto: TV 2

Også TV 2 er skuffet over at det ender sånn.

– Vi er fryktelig lei oss for at Julies tid i «Idol» ender på denne måten, men det ville ikke vært ansvarlig å la henne fortsette med de rådene som nå har kommet fra medisinsk hold. En videre deltagelse ville vært for risikabelt for hennes helse, og vi kunne ikke bare sitte og se på at hennes tilstand forverres, sier TV 2s pressekontakt, Håvard Solem.

Facebook-siden til «Idol» strømmer det på med trøst fra TV-seerne.

17-åringen fra Lundamo i Trondheim har vært blant favorittene fra første gang hun dukket opp på audition. Når hun nå sliter med sykdom på stemmebåndene, så følger hun i fotsporene til nettopp idolet Adele (27). I 2011 måtte den britiske gullstrupen operere stemmebåndene og ta lang pause fra karrieren. En annen kjent britisk artist som i fjor måtte gjennom det samme, var Sam Smith (23).

Oppdatert? «Idol»-dommer ble pappa

INN IGJEN: Nadia Warholm Essahili. Foto: Endre Forbord, TV 2

Stepper inn

Den som kommer inn og får Julies plass, er en annen 17-åring fra Trøndelag, Nadia Warholm Essahli. Hun var blant de 40 som gikk videre til semifinalene, før hun røk ut. Det er dommerpanelet som har valgt at nettopp hun skal få en ny sjanse.

– I henhold til reglementet finnes det flere alternative måter å løse slike situasjoner på, og etter grundige vurderinger valgte vi å la dommerne få ta det endelige valget, sier Solem.

– Vi synes det er utrolig sporty av henne å steppe inn på så kort varsel.

– Fantastisk glad

Essahili selv forklarer i pressemeldingen at hun mer enn gjerne hopper tilbake i «Idol»-sirkuset.

– Situasjonen som er oppstått er selvfølgelig veldig trist for Julie, og jeg håper at man får se mer til henne senere, men når det er blitt slik, så er jeg så klart fantastisk glad for at nettopp jeg er plukket ut til å få en ny sjanse, sier hun.

Victoria om sceneskrekken: – Blir skikkelig redd

Dommerstøtte

«Idol»-dommer Ina Wroldsen har heiet på Julie fra første stund og har også backet opp 17-åringen da nervene har spilt henne noen puss underveis. Wroldsen synes det er trist at Stokke nå må gi seg, men er enig i at det er rett valg.

– Jeg veldig klar over hvor alvorlige skadene på stemmebåndet hennes er, og hvor viktig det er for hennes fremtidige karriere at hun tar tak i dette nå, før det er for sent. Jeg hadde for øvrig gjort akkurat det samme selv. Jeg vet at Julie er artistmateriale av ypperste klasse. Hun har en av de fineste stemmene jeg har hørt, og jeg tviler ikke et sekund på at hun kommer ti ganger sterkere tilbake, sier Wroldsen i pressemeldingen.

Lest denne? «Idol»-deltager forsvarer utskjelt dommer

Første finalerunde sendes på TV 2 fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder