TV-DUO: Harald Rønneberg (f.v.) og Thomas Numme har ledet «Senkveld» på TV 2 siden 12. september 2003. Foto:KRISTER SØRBØ,

Thomas og Harald bryter med TV-selskap

Thomas Numme (44) og Harald Rønneberg (41) har bestemt
seg for å produsere «Senkveld» gjennom sitt eget firma. Dermed mister produksjonsselskapet Monster enda en seersuksess.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I over ti år har Monster produsert det populære TV-programmet, men nå har de to programlederne bestemt seg for å avslutte samarbeidet.

Det bekrefter TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

– Thomas og Harald har de siste årene etablert sitt eget produksjonsselskap og det er derfor naturlig at de ønsker å produsere «Senkveld» i eget hus. Skiftet er helt udramatisk, partene er vel forlikt og vi ser frem til nye fantastiske sesonger med Senkveld i regi av PLAN-B, sier han.

– Vi er utrolig takknemlige for alle de fantastiske årene vi har hatt sammen med Monster og vi kunne ikke hatt en bedre samarbeidspartner på veien. Men nå føles det naturlig å ta et steg videre og produsere «Senkveld» i PLAN-B, kommenterer Thomas Numme og Harald Rønneberg.

VG har ønsket å stille flere spørsmål til TV-duoen, men daglig leder i Plan-B, Line Konglevoll, sier til VG at de ikke ønsker å gjøre noe intervju på næværende tidspunkt

«Senkveld» føyer seg inn i rekken av programkonsept som Monster har mistet det siste året, etter at produksjonsselskapet FremantleMedia etablerte seg i Norge.

FremantleMedia eier blant annet konseptene «Idol» og «Norske talenter», og har tidligere uttalt de ønsker å produsere disse TV-programmene selv.

– Hvis norske kanaler ønsker å vise formater som tilhører oss, er det vi som skal lage dem, sa administrerende direktør, Petter Testmann-Koch, til Dagens Næringsliv tidligere i år.

Avisen anslo at tapet av «Idol» og «Norske talenter» kunne innebære rundt 60 millioner kroner i tape inntekter for det norske produksjonsselskapet.

Monster-sjef Ingvild Daae synes det er vemodig at «Senkveld» forsvinner fra selskapet.

– Vi har vært klar over guttas ønske om å produsere «Senkveld» i eget selskap, og det har vi vel innerst inne forståelse for. Overgangen har vært planlagt over lengre tid og vi ble enige med TV 2 om at endringen skjer fra 2015. Monster er et stort og stødig produksjonsselskap og det vil vi være også uten «Senkveld». Selv om vi er konkurrenter så har vi jobbet sammen med Thomas og Harald i 12 år, så jeg kan ikke annet enn å ønske dem lykke til, sier hun.

Daae ønsker ikke å kommentere hva tapet av «Senkveld» vil utgjøre i kroner og øre for selskapet.

– Vi har visst om dette lenge, og neste års budsjett er planlagt uavhengig av dette, sier hun.

– Følger redaksjonen i «Senkveld» med Thomas og Harald?

– Der vi i en dialog, og det er noe jeg ikke kan gå inn på nå, sier hun.

Numme og Rønneberg er ikke de første som velger å produsere sitt eget TV-program på egen hånd.

Tidligere har både Bård-Tufte Johansen og Harald Eia, samt Fredrik Skavlan, brutt med blant annet NRK for å lage programmer gjennom sine egne produksjonsselskap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder