JURYEN: F.v.: Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Esben «Dansken» Selvig og Gunnar Greve på innspillingen av 10-årsjubileet til «Idol» i Nydalen i Oslo i går. Foto: JØRGEN BRAASTAD

JURYEN: F.v.: Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Esben «Dansken» Selvig og Gunnar Greve på innspillingen av 10-årsjubileet til «Idol» i Nydalen i Oslo i går. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Her er «Idol»-dommernes kallenavn på hverandre

Tone Damli Aaberge (24), Kurt Nilsen (34), Gunnar Greve (30) og Esben «Dansken» Selvig (34) nøler ikke med å sette hverandre i bås.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Idol - hjemmeside

De andre jurymedlemmene er ikke i tvil - Tone Damli Aaberge blir «Digge-Tone» når «Idol» går på luften. Gunnar Greve begrunner:

- Alle som kommer på audition, har noe til felles. De er enten veldig Kurt-fan, eller så er de sinnssykt forelsket i Tone. Så kallenavnet stemmer nok på henne. Når det gjelder Esben og meg, så vet ikke folk forskjell på oss når de møter på audition, ler Greve og får samtykkende nikk fra Esben «Dansken» Selvig.

Men Tone kan også være «Sinna-Tone». Selv om hun er eneste kvinne i juryen, og forklarer at hun ofte må roe ned gutta hvis de blir for tøffe, har hun selv klare grenser for hva hun aksepterer.

Provoserer

- Når folk kommer på audition i sokker, da må jeg bare sette foten ned. Eller tights. Det er det styggeste jeg vet, og det provoserer meg veldig. Det har med å ha respekt for situasjonen å gjøre, forteller Tone.

- Men Kurt er raskt ute med å irettesette meg med at «Idol er ikke noe moteshow», flirer Tone, når VG treffer henne og resten av juryen tirsdag under innspillingen jubileumsshowet som sendes på TV 2 i kveld.

SE BILDER FRA TIÅRSJUBILEET HER

LES OGSÅ: Tone og aksel gifter seg på Sicilia

- Nådeløs

Greve, som også var jurymedlem i 2011, tror selv at betegnelsen «Grusomme Greven» passer best på ham. De andre er enige.

- Du er litt grusom. Jeg vil si at du er nådeløs, sier Tone henvendt til kollegaen.

Kurt Nilsen skyter inn at det handler om å være ærlig, og at han støtter «Grusomme Greve» hundre prosent.

- Det skal ikke være lett å vinne «Idol», sier Kurt, som vant i 2003.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Hele juryen i aksjon på scenen under tiårsjubileet til «Idol», som ble spilt inn tirsdag, og som sendes fredag kveld. Foto: JØRGEN BRAASTAD


Når det gjelder Kurt, så nøler ikke jurykollegene med å gi ham kallenavnet «Bjørnen».

- Kurt får en egen stemme når det kommer søte jenter inn i rommet, ler Greve.

«Dansken» presiserer at han mener Kurt er mild, men samtidig autoritær.

- Når Kurt snakker, lytter hele jungelen. Han har pondus når han leverer. Men han kjeder seg fort, og da legger han ikke skjul på det.

Krangler

Juryen har en god kjemi seg imellom, men de krangler likevel masse.

- Denne juryen har vært mye mer grunnleggende uenig enn den forrige juryen var, opplyser Greve.

- Hvordan skværer dere opp?

- Vi fyrer oss raskt opp, men så må vi nullstille oss når det kommer nye deltagere inn. Da glemmer vi fort, svarer Tone før «Dansken» legger til:

- Det er viktig at vi respekterer hverandre. Vi ser jo alle etter forskjellige ting. Det har hendt at vi har ombestemt oss underveis også.

Har angret

Kurt og Tone, som begge vet hva det vil si å stå på den andre siden av jurybordet, forsikrer at de to stort sett er veldig enige med hverandre. «Dansken» og Greve mener det er en styrke for juryen at to av dem har vært deltagere før.

- Du ser det på blikket til de håpefulle når de ser inn i øynene til Tone og Kurt. De vet at de vet. Det kan være lett for oss andre to å glemme hvor tøft det faktisk er å stå der.

Har angret

Tone innrømmer at hun har angret på noe av det hun har sagt til enkelte deltagere.

- Vi har vært slemme mot noen, og det har jeg kjent på etterpå. Man bør blant annet trå varsomt overfor en 16-åring som ikke har så mye ballast.

På spørsmål om hvilket kallenavn de andre vil gi «Dansken», som allerede er kjent som nettopp det, svarer de andre: «Fingern» og ler høyt.

«Fingern» er kallenavnet på rappekollegaen og programledermakkeren til «Dansken, Thomas «Fingern» Gullestad.

Jorun Stiansen om den tunge tiden: - Fryktelig følelse

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder