ÅRETS DELTAKERE: Øverst fra venstre: Sara Frostadottir, Monica dos Santos, Rolf Florida Kristensen, Erik Massimo Herstadhagen, Kristine Celeste Myhrehagen, Helena Holthe, Stig Arild Rønningen, Anders Dahle, Anne Sofie Kvitnes.Foran fra venstre: Lars Helge Brettingen, Tore Kalland, Jeanette Emberland, Julian Gursky, Lise Lotte Håndstad, Nicklas Olsen Hovland, Maiken Sæther Olsen. Foto:Anton Soggiu,TV 2

Robinson-bløffen: Deltakerne velger ikke eiendel selv

Ba om tannbørste – måtte ta med familiebilde

Ba om salt – måtte ta med tennisball

Ba om sovepose – måtte ta med sminkepung

Trodde du deltakerne i «Robinsonekspedisjonen» valgte personlig eiendel selv? Tro om igjen…

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Et av varemerkene til «Robinsonekspedisjonen» er deltakernes personlige, private eiendeler: Sminkepunger, lykkearmbånd og bilder av sine kjære.

Deltagere er av ivrige TV-seere kritisert for å ha valgt å ta med seg ting som ikke ansees for å være særlig til nytte. Mens noen tilsynelatende har tatt med seg fornuftig utstyr som garn og samekniv, har andre med seg mer «alternative» eiendeler.

Nå viser det seg at eiendelene slett ikke er så personlige, men at de er nøye valgt ut av produksjonsselskapet Strix.

Presseansvarlig for «Robinsonekspedisjonen» i TV 2, Anne Martha Leidland, bekrefter overfor VG at deltakerne ikke alltid velger personlig eiendel selv.

– Deltakerne blir bedt om å oppgi tre ønsker om hvilken personlig eiendel de vil ha med seg på Robinsonekspedisjonen. Vi prøver å imøtekomme disse, men legger noen føringer på hvilke eiendeler de kan ha med seg. Noen ting får de på øya uansett, som solkrem og myggnetting. Andre ting kan være tenkt som premier i konkurranser. I tillegg ønsker vi at den personlige eiendelen skal representere den enkelte deltakeren. Flere deltakerne skal heller ikke ha med seg samme eiendel, eller ting som kan gi dem fortrinn i konkurranser, sier Leidland.

TV-anmeldelse:Robinson revitalisert

Programleder Christer Falck forteller at de personlige eiendelene fort blir en del av spillet, og at den skal representere deltakeren.

– Målet er at det skal være personlige eiendeler som skal inn i ekspedisjonen med en deltaker, og som også skal tas ut av ekspedisjonen da vedkommende ryker. Jeg har alltid tenkt at den egenskapen skal si litt om de som vil være med, men rundt 50 prosent av deltakerne velger kniv eller fiskeutstyr. Det kan jo si noe om personligheten til folk, men jeg liker bedre når folk tar med seg bilder av familien, kosebamser eller ting som ingen andre har noe glede av, sier programleder Christer Falck til VG.

Les også:Massimo trakk seg fra Robinson: – Det å angre på ting er lite konstruktivt

FIKK IKKE ØNSKET OPPFYLT: Maiken Sæther Olsen måtte ta med en tennisball. Foto:Anton Soggiu,TV 2

MAIKEN SÆTHER OLSEN (21)

Ville ha med tannbørste, salt eller hårkur.

Måtte ta med tennisball

– Det var overhodet ikke det jeg ville ha med meg. De foreslo en tennisball og da tenkte jeg at det får jeg ta som en ekstra utfordring. Tennisballen ble ikke så mye brukt. Det var en utfordring å måtte forsvare det, det er mange som lurte på hvorfor i all verden jeg ønsket å ha med meg en tennisball.

– Jeg hadde mest lyst til å ta med tannbørste. Jeg trodde man fikk velge. Med en gang tenkte jeg at tennisballen ikke representerte meg. Om man har tannbørste eller tennisball har ikke så mye å si for konkurransen.

FIKK IKKE ØNSKET OPPFYLT: Stig Arild Rønningen måtte ta med et bilde av kona og datteren. Foto:Anton Soggiu,TV 2

STIG ARILD RØNNINGEN (45)

Ville ha med tannbørste, solkrem eller myggnetting,

Måtte ta med bilde av kone og datter

– Jeg hadde kjøpt inn et kombiverktøy med tennstål og kniv, så kom det frem at det skulle vinkles dithen at vi skulle ta med en personlig eiendel som sa noe om oss.

Etter å ha konferert med familien kom Rønningen frem til at han ville ta med seg et bilde av kona og datteren.

– Jeg er en familiekjær mann som setter familien høyt, så jeg tenkte at bildet kunne hjelpe meg psykisk da det begynte å røyne på. Da jeg kom opp med det forslaget syns produksjonen at det var helt topp, forteller han til VG og legger til:

– Jeg ble litt forundret da jeg ikke fikk velge fritt, og trodde vi kunne ta med en praktisk ting. I ettertid føler jeg at bildet var til god hjelp. Alt i alt var det positivt for min del.

FIKK IKKE ØNSKET OPPFYLT: Tore Kalland måtte ta med hammer og spiker. Foto:Anton Soggiu,TV 2

TORE KALLAND (43)

Ville ha med kniv, snus eller glidemiddel.

Måtte ta med hammer og spiker

– Jeg var veldig misfornøyd med valget de først ga meg, de syns jeg skulle ha med bilde av familien. Det fant jeg meg ikke i. Jeg trenger ikke et bilde for å huske familien min.

– Hadde du hatt noe bruk for glidemiddel da?

– Man vet jo aldri. Når man ligger der i sola så kan det jo hende folk tørker litt inn. Er du på ei øde øy så er du på en øde øy, sier Kalland og ler.

–Det ble suksess, men det jeg kan jeg ikke si for mye om, sier han lurt.

Selv om Kalland ikke fikk ha med seg det han ville som personlig eiendel er han veldig fornøyd med å ha fått med seg hammer og spiker, og sier det er en «utrolig omgjengelig ting å ha med seg».

FIKK IKKE ØNSKET OPPFYLT: Wanda Mashadi måtte ha med en sminkepung. Foto:Anton Soggiu,TV 2

WANDA MASHADI (22)

Ville ha med sovepose, barberblad eller speil.

Måtte ta med sminkepung med pinsett, vippekost, rouge og leppestift.

– Hadde jeg fått velge selv hadde jeg aldri valgt det. Jeg er fornøyd, og syns min eiendel var kjekk å ha med. Der nede så betyr ren lukt så mye. Jeg er fornøyd. Sminkepungen kom godt med, sier Wanda Mashadi til VG.

MÅTTE I DISKUSJON: Helena Holthe argumenterte slik at hun ikke måtte ta med en tusenlapp. Foto:Anton Soggiu,TV 2

HELENA HOLTHE (25)

Ville ha med pinsett og speil, kniv eller grillkrydder.

Ble bedt om å ta med tusenlapp.

–Tusenlappen skulle liksom vise hvem jeg er og hva jeg står for, men det er langt fra realiteten. Da jeg var på intervju nevnte jeg det på tull. Etterpå sa jeg at det var helt uaktuelt og fikk komme med et par ønsker til. Etter litt om og men fikk jeg ta med pinsett.

– Hva syns du om at du ikke fikk ta med det du ville?

– Jeg syns det var jævlig teit, hvis det hadde vært noe som var viktig for meg og jeg ikke hadde fått lov så hadde det vært kjedelig.

DISSE FIKK ØNSKELISTEN OPPFYLT

Erik Massimo Herstadhagen (32) hadde ingen ønsker - Måtte ta med flytevest

Lars Helge Brettingen (40) ville ha med 1 liter kokosolje, bilde av barna eller fiskestang.

Rolf Florida Kristensen (32) ville ha med gitar, øks eller teddybjørnen Colargol.

Julian David Gursky (30) ville ha med surfebrett, salt eller Mac.

Nicklas Olsen Hovland (22) ville ha med kniv, fyrstikker eller snus

Anders Dahle (21) ville ha med sovepose, toalettmappe med innhold eller harpun, men glemte eiendelen hjemme.

Sara Frostadottir Sigmundsen (37) ville ha med Swiss army knife, Rosebud lipbalm eller bok om hvordan en kan gjøre «alt».

Kristine Celeste Myhrehagen (33) ville ha med hårbørste, balsam eller kortstokk.

Lise Lotte Håndstad (23) ville ha med samekniv, fiskegarn, hengekøye.

Jeanette Emberland (24) ville ha med sovepose, tannbørste eller urtedrikk som balanserer kroppen og gir mer energi.

Eiendelen de valgte er markert ut i fet skrift.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder