I TENKEBOKSEN: Bård og Vegard Ylvisåker bruker dagene til å planlegge det neste steget i karrieren. Foto:Mattis Sandblad,VG

Publikumsprisen: Ylvis om å være nominert for andre gang: – Det blir litt som botox

For andre året på rad er Ylvisbrødrene Bård (33) og Vegard
(36) nominert som seernes favoritter. Det setter de pris på.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Når du nærmer deg vår alder er det å opprettholde slikt veldig viktig, så vi ikke svinner hen, sier storebror Vegard.

– Det blir litt som å ta botox for oss. Vi har sagt det før – det er den gjeveste prisen, siden det er folket som bestemmer. Så det er veldig kult.

– Sist dere var nominert reiste dere verden rundt med revestreker. Hvordan har det siste året vært?

– Det har vært preget av at vi hadde «I kveld med Ylvis» live, for det var nesten som et nytt program. Det var helt sykt stor forskjell på hvordan det var å gjøre den jobben, sier Vegard, før Bård fortsetter:

– Vi har også spilt litt konserter rundt omkring, noe som er veldig gøy. Vi har fått muligheten til å kombinere. Det har vi gjort før også, når vi har gjort både TV og scene, men da har det nesten vært litt for hektisk. Nå har vi kunnet gjøre TV-programmet, og samtidig hatt noen sporadiske jobber rundt om. Det er ikke til å stikke under en stol at det er en guttedrøm-tilværelse.

–«The Fox» er sett over en halv milliard ganger på Youtube. Gratulerer! Hva tenker dere om det?

– Det er en positiv ting. Det er vi enige om, sier Bård før Vegard fortsetter:

– Og det viste seg å være en god plan som har gått nesten som forventet.

– Nei da, det er åpenbart helt spesielt. Men det morsomste med revegreiene er at den tar deg med på så mange rare turer. Det er ikke sånn at du får en «The Fox», og så er du U2 i størrelse og kan kjøpe et eget slott. Men den gjør at du plutselig er på et stort show i Hong Kong og opptrer med en oppblåsbar rev. For oss humorister er det helt topp, sier Bård.

– Hva jobber dere med i disse dager?

– Nå er TV-programmet ferdig, og vi har hatt flere konserter, men det er fasen vi er i nå som er den morsomste: Å prøve å finne på nye ting. Skal vi lage en barnebok? Skal vi lage en ny sesong av et annet program, eller en ny sesong av det samme? Nå er alt ganske åpent, sier Bård.

– Det er det største privilegiet man kan ha, legger Vegard til.

– Blir det mer «I kveld med Ylvis live»?

– Det er absolutt et ønske fra vår side, men problemet er nå at vi har så mange muligheter. Hadde vi sittet her helt blanke og TV Norge hadde ringt og trengte et program, så hadde det vært en «no brainer». Men nå må vi finne ut hva vi har mest lyst til å gjøre, sier Vegard.

– Hva er mest utfordrende med denne typen jobb?

– Det er at du ikke kan gjøre noe på rutine. Av og til tenker man at det hadde vært digg å bare gjøre ting, uten å måtte tenke over det. Slik som Bård gjorde rett før dere kom. Da satt han og spilte «Farm Simulator», og bare hogget ned trær for å tjene nok penger til en litt bedre vedhogstmaskin. Der gjelder det jo bare å gå ut og hogge veden. Det må være ganske deilig, sier Vegard.

– Hva liker dere selv å se på TV?

– Jeg ser som regel på Discovery Channel eller National Geographic. Bård liker sånne tømmerhogst-program, sier storebror før lillebror svarer:

– Det er helt fantastisk. Nei da, men jeg liker å se på dårlig TV: Dårlige serier, og dårlige filmer, for det synes jeg er veldig lærerikt. Man blir litt skadet av denne jobben, tror jeg. Jeg så for eksempel en film for noen dager siden, «Temptation Island», og jeg kjenner ingen som hadde orket å se fem minutter av den en gang fordi den var så dårlig. Det var dårlige skuespiller, og forferdelig regi, men det er noe med det som jeg synes er tiltalende. Jeg liker også å se på andre serier som ingen ser på, for da får jeg på en måte et eget univers som bare jeg ser på.

– Jeg kan sitte i timevis og se på Visjon Norge, uavhengig om det er kristen-TV, selv om det fascinerer meg det og, men det er en annen kvalitet over det enn andre TV-kanaler. Jeg blir rett og slett sittende og måpe, sier han før han selv legger til:

– Jeg kommer ikke ut så veldig sympatisk nå.

– Nei, men den tiden er vel litt forbi, ler lillebror.

– Hva tenkere dere om de andre nominerte til Publikumsprisen – er det verdige konkurrenter?

– Ja, Truls Svendsen kommer nok til å gjøre rent bord. Han er så likbar. Det er en irriterende nordlending-greie. Han er dog veldig hyggelig som privatperson også, så jeg unner ham alt vel.

– Kanskje vi skulle prøvd oss på fatsuits og falske skjegg, spør Vegard.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Hvis de vil at vi skal fortsette, så kan de gjøre det. Hvis de synes det er nok nå, så kan de la være. Det er ikke så ofte vi får gjort meningsmålinger, så kanskje vi kan ta dette som en fin indikator, sier Bård før Vegard spør:

– Betyr det at man må slutte da hvis man ikke er den som vinner?

– Ja, det synes jeg. Dette burde være en utstemming. Sikkert Svendsen som står igjen, mens alle andre ryker ut.

– Hva gjør dere hvis det blir slutt på Ylvis da?

– Tømmerhogst, ler de to.

JURYEN

Ledes av seksjonsleder Øystein Milli i VGs Rampelys-avdeling og består for øvrig av Morten Wiberg (TV-ekspert i Carat), Kristina Nilsen (analysesjef i Retriever), Martin Jøndahl (programsjef i VGTV), Tina Jære Brandt (prosjektleder for Gullruten) og Trine Saugestad Hatlen (produsent i VGTV).

JURYENS BEGRUNNELSE:

«Ingen ende på suksessen! Vegard og Bård Ylvisåker er multikunstnere som har klart å holde seertallene oppe sesong etter sesong. Brødreparet slo i høst til med kjøre sendingene live, noe ikke mange andre talkshow ønsker – eller klarer.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder