SENKVELD MED ELSE: Hele 424.000 seere valgte seg premieren på Else Kåss Furuseths nye talkshow på TV 2 i går kveld. Foto: Nils Bjåland/VG

Else debuterte med hele 424.000 seere

Else Kåss Furuseth debuterte i går kveld med sterke 424.000 seere midt i beste Kveldsnytt-tid.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mens «Farmen» som ble sendt noe tidligere på kvelden samlet 666.000 foran TV-skjermen kunne NRK3 notere seg for 110.000 seere på «Norges tøffeste» som også hadde premiere i går kveld. For «Farmen»s vedkommende, var dette en nedgang i antall seere på 66.000 fra 732.000 på sesongpremieren på mandag.

- Fantastiske seertall

- Dette er bare helt fantastiske seertall så sent på kvelden. Else er et av våre store talenter, hun byr på seg selv og får mye moro ut av gjestene sine. Og Else viser enda en gang at hun er svært godt likt av folket. Vi kan love publikum mange uforglemmelige øyeblikk med Else Kåss Furuseth utover denne høsten, sier konstituert programdirektør Rolf Wenell.

Knallhard konkurranse

TV 2 og TVNorge konkurrerer knallhardt om de såkalt kommersielt interessante seerne om dagen - altså seergruppen mellom 15 til 50 år.

Til tross for sterk konkurranse fra «Farmen», klarte Ylvis-brødrene å øke seertallene fra 264.000 forrige tirsdag til 354.000 igår kveld. Sammen med en økning i seertallene både for «Asbjørn Brekke-show» og «Sinnasnekker`n» , klarte SBS Discovery, hvor TVNorge er det tyngste lokomotivet, å bli den største TV-gruppen med en markedsandel på 31,2 prosent på tirsdag. Tilsvarende tall for TV 2-gruppen var 29,1 prosent.

-Sterk premiere

- Dette er interessante tall, synes vi. Og veldig gledelige. Vi øker på flere av våre primetime-programmer, og «I kveld med YLVIS» står seg i konkurransen med «Farmen». I tillegg er vi nok en gang større enn TV 2-gruppen blant de kommersielle TV-seerne, til tross for at Else Kåss Furuseth leverer en sterk premiere på hennes nye talkshow. Det viser at konkurransen om reklameseerne er historisk tett denne høsten, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

TV 2 også fornøyd med andelene

TV 2 er også fornøyd med sine andeler i går, hvor tirsdagen den nest sterkeste ukedagen og den sterkeste tirsdagen så langt i år med en dagsandel på 24,4 prosent i aldersgruppen 12+.

- Vi øker fra 17 til 24,4 prosent i andel og var i går jevnstore med NRK1. Og vi har ennå ikke fyrt av alt tirsdagskruttet vårt. Neste tirsdag har vi premiere for «Kokkenes kamp», sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Drahjelp fra «Farmen»

Det er ingen tvil om at noe av årsaken til at «Else» fikk såpass gode seertall, skyldes drahjelpen fra «Farmen» som ble sendt i timen før Else Kåss Furuseth slapp til med sitt nye show som fikk terningkast fire av VGs anmelder.

- Både «Farmen» og «Else» debuterte på tirsdagskvelden på TV 2 i går, og dette tyder på at de er perfekt match, sier Jan-Petter Dahl.

Høstens mest sette på NRK3

NRK er også godt fornøyd med seeroppslutningen på Ailo Gaups «Norges tøffeste».

- Med over 100.000 seere er dette det mest sette programmet på NRK3 i høst. Dessuten er oppslutningen blant de yngre enda høyere enn kanalens snitt. Dette er med andre ord en sterk start for et nytt program, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder