DØD: Emil Forselius (35) Foto: NRK

Himmelblå-skuespiller funnet død

Himmelblå-skuespilleren Emil Forselius (35) ble tirsdag funnet død i sin leilighet i Stockholm.

  • Marius Tetlie
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
  Skådespelaren Emil Forselius officiella hemsida - Hem

Det var mannens mor som fant ham død i boligen på Södermalm. Han tok sitt liv.

- Det er vanskelig å forstå hva som førte til at han ikke så en annen utvei, sier hans søster Malin Forselius til Aftonbladet. I går ga familien Aftonbladet tillatelse til å omtale selvmordet.

Emil Forselius er kjent fra en rekke norske og svenske film- og TV-produksjoner. Han spilte rollen som «Dan» i den populære TV-serien «Himmelblå» på NRK. Forselius var en prisbelønt skuespiller og har flere ganger mottatt priser og utmerkelser for sin innsats på teaterscenen og foran kamera.

Familien er nå i dyp sorg.

Vanskelig å forstå

- Hans tilstand har vært dårlig i det siste, men ikke så dårlig at man kunne tro at noe slikt kunne skje. Hva som har fått han til å føle at det ikke fantes en annen utvei er vanskelig å forstå, sier Malin Forselius (29).

Emil Forselius ble pappa till en gutt i november i fjor og han hadde tatt pause fra skuespilleryrket for å være far på heltid.

- Han var virkelig overlykkelig over sin sønn, sier søsteren Malin.

Men en gang i løpet av sist helg tok han sitt liv mens samboeren og sønnen var på besøk hos slektninger. Da familien ikke fikk kontakt med ham på telefon dro moren til leiligheten og fant sønnen død.

- Vi begynte å føle at noe var galt, og så var det virkelig galt det som hadde skjedd, sier Malin Forselius.

Kjempetungt

Hans nærmeste familie er moren og søsteren Malin, foruten samboeren og sønnen. Det var til Malin han ringte først for å fortelle nyheten om at han skulle bli pappa.

- Vi sto hverandre veldig nær, veldig, veldig nær. Det er kjempetungt at han ikke finnes lenger. Vi har delt alt, sier søsteren.

Emil Forselius vokste opp i Tandsbyn i Östersund og fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i den svenske spillefilmen «Tic Tac» i 1997, som han ble belønnet med Guldbaggen, svenskenes motstykke til Oscar-prisen.

Senere fulgte roller i flere svenske filmer, og han spilte også i den svensk-norske actionfilmen «Deadline Torp» i 2005. Han har også spilt i flere filmer om den svenske krimhelten Beck, som er vist på norsk TV.

Til våren blir han å se i filmen «Indrivaren» som bygger på en kriminalroman av Henning Mankell.

Hvorfor den nybakte faren valgte å avslutte livet er en gåte for familien.

- Vi vil at alle skal vite at vi sørger over ham og minnes han som en gledesspreder og en som respekterte folk for det de var, sier Malin Forselius.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder