OnklP om tenårene: - Det rakna litt

Pål «OnklP» Tøien (30) flyttet fra Asker til Lillehammer som 12-åring. Det ble et vendepunkt for rapperen.

 • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» er det «OnklP» som skal hylles av de andre artistene. I tillegg til å bli overrasket av Bjarne Brøndbos fremføring, forteller OnklP om ishockey-livet i Asker og hvordan flyttingen til Lillehammer påvirket livet hans.

– Jeg spilte i Frisk Akser, det var jo ganske gøy. For vi var jo en jævlig bra gjeng, men det sluttet jeg brått med når kom til Lillehammer, sier 30-åringen i programmet.

Han forteller at han som 12-åring ikke hadde særlig mye valg, og legger ikke skjul på at det ble en brå overgang.

– Når du er her i Asker og har en solid vennegjeng, også må man begynne helt på nytt langt oppe i skauen - da snudde det litt for meg. Det raknet litt for meg, sier OnklPog legger til:

– Det er jo i tenårene det skjer ting. Det er da man blir definert som person, de årene er i hvert fall jævlig viktig.

Populær og ærlig

I programmet forteller 30-åringen at Lillehammer er det siste stedet du ønsker å være som skater. Selv om han ikke vil betegne Lillehammer som en skateby, roser rapperen skatemiljøet i byen.

– Vi holdt til på stasjonen. I miljøet der var det oss skatere, gamle fylliker og hasjpushere. Det var alle tiders. Skatere liker et sånt type bybilde, at ting er litt sketchy. Jeg har alltid vært fascinert av det, forteller OnklP.

Rapperen har vært i vinden det siste året. OnklP & De fjerne slektningene trollbandt hele Norge med låten «Styggen på ryggen», som beskriver en tilværelse hvor man «starter alle dager i et badekar av svette» og hvor løsningen er å «få på alle drogene og drekke».

Etter utgivelsen ble låten ble hyppig spilt på flere av landets radiostasjoner og har ligget hele 17 uker på VG-lista med en annenplass som beste plassering. Suksessen førte til at OnklP & De fjerne slektningene ble nominert i to kategorier til årets Spellemann – årets hit og urban. De måtte imidlertid se seg slått i begge kategoriene.

– Klart vi ønsket å vinne, men det var ingen som forventet noe heller. Vi kom for å spille, og det synes jeg vi gjorde i stor stil. De fikk prisen, det var som forventet, og det tok de med rett hjem til Knirkefritt-kontoret. Men Store P, det var de jeg hadde gjettet skulle få prisen. Nå skal vi inn til baren, det er derfor vi har på de fine dressene, sa en blid OnklP til VG etter prisutdelingen.

Skandaleomsust

Siden OnklP dukket opp med rapmakker Jaa9 i 2002 har han jevnlig vært hyllet som Norges beste rapper, og som en unik ordkunstner. Like jevnlig har skandalene dukket opp.

– Det er kult at folk har begynt å høre på hva jeg sier i sangene mine. Det er jo mye annet som har fått fokus, at jeg blir arrestert og driter meg ut. Selvfølgelig er det selvforskyldt at folk ikke tar meg seriøst. Jeg har aldri følt meg som en kunstner eller en poet. Men det er klart at klovnen Pål har overskygget det andre, sa 30-åringen i et større VG-intervju i fjor.

Les også

 1. OnklP og «Styggen på ryggen» fikk ingen priser

  STAVANGER/OSLO (VG) OnklP & De fjerne slektningene har trollbundet hele Norge med låten «Styggen på ryggen», men…
 2. Se OnklP i juleduett med Inger Lise Rypdal!

  Det slo julegnister da to ulike generasjoner pop-stjerner, representert ved Pål «OnklP» Tøien (30) og Inger Lise Rypdal…
 3. OnklP-slageren hylles – på engelsk

  OnklP-låten «Styggen på ryggen» har slått ned som en bombe i…
 4. Konsertanmeldelse: OnklP & De fjerne slektningene

  Mens bladene bukker under til kulden i byen, blomstrer slektstreet for fullt på Rockefeller.
 5. Her er nominasjonene til P3 Gull: «Styggen på ryggen» - årets låt?

  OnklP & De fjerne slektningenes kritikerroste låt, er ikke overraskende blant de nominerte i klassen for Årets låt…
 6. Brøndbo overrasker OnklP i «Hver gang vi møtes»

  I kveldens episode skal Pål «OnklP» få høre gjennom låtarkivet sitt, og Bjarne Brøndbo valgte å lage en røff versjon av…

Mer om

 1. Hver gang vi møtes

Flere artikler

 1. OnklP og «Styggen på ryggen» fikk ingen priser

 2. OnklP vant pris for «Styggen på ryggen»

 3. Artistene: - Nico & Vinz blir Årets Spellemenn

 4. OnklPappa!

 5. OnklP gir ut narkotika-låt på sjokkutgivelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder