SIER STOPP: Christopher Mørch Husby har danset med Maria Sandvik i «Skal vi danse» - men nå er det slutt. Foto: Klaudia Lech , VG

«Skal vi danse»-deltaker trekker seg

Dansepartneren: – Det er veldig trist

Det ble for mye på en gang for Christopher Mørch Husby (25), og han har derfor valgt å trekke seg fra dansekonkurransen.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Christopher Mørch Husby var en av 12 kjendiser som sto som årets deltakere i TV2s lørdagsunderholdning «Skal vi danse». Han har danset gjennom seks runder, før han nå velger å trekke seg av personlige årsaker.

«Da var eventyret over... Først og fremst vil jeg bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg gjennom denne sesongen av Skal vi danse! Det setter jeg så enormt stor pris på! Jeg gikk inn i dette med åpne øyne, og gledet meg veldig til å være med i «Skal vi danse», men det har blitt for mye for meg de siste ukene med både dans, jobb og privatliv. Med så mye jobb, og så mye som «Skal vi danse» krever, har jeg har gått mange runder med meg selv før jeg med tungt hjerte har tatt denne avgjørelsen og forlater programmet», skriver 25-åringen på Instagram.

Les også: Gunvor Hals danser for sin døde mor

Sammen med partneren Maria Sandvik har Mørch Husby fått svingt seg på parketten i samba, rumba og slowfox – for å nevne noe. Sist helg gikk de to seirende ut av danseduellen som sendte Gitte Witt hjem, men det ble likevel for mye for ham.

– «Skal vi danse» har vært en helt fantastisk reise. Jeg har ikke bare opplevd mye på dansegulvet, men blitt kjent med utrolig mange fine folk både foran og bak kamera. Jeg kommer til å savne de andre deltakerne og alle som jobber i produksjonen veldig. Jeg ønsker dem lykke til videre i ukene som kommer, sier Mørch Husby.

Så du denne? Adelén gikk rett i bakken på direkten

– Veldig trist

Med Mørch Husby ute av dansen, er også partneren Maria Sandvik det. Det synes hun er vemodig.

– Jeg synes at det er veldig trist at «Skal vi danse» er over, for jeg liker å være med. Jeg kommer til å savne «Skal vi danse»-familien, sier hun til VG.

Hun har vært med i konkurransen i fire sesonger tidligere, og mener at Mørch Husby var en flink partner.

– Det har vært veldig hyggelig å danse med Christopher. Han har tatt alt veldig fort, og han har lært masse, sier hun.

Skal erstattes

Det jobbes ifølge TV 2 nå med å finne en erstatter for Christopher til lørdagens «Skal vi danse»-sending, der tema er «Mitt vendepunkt» og deltakerne skal danse showdans.

– Vi synes selvsagt at det er synd at han velger å trekke seg, men respekterer avgjørelsen hans. Vi jobber nå med å finne erstatter til lørdagens sending, og vil komme tilbake til hvem dette blir., sier presseansvarlig for «Skal vi danse», Anne Martha Leidland.

Les også: «Stjernekamp» øker avstanden til «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder