POPULÆR TV-STAB: F.v.: Kevin McKidd som Owen Hunt, Justin Chambers som Alex Karev, Chandra Wilson som Miranda Bailey, Gaius Charles som Shane Ross, Tessa Ferrer som Leah Murphy, Jessica Capshaw som Arizona Robbins, Sandra Oh som Cristina Yang, Ellen Pompeo som Meredith Grey, Patrick Dempsey som Derek Shepherd, Sara Ramirez som Callie Torres, Jerrika Hinton som Stephanie Edwards, Camilla Luddington som Jo Wilson, Sarah Drew som April Kepner, Jesse Williams som Jackson Avery og James Pickens, Jr. som Richard Webber. Foto:Foto: ABC/Bob D'Amico,

SPOILER ALERT: «Grey's Anatomy»-fansen fortviler

Ikke les videre hvis du ikke vil vite hva som skjer!

Etter at en av seriens desidert største stjerner sluttet i serien sånn helt plutselig og uventet, har amerikanske medier flommet over med reaksjoner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Watch Grey's Anatomy TV Show - ABC.com

TV 2 ligger flere uker etter det amerikanske sendeskjemaet, men det skal noe til ikke å ha fått med seg hva som har skjedd i den prisbelønte serien likevel. Utenlandske blader, aviser og nettsteder har den siste uken skrevet spalte opp og spalte ned om den dramatiske utviklingen i «Grey's Anatomy».

Fansen har rast i sosiale medier, det har blitt opprettet underskriftskampanjer for å få den populære stjernen tilbake på skjermen – og skuespillerne selv har uttalt seg.

Har du likevel ikke fått med deg hva som har skjedd, og heller ikke ønsker å vite det, så er du herved advart. Klikk deg bort herfra før du leser neste linje.

Døde på skjermen

Det har seg altså sånn at Patrick Dempsey (49), best kjent som legen Derek «McDreamy» Shepherd, har forlatt serien over ett år før planlagt. I forrige uke døde rett og slett Dr. Shepherd og etterlot seg fortvilte og rasende seere.

Selv om seerne så at TV-legen døde (VG skal ikke røpe hvordan), nekter mange å gi opp håpet om at han kan gjøre comeback.

«Hvorfor vil du gjøre dette mot oss? Dedikerte blodfans! Vi FORTJENER IKKE dette!. Det er som om du har tatt livet av presidenten i «Greys' Anatomy»!», skriver Courtney Williams, initiativtager til en underskriftskampanje for å få Dempsey tilbake, til serieskaper Shonda Rhimes. Så langt har over 53.000 signert.

– Hadde aldri forestilt meg dette

Sjefprodusent Shonda Rhimes har ikke svart direkte på det, men hun uttalte til People for en uke siden:

«Derek Sheperd er og vil alltid være en utrolig viktig karakter – for Meredith (kona, spilt av Ellen Pompeo, red anm.), for meg og for fansen. Jeg hadde absolutt aldri forestilt meg at jeg skulle ta avskjed med «McDreamy». Patrick Dempsey har formet Derek på en måte jeg vet vi begge håper er blitt et betydningsfullt forbilde – lykkelig, trist, romantisk, smertefull og alltid sannferdig når det gjelder hva unge kvinner bør kunne kreve av moderne kjærlighet. Vi kommer alle til å savne ham».

11 SESONGER: Patrick Dempsey har vært med i «Grey's helt fra starten. Foto:AP,

DISKUTER:Hva synes du om at «McDreamy» forsvinner for godt? Kjør debatt i kommentarfeltet under artikkelen.

Dempsey har vært med helt fra starten for 11 år siden. I fjor skrev han under en toårskontrakt. Men nå er det altså slutt.

Dempsey: - Sorgprosess

Så hva mener Patrick Dempsey selv?

Til Entertainment Weekly uttalte stjernen like før døds-episoden gikk på lufta at han ikke har bitre følelser rundt det å bli skrevet ut av serien.

– Det har vært en fantastisk reise. Og utfallet er bare noe som skjedde. Ting utviklet seg. Det var på en måte overraskende og naturlig på samme tid. Jeg liker avslutningen, forklarer Dempsey og legger til at han ikke selv har visst om «dødsfallet» lenge.

– Tiden var åpenbart inne, sier 49-åringen uten å komme inn på spekulasjoner i enkelte medier om at han skal ha hatt divanykker som ikke falt i god jord hos regissøren.

Han nekter ikke for at han har blandede følelser, selv om han ikke gråt på settet den siste dagen.

– Jeg fordøyer det fortsatt. Det er en slags sorgprosess – nå blir det liksom «livet etter «Grey's Anatomy»».

«Kona» fortsetter alene

Entertainment Weekly skriver imidlertid at Dempsey blir blank i øynene når han snakker om motspiller Ellen Pompeo (45) og deres forhold i serien.

– Det er magisk. Vakkert. Vi er nesten som et ekte gift par.

Dempsey forsikrer at han ikke skal hvile på laurbærene. Han har flere ulike TV-prosjekter på gang.

TV-ENKE: Ellen Pompeo, her på en prisgalla i januar. Foto:Jason Kempin,Afp

Pompeo, alias kona Meredith, uttrykte sine følelser på Twitter tidligere i uken:

«Jeg har alltid sagt at det som holder meg gående, er fansen. Det å vite av vi rører ved dere og inspirerer. Det er så mange der ute som har lidd fryktelige tap og opplevd dype tragedier. Ektemenn og koner til soldater, ofre for meningsløs vold og foreldre som har mistet barn. Mennesker som står opp hver dag til tross for at det føles umulig», skriver Pompeo og forklarer at hun nå skal bruke sitt eget ansikt på å tre inn i en slik rolle «hvor alt føles umulig».

«Jeg håper dere vil være med meg på hennes reise videre. Med takknemlighet og respekt, Ellen», avslutter skuespilleren.

Det er ikke første gang TV-seerne har forberedt seg på å ta farvel med «McDreamy». I 2011 kunngjorde Dempsey at han ville slutte året etter. Men den gangen var det kun opp til ham, og han ombestemte seg.

Nyseparert og på flyttefot

Nyheten om at «Grey's Anatomy» har mistet sin aller største sjarmør, kom kun tre måneder etter at det ble kjent at Dempsey skal skilles fra kona Jillian Fink (48) etter 15 års ekteskap.

SKILLES: Patrick Dempsey og kona Jillian Fink. Foto:Jonathan Short,Ap

Fredag skriver E! at Dempsey nå har lagt parets Malibu-villa i Los Angeles ut for salg. Prislappen er angivelig på om lag 100 millioner kroner. Variety skriver at skuespilleren har kjøpt ny bolig ikke langt fra Venice Beach. Han skal ha gitt under 20 millioner for dette.

Da VG møtte 49-åringen i 2008, i forbindelse med premieren på «Made of Honor», benyttet Hollywood-sjarmøren Norgesbesøket til å rose norske kvinner.

– De er veldig vakre. Naturlige og varme. Og alle har glimt i øyet – de har noe helt spesielt.

Les også:«McDreamy» i kyssekrangel

Utvalgt filmografi for Patrick Dempsey

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder