Christopher Mørch Husby: Jeg vil bli bedre enn eksen

Her er høstens «Skal vi danse»-deltagere

Disse 12 kjendisene må bruke sommeren til å komme i danseform - de er nemlig årets «Skal vi danse»-deltagere.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Morten Hegseth
  • Siri Pallesen

Artikkelen er over fire år gammel

I fjor var det artist Agnete Johnsen og Egor Filipenko som imponerte dommerne og TV-seerne mest – og dermed stakk av med seieren i «Skal vi danse».

Mandag formiddag var det duket for lansering av høstens nye deltagere – som i år er disse tolv kjendisene:

Programleder Katarina Flatland, eventyrer og forfatter Samuel Massie, skuespiller og modell Gitte Witt, gründer Christopher Mørch Husby, skuespiller PelleK, kakemester Pascal Dupuy, artist Adelén, tidligere profesjonell syklist Mads Kaggestad, artist Ida Maria, artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen, programleder Gunvor Hals og sjaman og forfatter Gro Helen Tørum.

HELE GJENGEN: Disse 12 skal i høst svinge seg over parketten. Hvem de skal ha som dansepartner er ennå ikke kjent. Foto:TV 2,

Vil slå ekskjæresten

Christopher Mørch Husby forteller til VG at han har vært svært nervøs de siste ukene, men at han begynner å få kontroll på nervene:

– Jeg har vært utrolig nervøs. Dette er et morsomt konsept å være med på, egentlig så er det mer stas enn jeg trodde i starten. Jeg tror «Skal vi danse» er bra for meg, for det er noe jeg ikke har kontroll på, sier Mørch Husby.

Mørch Husby fikk mye oppmerksomhet i vår, etter at det ble kjent at det var slutt med han og Jan Thomas Mørch Husby (48). Jan Thomas var med på «Skal vi danse» for seks år siden og endte på 6. plass. Til VG forteller Christopher at han håper han kommer lenger enn 48-åringen:

– Kommer du til å få noen råd fra Jan Thomas?

– Det gjør jeg sikkert, men det viktigste for meg er at jeg må slå han. Jeg går inn for å komme høyere opp på listen enn det han klarte, sier Christopher med et smil.

– Overrasket

– Dette er så gøy! Jeg ble veldig overrasket over å bli spurt, for jeg hadde ikke drømt om å være med på dette programmet, sier Gunvor Hals til VGTV.

Hun forteller at spørsmålet kom for to uker siden.

– Min første reaksjon var å le ganske lenge, men forsto fort at dette var noe jeg ikke kunne si nei til. Jeg ble så sjarmert av å bli spurt.

– Du er jo litt eldre enn de andre deltagerne, tror du det er en fordel?

– Nei, det vet jeg ikke, men jeg blir med lell! ler programlederen.

SKAL DANSE: Samuel Massie. Foto:Terje Bringedal,VG

– Motpolen til Sydpolen

Eventyrer og forfatter Samuel Massie forteller til VG at han ikke har sett så mye på «Skal vi danse».

– Jeg har ikke peiling på hva jeg kan forvente meg. Det som er sikkert er at det blir en annerledes opplevelse, og utenfor komfortsonen min. Sydpolen er min komfortsone, så dette må jo være den beste motpolen til det jeg er vant med – dette blir kjempegøy, sier Massie og forteller at han ikke har sagt noe om deltagelsen til med-eventyrer Jarle Andhøy.

Moholt tilbake på skjermen

Årets programledere er som i fjor, Didrik Solli-Tangen og Katrine Moholt.

– Se på denne gjengen! Det er en kjempebukett, sier en energisk Moholt til VG.

– Flere tenker nok at mange av årets deltagere ikke er så kjente som tidligere. Er det et bevisst at man velger folk som ikke er så kjente i TV-ruten?

– Jeg tror det er bevisst at man nå får møte kjente folk som man ikke har sett over alt ellers. Nå får man sjansen til å bli bedre kjent med dem gjennom «Skal vi danse», sier programlederen.

Les også: Didrik Solli-Tangen må hasteopreres

I lørdagens VG Helg spekulerte VGTV-programleder Morten Hegseth i hvem han trodde han trodde er høstens deltagere – her kan du lese hvem han tippet på.

Les alt om fjorårets «Skal vi danse»-sesong her!

Seertallene for «Skal vi danse» har svinget en del de siste årene, men den forrige sesongen endte på et snittnivå TV 2 ikke hadde opplevd på flere år.

Mer om

  1. Skal vi danse

Flere artikler

  1. Her er høstens «Skal vi danse»-par

  2. Egor Filipenko blir danse-dommer

  3. Adelén og Samuel Massie topper «Skal vi danse»

  4. Witt ute av «Skal vi danse»: – Nå skal jeg ta meg et velfortjent glass vin

  5. Ny programleder i «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder